Erem+Nikken: Arcelor Mittal gaat het nog een keertje flikken!

Sinds het midden van dit jaar zit Arcelor Mittal gevangen in een zijwaarts koersverloop. In de achterliggende maanden is de koers al een paar keer geklommen en teruggegleden binnen de bandbreedte welke bepaald wordt door de ingetekende horizontale trendlijnen in de bijgeleverde grafiek. Flikt ArcelorMittal haar kunstje in de laatste maand van 2012 nog een keer? Het technische beeld geeft aanleiding om deze vraag positief te beantwoorden.

Tikkertje.

Zoals gezegd fluctueert de koers al maanden zijwaarts. Midden vorige week heeft de koers de onderkant van de bandbreedte weer aangetikt. Het aantikken van de steunlijn ging die dag gepaard met de vorming van een hammer-low. Dit koerspatroon staat in de technische boeken bekend als omkeerpatroon. Een eerste aanwijzing dat de steunlijn inderdaad haar naam weer eer aan gaat doen. Een tweede aanwijzing zit in het koersverloop van de indicator. Zoals u ziet staat in het verloop van de RSI ook een horizontale trendlijn ingetekend. Met het testen van de steun in de koersgrafiek testte de indicator haar steunzone. U ziet dat de steunzone ruim boven de belangrijke OS-signaallijn ligt. Een belangrijke aanwijzing vanuit de Range Rule Theorie voor deze indicator dat geen sprake is van een dalende beweging. Met het herstel in de tweede helft van vorige week is de koers van de indicator succesvol door haar correctief dalende trendlijn gebroken. U weet dat de RSI bekend staat als een leidende indicator. Dit impliceert dat van de koers van ArcelorMittal verwacht mag worden dat zij ook op korte termijn aanstalten neemt om door haar correctief dalende trendlijn te breken. De stijging van vandaag komt dan ook niet geheel als verrassing en mag gezein worden als slechts de eerste stap.

Horizontale Bandbreedte.

De optelsom van de bovengenoemde technische elementen geeft aanleiding om te veronderstellen dat ArcelorMittal onveranderd gevangen blijft in haar horizontale bandbreedte. Vanaf de huidige niveaus impliceert dit dus een nieuwe stijging naar de ingetekende bovenste trendlijn. De E+N MicroPorteuille is vorige week op deze procentueel interessante verwachte beweging ingesprongen door de aanschaf van ABNAMRO Turbo’s LONG ArcelorMittal.

Avondje Erem+Nikken: MarktVisie 2013.

Benieuwd naar wat het volgende jaar ons brengen gaat? Waar liggen de kansen in 2013 en waar moet u juist verre van blijven! Wij vertellen het u graag op 11 december 2012 in Utrecht. Schrijf u in voor een Avondje Erem+Nikken in de Jaarbeurs Utrecht. Het beloofd een Leerzame en Interactieve Avond te worden. Tot volgende week!

2 antwoorden
  1. henk Maas
    henk Maas zegt:

    Nu op 4/1-2013 staat Arcelor Mittal alweer bovenin de trading range. Ik verwacht, dat A.M. pas in juli 2013 uit deze range naar boven gaat ontsnappen. Groet, Henk Maas.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.