Erem+Nikken: SBMO binnenkort weer in de Olie.

Mag alweer naar SBMO gekeken worden? Het antwoord op deze vraag is positief. Hieronder leest u waarom.

Zijwaartse Range

In de bijgeleverde grafiek van SBMO ziet u een aantal horizontale trendlijnen ingetekend staan. De start van het verhaal richt zich op de onderste twee trendlijnen. De combinatie van deze lijnen vormt een zijwaartse bandbreedte, ook wel trading-range genoemd, waarbinnen de koers al enkele weken heen en weer stuitert. U ziet dat de koers momenteel weer aan de onderkant van haar bandbreedte staat.

Binnen de technische analyse luidt een bekend gezegde: Een trend is een trend. Ook als het om een zijwaartse trendmatige beweging gaat. Op basis van deze wijsheid mag worden aangenomen dat de koers binnen haar bandbreedte blijft en dat verder neerwaarts risico op dit moment dus beperkt is. Twee technische elementen ondersteunen deze visie.

Fibonacci en Positieve Reversal

Allereerst krijgt de onderste horizontale steunlijn extra technische dimensie als opgemerkt wordt dat zij op het eerste, oftewel 38.2%, fibonacci-correctieniveau ligt van de voorafgaande stijging. Het betreft de stijging van eind juli tot aan de top van eind augustus. In de eerste weken van september fungeerde dit fibo-correctieniveau al eens een keer als steun. De verwachting is dat zij deze rol nu opnieuw vervult.

De tweede technische aanwijzing zit verborgen in de RSI. U ziet in de grafiek van deze leidende indicator twee groene pijlen ingekleurd staan. Deze pijlen vormen een Positieve Reversal set-up (=niet te verwarren met Positieve Divergentie). Vanuit de Range Rule Theorie voor deze indicator kan ook nog eens opgemerkt worden dat de huidige stand van de indicator samenvalt met wat in de boeken bekend staat als de onderkant van een Bull Market Range.

Hefboom met ABN AMRO Turbo Long

De optelsom van bovenstaande technische puzzelstukjes geeft aan dat rekening mag worden gehouden met een nieuwe stijging binnen de huidige bandbreedte. Dit impliceert wederom een focus op de zone rod grofweg €12.30. Vanaf de huidige koers een interessante procentuele beweging. Vaste lezers van onze bijdragen weten inmiddels dat als u deze visie deelt u extra kan profiteren door het aanbrengen van een hefboom door middel van een ABN AMRO Turbo Long SBMO.

Dit brengt ons bij de derde en laatste ingetekende trendlijn. Het betreft de horizontale lijn rond €14.00. Mocht blijken dat de koers in staat is om door het eerst gedefinieerde koersdoel op €12.30 te breken, dan krijgt de tweede trendlijn de functie van magneetlijn. Anders verwoord, boven €12,30 ontstaat verdere ruimte tot aan €14.00. Al met al een zonnig vooruitzicht.

2 antwoorden
 1. Peter
  Peter zegt:

  Heren,

  Ik zit al enige tijd naar dit aandeel te kijken.

  Wat vindt u van:
  – koop 100 aandelen
  – verkoop put € 10,00 06-2013
  – verkoop call € 14,00 06-2013
  – dividend 05-2013: € 0,45 (geschat)

  Op basis van huidige koersen een rendement van ± 30%

  Beantwoorden
 2. Nikken
  Nikken zegt:

  Waarde Peter,

  Dank voor uw reactie. Er zijn vele manieren waarop u kunt profiteren, indien de neergelegde visie door het toekomstig koersverloop inderdaad bewaarheid wordt. Ik kan er zo vijf verzinnen.

  Immer GRS

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.