Erem+Nikken: Goud, een blinkertje voor de langere termijn!
Vandaag aandacht voor een macro-grootheid: Het Goud. Dit keer leggen wij voor u de liniaal langs dit edelmetaal vanuit een wat langer tijdsperspectief. De bijgeleverde grafiek is dan ook een weekgrafiek. Een ieder zal zich de opwaartse trendmatige beweging van het Goud kunnen herinneren in de periode tot aan het laatste kwartaal van 2011.
Record na Record.
In die periode berichtte ieder economisch nieuwsbulletin veelvuldig over dit metaal waarin bijna dagelijks een nieuw record werd gevestigd. In de laatste weken van september van 2011 kreeg de koers echter een stevige correctie voor de kiezen. Vanaf dat moment is de beweging van het Goud het beste te omschrijven als zijwaarts. In de bijgeleverde grafiek ziet u de grenzen waarbinnen de koers nu al lange tijd heen en weer stuitert ingetekend staan.
Een aantal weken geleden is de koers weer aangekomen bij de bovenkant van haar huidige trading-range. Zoals van een weerstandlijn verwacht mag worden aarzelde de koers lange tijd net onder deze lijn en in de achterliggende weken heeft de koers onder neerwaartse druk gestaan. Een nieuwe daling tot aan de onderkant van de huidige bandbreedte in de komende maanden lijkt in het verschiet te liggen. Of toch niet?
Afgeronde Correctie.
De terugval waarnaar hierboven wordt verwezen heeft de koers gebracht tot aan een fibonacci-correctieniveau van de voorafgaande stijging binnen de bandbreedte. Kenners van de theorie weten dat dit soort niveaus vaak fungeren als steunpilaar of vangnet. Het fibo-grid staat niet ingetekend in de grafiek. Daarnaast kan onder de laatste stijging binnen de range een diagonaal stijgende trendlijn worden getrokken. Deze trendlijn ziet u ingetekend staan. De koers is netjes tot rust gekomen op deze trendlijn. In de koersgrafiek van de RSI ziet u ook twee trendlijnen staan. Een horizontale en een diagonaal dalende. De horizontale trendlijn loopt netjes in de zone van de onderkant van de bullmarket-range. De diagonale trendlijn fungeerde lang als weerstand maar doet nu dienst als steun. Het technische plaatje duidt er dus op dat de recente zwakte van het Goud slechts correctief van aard is geweest. Een nieuwe stijging naar de bovenkant van de bandbreedte lijkt het meest aannemelijk. Daarnaast moet niet vreemd opgekeken worden als de koers nu in staat blijkt te zijn om deze horizontale barrière achter zich te laten.
E+N MacroPortefeuille: Long.
De technische vooruitzichten voor het Goud zijn dus veelbelovend. In het kader van de transparantie moet worden vermeld dat de E+N MacroPortefeuille een longpositie heeft in het Goud met ABNAMRO Turbo´s.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!