Laatste update:

Het einde van 2012 nadert. Volgende week start al de laatste handelsmaand voor dit beleggingsjaar. Klassiek gezien, hebben beleggers in de laatste weken van een jaar de neiging om op zoek te gaan naar sterke achterblijvers. De zogenaamde Gevallen Engeltjes.

Een ieder die deze bijdrage leest, zal met ons eens zijn dat KPN zich dit jaar heeft gekwalificeerd voor deze categorie. Het zal u dan ook niet verbazen dat in de achterliggende dagen KPN in de belangstelling is geraakt. Deze belangstelling is terug te zien in de koersgrafiek. Vandaag daarom aandacht voor KPN.

 

Gevallen Engeltje

Bestudering van de bijgeleverde grafiek leert dat het koersverloop zich kenmerkt door lagere toppen en lagere bodems. Een beweging welke in de grafiek linksboven begint en zich momenteel ergens rechtsonder begeeft. Regelmatige lezers van onze bijdragen aan Alex.nl weten dan al hoe laat het is: Een neerwaartse trend. Zoals gezegd, KPN is een Gevallen Engeltje.

In de koersgrafiek ziet u ook enkele trendlijnen ingetekend staan. De meest steile trendlijn heeft KPN in de achterliggende dagen opwaarts weten te doorbreken. Deze week heeft zelfs een terugtest op deze trendlijn plaatsgevonden die succesvol is verlopen. De RSI heeft tijdens deze terugtest een bodem gezet, die hoger dan de belangrijke OS-signaallijn ligt. Dat is vanuit de Range Rule Theorie voor deze indicator een belangrijk gegeven.

Sterk Herstel in Aantocht.

Het technische beeld van zowel de koersgrafiek als de grafiek van de indicator duiden erop dat er meer herstel in het vat zit. Let wel, met nadruk wordt gesteld dat vooralsnog slechts gesproken mag worden van een opleving binnen de grotere neerwaartse trendmatige beweging. Procentueel kan deze beweging echter interessant zijn.

U ziet dat de ruimte tot aan de volgende diagonaal dalende weerstandlijn voldoende is om van een interessante verdere ontwikkeling te spreken. De echte weerstand ligt zelfs pas bij de horizontaal ingetekende trendlijn. Beleggers die nog wat ruimte in hun portefeuille hebben voor het spel van de Gevallen Engel houden in de komende periode met name hun blik gericht op KPN.

3 antwoorden
 1. Nikken
  Nikken zegt:

  Geachte heer van de E, Beste Frans,

  Dank voor uw bericht. Het antwoord op uw vraag is: Ja dat Klopt. U kunt automatisch met onze ModelPortefeuille mee handelen. Het startbedrag voor de Portefeuille is €10.000. U dient dus dit bedrag, of een veelvoud hiervan, beschikbaar te hebben. Voor uw informatie, onze ModelPortefeuille heeft over 2012 tot nu toe een positief resultaat van 65% met een hit-ratio van 85.

  Hopende uw vraag beantwoord te hebben en uw interesse gewekt te hebben,

  Vriendelijke groet,

  Geert-Jan Nikken

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.