Sinds het dieptepunt van midden april vorig jaar laat de koers van TomTom grote uitslagen zien. Perioden van grote stijging worden afgewisseld met perioden van grote daling.

Om de koersontwikkeling van de afgelopen maanden wat inzichtelijker te krijgen zijn in de bijgeleverde grafiek twee diagonaal stijgende trendlijnen ingetekend.

De combinatie van deze lijnen vormt een kanaal. Een opwaarts trendkanaal. Deze week fluctueert de koers rond de bodemlijn van dit kanaal. Tijd dus voor een technische blik op TomTom.

Hogere Toppen, Hogere Bodems.

Zoals gezegd, vertoont het beeld van TomTom over de afgelopen maanden een patroon van achtereenvolgende hogere toppen en hogere bodems. In dit licht bezien, mag de procentueel forse daling gedurende de achterliggende weken beschouwd worden als een correctieve beweging. Een zoektocht naar opnieuw een hogere bodem. Nu de koers de steunlijn van het trendkanaal heeft aangetikt, wordt het vraagstuk of deze hogere bodem reeds is gezet interessant.

Onder het koersverloop van TomTom ziet u, zoals gebruikelijk, de RSI afgebeeld. U ziet dat de RSI netjes op de onderkant van haar Bull Market Range een bodem heeft gezet. Vanuit de indicator wordt de stijgende trendmatige beweging van de koers zelf dus ondersteund.

Vaste lezers van deze bijdrage hebben in de grafiek van de indicator natuurlijk al de Positieve Reversal gespot. Deze reversal geeft een richtpunt van  €4,45. U ziet dat op dit moment de bovenste trendlijn van het kanaal in die zone loopt.

Fluctuatie binnen Trendkanaal.

Samenvattend kan worden gesteld dat het technische beeld aanleiding geeft om te veronderstellen dat TomTom binnen haar opwaartse trendkanaal blijft fluctueren. Concreet betekent dit dat verwacht moet worden dat de koers weer van de huidige steunlijn van het kanaal opklimt naar de weerstandlijn van het kanaal. Een procentueel interessante beweging.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.