Laatste update:

Naast de E+N MicroPortefeuille welke zich richt op individuele aandelen heeft Erem+Nikken ook een E+N MacroPortefeuille. Deze laatste richt zich op macro-grootheden, zoals bijvoorbeeld het Goud. Vandaag aandacht voor het technische beeld van dit edelmetaal.

Zijn we er al?

Het langere termijn beeld voor Goud is zijwaarts. De grenzen waarbinnen de koers al jaren gevangen zit, kunnen grofweg gezet worden op $1530 onderkant en $1800 bovenkant. Nadat de koers in het laatste kwartaal van 2012 de bovenkant van deze range weer had bereikt, is de koers in een geleidelijke glijvlucht gekomen. Een daling tot aan $1530 zou je verwachten. Of toch niet?

Het beeld voor Goud laat momenteel zien dat de koers weleens halverwege de brede zijwaartse range tot rust kan komen om vervolgens opwaarts te draaien. Een aantal technische indicaties wijzen momenteel in deze richting. Allereerst de combinatie van twee steunlijnen in de grafiek. Een horizontale trendlijn getrokken over voormalige toppen doet nu dienst als steun.

Daarnaast de diagonaal oplopende trendlijn onder de bodems van mei tot augustus 2012. Een tweede aanwijzing is het feit dat de recente dieptepunten gezet zijn op het derde, dus laatste, fibo-correctieniveau van de voorafgaande stijging. Het betreft de stijging van mi tot oktober vorig jaar.

Kenners van de theorie weten dat dit soort niveaus vaak als steun/draaipunt fungeren. Een kantelpunt. Het patroon van achtereenvolgende lagere bodems sinds de koers is gaan dalen vanaf de zone $1800 is inmiddels doorbroken.

Omgekeerde SHS in RSI!

Ook de belangrijke RSI-indicator geeft een aantal aanwijzingen. Allereerst het feit dat de indicator bij de meest recente bodem in de koers niet meer tot onder de OS-lijn daalde. Daarnaast staat in de indicator een omgekeerd Hoofd-Schouder Patroon. Met groene pijlen zijn de schouders en het hoofd aangegeven. De neklijn van het patroon is doorbroken.

Hefboom met ABNAMRO Turbo Long.

Zoals gezegd, het technische beeld geeft aanleiding om te veronderstellen dat een bodem in het Goud is gezet. De wind kan weer in de zeilen voor een klimtocht terug naar de bovenkant van de horizontale range. Dit impliceert een stijging tot aan opnieuw $1800. De E+N MacroPortefeuille speelt op deze verwachte beweging in door een ABNAMRO Turbo Long Goud.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.