Erem+Nikken: Philips, Vingers boven de Koop-Knop!

Een aandeel dat in de achterliggende dagen in de belangstelling staat van onze fundamentele collega´s is Philips. Als technisch analist kijken wij natuurlijk ook regelmatig naar dit aandeel. Hoe staat het momenteel met het technische beeld voor Philips.

Horizontaal Obstakel

Al enige tijd laat het koersverloop een duidelijke stijgende beweging zien. Sinds juni van dit jaar loopt de koersgrafiek redelijk omhoog. In de laatste twee maanden loopt Philips echter tegen een horizontaal obstakel aan. U ziet dit obstakel geaccentueerd door de ingetekende horizontale trendlijn. Het technische beeld duidt erop dat het echter slechts een kwestie van tijd lijkt voordat de stieren dit obstakel weten te overwinnen. Waarom?

ContinuatiePatroon

In de bijgeleverde grafiek ziet u onder het koersverloop een diagonaal stijgende trendlijn ingetekend staan. Deze trendlijn duidt erop dat kopers, ondanks de aarzeling rondom het horizontale obstakel, op steeds hogere niveaus bereid zijn om in te stappen. Anders verwoord, de opwaartse druk op de weerstandlijn neemt alleen maar toe. U ziet dat de twee trendlijnen elkaar bijna snijden.

De koers nadert de apex van het koerspatroon dat in de boeken omschreven staat als een ascending driehoek. Binnen de theorie staat dit patroon bekend als een continuatiepatroon. Dat de koersontwikkeling nog steeds in een opwaartse bias zit kan ook geconcludeerd worden als de blik gericht wordt op de RSI. U ziet dat de indicator al maanden lang netjes in het bovenste gedeelte van haar bandbreedte fluctueert: de Bull Market Range.

Koop-Knop

Het technische advies luidt dat de hand boven de koop-knop moet zitten. Zodra de koers zich door de horizontale barrière boort, ligt een vervolgstijging in het verschiet. Op basis van het koerspatroon mag dan een verdere opwaartse beweging verwacht worden van in eerste instantie ruim 2 euro oftewel ruim 10%. Boven de horizontale weerstand mag dus worden mee gesprongen of mag u uw huidige positie verzwaren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.