De eerste bijdrage van onze hand voor u in het nieuwe jaar. Erem+Nikken wenst alle lezers en volgers van Beleggen.com een bijzonder succesvol 2013. We trappen dit jaar af met het terughalen van een column uit de laatste weken van 2012.

Het betreft de column over Philips van 10 december 2012. De strekking van onze laatste bijdrage over dit aandeel luidde dat de hand boven de koop-knop gehouden moest worden. De technische vraag was immers niet zozeer of de koers de ingetekende horizontale weerstand zou gaan breken, maar meer wanneer zij dit zou doen. Deze week was het zover. Een leuke binnenkomer in 2013.   

Trend intact.

In de bijgeleverde grafiek ziet u heel duidelijke de stijgende trendmatige beweging welke de koers al sinds de consolidatie in mei-juni 2012 laat zien. Binnen de beweging heeft de koers in de laatste maanden van het vorige jaar een horizontale consolidatie laten zien. Een rustpauze of adempauze. Niets meer dan dat.

De vorm waarin deze consolidatie heeft plaatsgevonden staat in de technische analyse boeken bekend als een ascending driehoek. Een koerspatroon dat u terug zult vinden in de categorie continuatiepatronen. Vandaar de eind vorig jaar reeds geplaatste opmerking dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat Philips haar stijgende beweging zou hervatten.

RSI bevestigt de koersontwikkeling.

Onder de koersgrafiek van het aandeel ziet u de vertrouwde RSI afgebeeld. Gedurende de gehele consolidatie van de koers is deze indicator geen enkele keer ook maar in de buurt geweest van de OS-lijn. Vanuit de Range Rule Theorie van de indicator wordt dus bevestigd dat de koersontwikkeling nog steeds in een stijgende beweging zit. Met de doorbraak van de horizontale weerstand in de koers weet de indicator haar diagonaal dalende weerstandlijn achter zich te laten.

De huidige technische indicaties duiden erop dat Philips haar zegetocht sinds midden vorig jaar verder gaat uitbouwen. Op basis van het koerspatroon kan een vervolg stijging van minimaal anderhalve euro, oftewel ruim 7 procent, worden verwacht. Veel belangrijker is echter de constatering dat de opwaartse trend voor Philips intact is. U weet wat ze zeggen over trends. Trends zijn trends totdat het tegendeel is bewezen. De verwachting dat de verdere stijging veel verder zal gaan dan slechts 7 procent lijkt dan ook niet geheel onterecht.

Doe mee!

Met de start van 2013 gaan we ook weer opnieuw beginnen met de E+N MicroPortefeuille. Deze portefeuille heeft in 2011 een positief rendement gehaald van 27% en in 2012 zelfs een positief rendement van 81%. Doe met ons mee. Klik op onderstaande button voor verdere informatie of stuur een email naar [email protected] met de woorden: “Beleggen.com, Ja Ik Wil!” Wij verzorgen dan voor u de rest.

 

 

2 antwoorden
 1. Dries van der Vegt
  Dries van der Vegt zegt:

  Goedemiddag,
  Via Traderswinkel heb ik mij eind vorig jaar ingeschreven en gestort om jullie te volgen met de Micro portefeuille!
  Ik zou ook inlog gegevens krijgen om mee te kunnen kijken in de Micro portefeuille!
  Ben ik te snel?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.