Erem+Nikken: ASML ziet licht weer schijnen!

Het cijferseizoen is in volle gang. Het eerste serieuze fonds dat vorige week met cijfers kwam was ASML. Beleggers konden de berichtgeving rondom dit fonds niet echt waarderen. De koers dook kort na de cijfers ver in het rood. De technische vraag is echter of dit niet de klassieke versnelling van een beweging is. En u weet, acceleratie van een beweging is veelal het einde van deze beweging.

Bounce.

In de bijgeleverde grafiek ziet u dat de daling van ASML niet deze week is begonnen. Nadat eind juli een top werd gezet, is de koers in een glijvlucht terecht gekomen. Het interessante technische gegeven is echter dat de versnelde beweging van deze week de koers richting het belangrijke eerste fibonacci-correctieniveau van de gehele stijging vanaf augustus vorig jaar heeft geduwd. Kenners van de theorie weten dat dit soort niveaus veelal als een natuurlijk steun- of bounceniveau fungeren. Ook nu lijkt dit het geval. De reversal-bar welke donderdag werd gezet is in dit licht bezien een steuntje in de rug.

Optelsom van positieve indicaties.

Wordt de blik op de leidende RSI gericht dan springt in het oog dat deze al enkele weken geleden haar neerwaartse trend heeft doorbroken. De huidige terugval in de indicator kan dan ook gezien worden als de gebruikelijke terugtest op deze doorbroken trendlijn. Tel daarbij op dat de koers van de RSI momenteel hoger ligt dan bij de vorige bodem van ASML en u weet dat zich Positieve Divergentie aan het ontwikkelen is. Ook niet geheel onbelangrijk is het gegeven dat de huidige bodem van de RSI ruim boven de belangrijke OS-lijn wordt gezet. Vanuit de Range Rule Theorie een duidelijke aanwijzing.

De optelsom van deze factoren maken ASML op dit moment een technisch interessant fonds. De E+N MicroPortefeuille heeft dan ook via ABN-AMRO Tubo’s Long positie in ASML genomen.

Disclaimer

EREM + NIKKEN is een merknaam van LeoMont BV. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Onze analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor onze analyses wordt gebruikt. De waarden waarop onze analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van de E+N Portefeuilles die opgebouwd zijn uit ABNAMRO Turbo’s. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie bezoek www.eremplusnikken.nl of e-mail naar [email protected]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.