Erem+Nikken: Heeft de koers van Akzo al genoeg rust gehad?Op tijd rust nemen. Dat is belangrijk. Vraag dat maar aan de hoofdbestuurder van Akzo! Ook in een koersontwikkeling is het zetten van een tussenstap niet altijd slecht. Het geeft de nodige kracht om de oorspronkelijke beweging daarna voort te zetten. Akzo vormt momenteel een mooi voorbeeld.

Stijgende Trend

De diagonaal ingetekende stijgende trendlijnen geven het grotere beeld weer waarbinnen de recente koersontwikkeling van zwakte zich afspeelt. U ziet dat de bijgeleverde grafiek linksonder begint en momenteel, ondanks de ontwikkeling van de laatste twee weken, nog steeds redelijk rechtsboven staat. In technische termen heet deze ontwikkeling een stijgende trend.

Is Akzo voldoende uitgerust?

In tweeënhalve maand klom de koers van de onderkant tot aan de bovenkant van het trendkanaal. Het laatste stukje verliep zelfs parabolisch. Kenners van de theorie weten dat dit soort bewegingen veelal een voorbode zijn voor een aanstaande pauze. Helemaal als deze beweging de koers richting een weerstand tilt. Zo geschiedde dus ook nu bij Akzo. De huidige technische vraag luidt echter of de koers al genoeg is uitgerust. Het antwoord op deze vraag is waarschijnlijk positief.

Allereerst ziet u dat de koers terug is in de zone welke begin augustus als steungebied fungeerde. Dit gebied krijgt een extra technische lading als wordt opgemerkt dat zich hier het eerste fibonacci-correctieniveau van de hiervoor aangehaalde stijging ophoudt. Ook in de RSI staan trendlijnen ingetekend. Twee om precies te zijn.

U ziet dat de koers van de leidende indicator is afgekoeld tot aan de apex van deze lijnen. Een clustering van support net onder de koers van de RSI. Daarnaast is de meest recente bodem van de indicator in een zone gezet die kan worden aangemerkt als de onderkant van een Bull Market Range.

Technisch interessante Cocktail

De optelsom van deze technische condities duidt in de richting van een aanstaande hervatting van de oorspronkelijke trendmatige beweging. In het begin van deze bijdrage is aangegeven dat deze opwaarts gericht is. De weerstandlijn van het grote trendkanaal kan worden aangemerkt als magnetisch richtpunt.Vaste lezers van onze bijdragen weten inmiddels dat als u deze visie deelt u extra kan profiteren door het aanbrengen van een hefboom door middel van een ABN AMRO Turbo Long AKZO.

Super-rendementen met de E+N InformatieService

De E+N InformatieService runt twee portefeuilles: De E+N MicroPortefeuille en de E+N MacroPortefeuille. De eerste richt zich op individuele aandelen terwijl de tweede een focus heeft op grootheden als valuta’s, grondstoffen, indices en rentes. De E+N Portefeuille kent sinds de start van 1 mei 2012 een positief rendement van 52%. De E+N MacroPortefeuille, welke op 1 augustus 2012 het daglicht heeft gezien, kent een vliegende start van inmiddels 23%.

Als nieuwe columnisten op Beleggen.com hebben wij speciaal voor de leden van deze site een aanbieding tot aan het einde van 2012. Interesse? Stuur een email naar [email protected] met de code Beleggen.com. Wij sturen u dan nadere informatie. Succes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.