Erem+Nikken: Pas op voor een luchtzak in AF-KLM!In de achterliggende weken hebben beleggers een mooie vlucht kunnen maken met AF-KLM (AirFrance-KLM). In onderstaande grafiek ziet u dan ook een duidelijk opwaarts gericht trendkanaal ingetekend.

De vraag die echter opkomt wanneer de grafiek wordt bekeken luidt of het aandeel niet aan de vooravond staat van een landing. Oftewel, hoeveel verdere opwaartse ruimte heeft de koers nog vanuit technisch oogpunt bezien?    

Clustering van Weerstand

Zoals gezegd, fluctueert de koers van AF-KLM in een opwaartse trendmatige beweging. Het patroon van achtereenvolgende hogere toppen en hogere bodems is duidelijk zichtbaar. De angel in de bijgeleverde grafiek zit hem echter in het feit dat de koers al een paar dagen aarzelt tegen de bovenkant van het ingetekende trendkanaal.

De weerstandlijn van dit kanaal doet haar naam dus opnieuw eer aan. Rond het huidige niveau komt de koers van AF-KLM ook een horizontaal obstakel tegen. Het betreft de horizontale trendlijn welke is ontleend aan de top van begin februari dit jaar.

AdemPauze AF-KLM

Tot slot de RSI. Zoals te doen gebruikelijk bij een opwaartse trend in de koers, fluctueert de indicator netjes in een Bull Market Range. Echter! Van een duidelijk OB-notering is vooralsnog geen spraken. Heel voorzichtig beginnen de eerste contouren van negatieve divergentie zichtbaar te worden.

Ook het technische beeld uit de indicator duidt dus op een situatie van vermoeidheid in de koers. Beleggers in AF-KLM moeten serieus rekening houden met een scenario waarin de koers in de komende periode een adempauze neemt of zelfs een terugval gaat laten zien.

Uiteraard mag deze beweging gezien worden als wederom een zoektocht naar een hogere bodem binnen het ingetekende trendkanaal. Dit impliceert echter wel dat beleggers binnen niet al te lange tijd waarschijnlijk op een lager niveau weer aan boord kunnen gaan.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.