Laatste update:

Heeft Unilever weer vaste grond onder haar voeten? Een klassiek geval van oude weerstand wordt nieuwe steun. Volgers van Unilever zullen zich ongetwijfeld de periode van december vorig jaar tot aan de laatste week van juli dit jaar herinneren. In die periode had de koers moeite om richting te kiezen. Ruim zeven maanden zat de koers gevangen in een zijwaarts patroon. De horizontale trendlijnen van deze trading-range staan in de bijgeleverde grafiek ingetekend. De bovenste horizontale lijn vervult op dit moment opnieuw een belangrijke rol. Nu niet zozeer als obstakel, maar als vangnet en steunpilaar.

Unilever: Uitbraak, Pullback en Go

Binnen de Technische Analyse bestaat een klassiek drie-stappenplan. De drie stappen staan bekend als de UPG (=Uitbraak, Pullback en Go) De koersontwikkeling van Unilever vormt momenteel een voorbeeld van dit stappenplan. Zoals gezegd speelt de bovenste horizontale trendlijn op dit moment opnieuw een rol in de huidige koersvorming. Net zoals ook al in de laatste handelsdagen van augustus. De voormalige weerstand fungeerde in de laatste week van augustus als steun. De koopkracht die destijds ontstond heeft geresulteerd in een doorbraak van de correctieve dalende beweging welke werd ingezet nadat de koers uit het maandenlange zijwaartse patroon was gebroken.

Fibo-correctieniveau

Net onder de huidige koers loopt de diagonaal dalende trendlijn welke nu als steun fungeert en de oude horizontale trendlijn welke nu wederom als steun fungeert. Het snijpunt van deze twee lijnen vormt een clustering van steun. Het niveau van de horizontale trendlijn speelt ook vanuit een andere technische invalshoek een belangrijke rol. Wordt namelijk het fibo-grid ingetekend over het laagste punt van begin juni tot aan de top van begin augustus dan zult u zien dat de horizontale lijn exact samenvalt met het fibo-correctieniveau. Deze niveaus fungeren ook vaak als steunpunt.

ABN Turbo Long Unilever

Tot slot leert een blik op de ontwikkeling van de RSI dat deze zich netjes ophoudt in de Bull Market Range. De technische signalen staan op groen. De opwaartse beweging kan starten. Oftewel, na de Uitbraak en de Pullback mag nu de Go verwacht worden. Deelt u deze mening en visie? Profiteer dan met een hefboom door de aanschaf van een ABN Turbo Long Unilever.

Neem een stop-loss net onder het niveau van de horizontale trendlijn. Zo blijft uw eventuele verlies bij het niet uitkomen van deze visie beperkt. In het kader van de transparantie moet worden opgemerkt dat de E+N MicroPortefeuille sinds enkele dagen een ABN Turbo Long Unilever in bezit heeft.

Erem+Nikken

Erem+Nikken runt een InformatieService op twee portefeuilles, te weten de E+N MicroPortefeuille en de E+N MacroPortefeuille. In deze portefeuilles wordt belegd in ABN AMRO Turbo’s. De MicroPortefeuille richt zich op individuele aandelen terwijl de MacroPortefeuille haar focus heeft op grootheden als grondstoffen, valuta, rente en indices. De E+N MicroPortefeuille is op 1 mei 2012 gestart en heeft inmiddels een positief rendement van 53%. De E+N MacroPortefeuille is op 1 augustus 2012 van start gegaan en heeft inmiddels een positief rendement van 22%. Wilt u eens meekijken met ons en ook profiteren van dit soort rendementen? Stuur een e-mail naar [email protected] of klik op onderstaande banner.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.