Laatste update:

Euro-Australische dollar klaar voor nieuwe daling in dalende trendSprinterAlert: wij kopen 80 EUR/AUD Sprinter Short 1,33 (Australische Dollar)  NL0009904937 tegen de actuele koers (momenteel 12,50 euro)

De euro lijkt aan de vooravond van een nieuwe daling te staan. De economieën van de Europese landen krimpen. De zwakste landen bepalen het tempo van de andere landen en trekken de sterke(re) Europese landen mee naar beneden.

Het uitbraakniveau, de bodem van februari 2012 wordt aan een test onderworpen. In mei 2012 zagen we dat de test van het voorgaande uitbraakniveau, de bodem van januari 2011, werd gevolgd door een forse daling.

Er lijkt bovendien een negatieve reversal te ontstaan (een lagere top in de koers en een hogere top in de koopkrachtindicator RSI), waardoor een koersdoel kan worden berekend onder de laatste lagere bodem. Maak uw stoelriemen maar vast.

De euro verliest al jaren fors terrein ten opzichte van de Australische dollar. Weliswaar vond er een aantal malen een massale interventie van de centrale banken plaats, maar het mocht niet baten.

Het vertrouwen in de euro werd de afgelopen jaren, vanwege de ontwikkelingen in onder andere Griekenland, Portugal, Spanje, Ierland en Italië, steeds verder ondermijnd. De Europese munteenheid daalde dit jaar zelfs naar het laagste punt in meer dan 20 jaar ten opzichte van de ‘Aussie’.

De euro heeft al meer dan 40% verloren top opzichte van de top die in oktober 2008 (rond AUD 2,10) werd bereikt. De euro bereikte dit jaar een diepterecord ver onder AUD 1,20 nadat de ECB de rente met 25 basispunten naar een historisch laag niveau van 0,75% verlaagde.

De euro verliest steeds verder terrein. Het experiment om de economieën van alle Europese landen op dezelfde snelheid te laten lopen, heeft ertoe geleid dat de zwakste landen het tempo van de andere landen bepalen.

Niet alleen tegenover de Amerikaanse dollar moet de euro het afleggen. Ook bijvoorbeeld de Australische dollar, de Noorse kroon, de Thaise baht en de Japanse yen winnen steeds verder terrein op de euro.

Gelukkig zitten we al geruime tijd short in de EUR/AUD. Tijdelijke oplevingen konden we benutten om onze winstgevende posities steeds verder uit te breiden. De rente in Spanje staat rond 6,5%. De top van 24 juli op 7,6% is door het ingrijpen van Mario Draghi weer iets uit zicht verdwenen. Italië zit met circa 6% ook nog steeds in de gevarenzone.

Steeds meer compartimenten van de Titanic lopen vol. Vier Europese landen (Griekenland, Ierland, Portugal en Spanje) moesten al worden gered. Als Italië ook aanklopt voor hulp, dan gaat het zinkende schip definitief ten onder. De Italiaanse staatsschuld is met $ 2.277 miljard, meer dus dan Spanje ($ 933 miljard) Griekenland ($ 493 miljard), Portugal ($ 210 miljard) en Ierland ($ 204 miljard) bij elkaar.

Wij kozen er daarom voor om onze winstgevende posities in de euro-Australische dollar opnieuw verder uit te breiden.

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze extra service.

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. Daarnaast is hij senior vermogensbeheer bij Kairos Asset Management in Huizen en fondsbeheerder van het BeursBulletin Beleggingsfonds. De auteur heeft middels het BeursBulletin Beleggingsfonds diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.