Op 22 oktober brachten wij het aandeel ASML op deze plek bij u onder de aandacht. De langere grafiek liet en laat een opwaarts koersverloop zien met achtereenvolgende hogere toppen en bodems.

Destijds was sprake van een daling en deze dalende beweging liet een versnelling zien. De strekking welke in de vorige bijdrage centraal stond, was dat de neerwaartse versnelling als het eindstation van de correctieve beweging mocht worden gezien en dat de langere termijn opwaartse beweging hervat zou worden.

Inmiddels zijn een paar weken verstreken en is de koers inderdaad een stuk opgeveerd. Het technische beeld geeft echter aanleiding om aan te nemen dat er nog meer in het vat zit. Daarom vandaag opnieuw aandacht voor ASML.

Oude Weerstand, Nieuwe Steun.

In de bijgeleverde grafiek ziet u een paar trendlijnen ingetekend staan. De onderste horizontale lijn in de koersgrafiek geeft aan dat de correctieve beweging netjes tot stilstand is gekomen op het niveau van de vorige toppen. Oude weerstand als nieuwe steun.

De dalende diagonale trendlijn symboliseert het gegeven dat de koers succesvol de weerstandlijn over het correctieve verloop heeft doorbroken. In de achterliggende dagen is deze trendlijn zelfs netjes als nieuwe steunpunt omgevormd. Opnieuw oude weerstand nieuwe steun.

Bear Market wordt Bull Market.

Ook in het koersverloop van de indicator ziet u een trendlijn ingetekend staan. Deze trendlijn symboliseert het omslagpunt tussen Bull en Bear Market Range. U ziet dat de RSI in de achterliggende dagen vanuit de Bear Market Range naar de Bull Market Range is geklommen. Ook de indicator heeft in de achterliggende dagen haar voormalige weerstandlijn onderworpen aan een test. Succesvol

E+N MicroPortefeuille Long ABN AMRO Turbo ASML.

Het verloop van koers en indicator duiden dus beiden in de richting van een voortzetting van de huidig stijgende ontwikkeling. Dat brengt ons bij de laatste trendlijn in de koersgrafiek. De horizontale trendlijn over de voormalige top. Deze trendlijn vormt nu de magneetlijn en als zodanig het eerst volgende richtpunt.

Net als bij de vorige update moet in het kader van de transparantie worden vermeld dat de E+N Portefeuille door middel van Turbo’s momenteel een positie heeft in ASML.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.