Erem+Nikken: Wat blinkt daar toch? Ooh het is Zilver!

Langzaam maar zeker begint de koersgrafiek van Zilver technisch gezien weer interessant te worden. Hieronder leest het u verhaal waarom.

Horizontale Bandbreedte.

In de grafiek ziet u de horizontale trendlijnen ingetekend staan welke inmiddels al meer dan een jaar de handelsruimte van Zilver bepalen. Op basis van dit plaatje zou men kunnen verwachten dat de koers weer onderweg is naar de horizontale steunzone rond $26,00. De technische vraag is echter of de koers niet op een veel hoger niveau al weer kopers aantrekt. Gedacht kan worden aan de zone $31.00. Het niveau waarop de koers van Zilver nu al enkele dagen rust.

Disproportionele RSI.

De achterliggende gedachte achter deze stelling ligt in de ontwikkeling van de indicator. U ziet dat de RSI in de laatste weken procentueel veel sterker is gedaald dan het Zilver zelf. Simpel verwoord, de koers van de indicator is al weer terug bij niveaus die in juni/juli/augustus hoorden bij een Zilverstand van $26.00, terwijl de koers zelf daar nog ver van verwijderd is. U ziet ook dat de indicator weer bijna bij de ingetekende horizontale steunlijn is, welke boven de OS-lijn ligt. Even ter verduidelijking, toen de koers in september de bovenkant van de horizontale tradingrange testte, raakte de indicator wel met volle overtuiging OB.

De genoemde zone $31.00 is niet alleen gebaseerd op oude horizontale steun en weerstand maar is ook gebaseerd op het fibonnaci-grid (=niet ingetekend in grafiek) dat getrokken kan worden over de recente stijging. Voor de E+N MacroPortefeuille staat het Zilver hoog op het aandachtlijstje om in de komende dagen een nieuwe positie in te nemen. Wilt u ook precies weten wanneer het moment daar is? Kikt u dan op onze onderstaande banner en bezoek onze site. Wij informeren u graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.