Erem+Nikken: AEX, Klassieke UPG als startpunt Rally!

Het einde van het beleggingsjaar 2012 nadert. De laatste weken staan nog op de agenda. Het is weer die tijd van het jaar. U weet wel. Komt ie of komt ie niet. En dan hebben we het natuurlijk niet over de GoedHeiligMan uit Spanje. Die komt heus wel. Nee het gaat om de vraag: Eindejaarsrally, Ja of Nee?

Bouwstenen.

Een blik op de bijgeleverde grafiek leert dat de bouwstenen voor een mooie ontwikkeling naar het einde van 2012 toe aanwezig zijn. In de grafiek van zowel de AEX als de indicator ziet u een diagonaal dalende trendlijn ingetekend staan. Deze weerstandlijnen hebben in de achterliggende maanden gefungeerd als neerwaarts juk voor de verdere koersontwikkeling. Het goede nieuws is echter dat zowel index als RSI de weerstandlijnen hebben gebroken. Opwaarts! Daarnaast ziet het er naar uit dat de oude lijnen nu als steunpilaren onder het verdere koersverloop dienen. U ziet dan ook twee groene pijlen ingetekend staan. Een klassiek geval: Uitbraak, Pullback en Go!.

Continuatie-Patroon.

Naast de dalende trendlijn ziet u in de grafiek van onze graadmeter ook drie korte horizontale trendlijnen ingetekend staan. De combinatie van dalende trendlijn en korte horizontale trendlijnen vormt de contouren van een continuatie-patroon. In dit licht bezien mag de ontwikkeling sinds begin september dus gezien worden als een consolidatiefase of rustpauze. Nu de AEX genoeg op krachten is gekomen, kan de weg richting noorden weer hervat worden.

Friend!

Zoals u waarschijnlijk weet lenen koerspatronen zich voor de berekening van richtpunten of koersdoelen. Laten we eens de stoute schoenen aantrekken en het richtpunt van het patroon berekenen. De reken-exercitie levert een aandachtspunt op van  351. Let wel, koerspatronen leveren veelal slechts minimale koersdoelen op. Het belangrijkste dat het patroon wil aangeven is dat de trendmatige beweging sinds juni aan de vooravond van hervatting staat. En u weet, een trend is nu eenmaal uw friend!

Disclaimer

EREM + NIKKEN is een merknaam van LeoMont BV. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Onze analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor onze analyses wordt gebruikt. De waarden waarop onze analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van de E+N Portefeuilles die opgebouwd zijn uit ABNAMRO Turbo’s. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie bezoek www.eremplusnikken.nl of e-mail naar [email protected]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.