Euro- Noorse kroon klaar voor nieuwe daling in dalende trendSprinterAlert: wij kopen 88 EUR/NOK Sprinter Short 8,074 NL0009878347 tegen de actuele koers (momenteel 11,56 euro)

De euro lijkt aan de vooravond van een nieuwe daling te staan. De economieën van de Europese landen krimpen. De zwakste landen bepalen het tempo van de andere landen.

Niet alleen tegenover de Noorse kroon moet de euro het afleggen. Ook bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar, de Australische dollar, de Thaise baht en de Japanse yen winnen het van de euro.

Gelukkig zitten we al geruime tijd short inde euro. De tijdelijkeoplevingen zorgen er voor dat we de winstgevende posities steeds verder kunnen uitbreiden. De rente in Spanje staat nog steeds rond 6%. De top van 24 juli op 7,6% is doorde woorden van MarioDraghi weer iets uit zicht verdwenen, maar het onderliggende probleem is natuurlijk niet opgelost.

Vier Europese landen (Griekenland, Ierland, Portugal en Spanje) moesten al worden gered. Als Italië ook aanklopt voor hulp, dan gaat het zinkende schip definitief ten onder. De Italiaanse staatsschuld is met $ 2.277 miljard, meer dus dan Spanje ($ 933 miljard) Griekenland ($ 493 miljard), Portugal ($ 210 miljard) en Ierland ($ 204 miljard) bij elkaar.

Noorwegen en Zweden doen niet mee aande euro. De cijfersonderstrepen dat dit een slimme keuze was. De rente van deze landen is laag, net als de werkloosheid ende inflatie. De economieënvanNoorwegen en Zweden doen het beter dan de landen in de eurozone en de staatsschuld is lager. Wij kozen er daarom voor om onze winstgevende posities in de euro/nok verder uit te breiden.

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze extra service.

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. Daarnaast is hij senior vermogensbeheer bij Kairos Asset Management in Huizen en fondsbeheerder van het BeursBulletin Beleggingsfonds. De auteur heeft middels het BeursBulletin Beleggingsfonds diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.