Elliott Wave op de korte termijn

De AEX-index koerst deze week tussen hoop en vrees. De intraday-bewegingen zijn heftig en telkens brengen de kopers de index weer omhoog. Maar vooralsnog werkt Wall Street niet mee. Het is wachten op de uitbraak uit de range 416-422 op slotbasis. Ondertussen is er nog steeds geen sprake van een wat grotere correctie op de felle stijging vanaf de 383 punten. De eindejaarsrally spookt kennelijk bij menig belegger door het hoofd. Hieronder treft u de nieuwe analyse voor deze week.

Voorkeursscenario

  • Golf 4 geplaatst op 383,31 punten.
  • Golf 5 actueel. Deze laatste opwaartse golf zou ieder moment kunnen toppen, maar aanwijzingen voor een geplaatste top zijn er nog niet. Een mogelijke onderverdeling van golf 5 (bestaat uit 5 subgolfjes) zie ik als volgt:
    – Subgolf 3 geplaatst op 413,94 punten.
    – Subgolf 4: geplaatst op 409,91 punten.
    – Subgolf 5: actueel.
  • Speciale aandacht voor een Fibonacci draaidatum rond 29 november met een uitloop tot 2 december. Een volgend mogelijk draaipunt is 16 december aanstaande.

Het spreekt voor zich dat een AEX-index onder de laatste bodem aangeeft dat het herstel van de bear-market ten einde is. Een slot onder 383,31, maar beter nog 382,16 wijst immers op een complete draai van de markt. Overigens blijf ik van mening dat een stand onder 409,00 momenteel al een bearish signaal vanuit de analyse is.

Conclusie

Volgens mijn Elliott Wave analyse zit de AEX-index zeer dicht bij een belangrijke top. De top kan reeds geplaatst zijn rond 422 punten, maar de markt geeft vooralsnog geen signalen dat zij zich wil neerleggen bij een daling. De hoop op de befaamde eindejaarsrally zorgt nog steeds voor kooplust, maar de AEX-index heeft er al een flinke rit opzitten. Een markt om voorzichtig mee om te gaan.

Een stand onder 382,16 op slotbasis is nog steeds het ultieme ‘shortmoment’. Wie niet zo lang wil wachten, zou bij een stand van de AEX-index onder de 409 (op slotbasis) al kunnen proberen in te spelen op een vervolg van de bear-market. Maar dat is dan speculatiever.

Leon van Dam, De Optiespecialist

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.