De afgelopen vijf handelsweken waren buitengewoon volatiel te noemen. Een rit van 478 naar 409 punten op basis van vooral inflatiezorgen gaat daarbij niet in de koude kleren zitten. Hebben we nu het ergste gehad of zit er nog meer koersdruk aan te komen? Vanuit Elliott Wave zijn er twee belangrijke punten aan te wijzen inzake het vervolg.

Scenario A

De top van Golf 5 werd geplaatst op 478,44 punten.

Golf 1: van 478,44 naar 409,56 punten.

Golf 2: van 409,56 naar 429,64 punten.

Golf 3: inmiddels actueel.

Een derde golf is vaak de krachtigste golf binnen een totale impulsbeweging. Op het moment van schrijven (woensdag 14 uur) is het nog niet zeker of we daadwerkelijk in een derde golf zitten. De bewegingen zijn deze week tot dusverre nog niet superheftig te noemen. Boven 430 punten kan de lucht opklaren en onder 419 punten komen er donkere wolken boven de AEX te hangen. Onder 409,56 punten weten we zeker dat we met een derde golf te maken hebben.

Scenario B

De top van Golf 3 werd geplaatst op 478,44 punten. Golf 4 is geplaatst op 409,56 punten. We hebben dan inmiddels te maken met Golf 5 welke de AEX richting 478 tot 500+ kan gaan brengen. Pas boven een stand van 447 punten krijgt dit scenario de voorkeur, waarbij een koers boven 430 reeds een eerste indicatie voor scenario B zou zijn!

Conclusie week 25

Spannende en wilde tijden op de aandelenbeurzen. De Elliott Wave tellingen geven nog steeds ruimte aan twee scenario’s, waarbij scenario A momenteel mijn voorkeur heeft. De reden hiervoor is dat de voorgaande neerwaartse beweging wel erg heftig is voor een golf 4. Maar goed, bij beleggen is het zaak om niet ‘getrouwd te raken’ met bepaalde opvattingen. We kijken goed naar de komende ontwikkelingen.

Leon van Dam, De Optiespecialist

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.