Laatste update:

Unilever zoekt het weer een tandje hoger. In de achterliggende maanden was het koersverloop het best te omschrijven als zijwaarts.

De horizontale trendlijnen welke de bandbreedte aangeven, ziet u ingetekend staan in de grafiek.U ziet ook dat de koers vandaag succesvol de horizontale weerstandlijn van de trading-range doorboort.

Einde horizontaal Juk

De koers ontworstelt zich dus aan het juk dat haar lange tijd gevangen heeft gehouden. De technische theorie stelt dat bij een doorbraak uit een trading-range de diepte van de range geprojecteerd mag worden. Anders verwoord, het verschil tussen de steunlijn en de weerstandlijn is de huidige verdere minimale stijgingsruimte voor Unilever.

In het huidige geval is de bandbreedte ongeveer 2 euro. Dit impliceert dus een volgend minimaal koersdoel net even onder €31.00. Belangrijker dan dit eerste minimale koersdoel is echter de conclusie dat Unilever na maanden van consolidatie haar stijgende beweging weer hervat.

U ziet in de bijgeleverde grafiek het koersverloop afgebeeld. De grafiek start linksonder en staat nu rechtsboven. Binnen de technische analyse staat zo’n beweging omschreven als een stijgende trend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.