Vorige week had ik een alternatief scenario toegevoegd en dit lijkt zich ondertussen ontpopt te hebben tot het voorkeursscenario. Het is echter maar de vraag of u direct onder het niveau van 443,78 punten een putoptie heeft kunnen kopen. De dalingen gebeuren vooral op basis van overnight-koersbewegingen in Azië, waarna de Europese beleggers voor voldongen feiten komen te staan door middel van grote koershiaten bij de opening van de handel. Vervolgens is het moeilijk om hier nog op in te spelen. Maar wellicht krijgt u nog een tweede kans. Kijk hieronder snel verder voor de analyse van deze week:

Voorkeursscenario

  • Golf 5 geplaatst op 448,62.
  • Golf 1 neerwaarts gestart vanaf deze 448,62 punten. Ik vind dit zeer aannemelijk, gezien de grote koersdruk (gaps) bij de AEX-index.
  • Subgolfje 1 kwam ten einde op 10 januari 2006 bij een AEX-stand van 443,78.
  • Subgolfje 2 kwam in de rebound inderdaad niet meer voorbij de top op 448,62 punten: een hoogste stand van 447,69 betekende een lagere top.
  • Subgolf 3 actueel vanaf deze 447,69 punten. De trigger voor shortposities was de doorbraak van de 443,78 (bodem van subgolfje 1).

Beleggers die deze eerste daling gemist hebben: geen nood. De AEX-index zal immers nog in een golf 2 gaan corrigeren en deze biedt dan een nieuwe kans om in te stappen. Uiteraard zal de stop-loss op 449 punten uitgevoerd moeten worden. Maar dat is toekomstmuziek.

Conclusie voor week 3

Volgens mijn Elliott Wave analyse heeft de AEX-index eindelijk de top geplaatst, die al zolang tegemoet werd gezien. Zodra de eerste dalingsgolf is afgerond krijgen we nog een herstel door middel van golf 2. Dit zou een uitstekende mogelijkheid kunnen worden om alsnog op de trein naar het zuiden te springen.

Een stand onder 382,16 op slotbasis is het ultieme ‘shortmoment’, maar wie niet zo lang wil wachten zou zich bij een stand van de AEX-index onder de 436 (op slotbasis) al kunnen proberen in te spelen op een vervolg van de bear-market. Uiteraard is dat dan speculatiever.

Leon van Dam, optiespecialist

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.