Franse aandelen top 5 dividend betalers in 2020

dividendportefeuille

Dividend is van groot belang voor beleggers, zeker in tijden van onzekerheid. In de voorgaande bijdragen hebben we gekeken naar de Nederlandse maar ook de Franse top 5 aandelen op basis van dividend. Het is goed om de blik te richten op het favoriet vakantieland van Nederlanders: Frankrijk. Ook binnen de CAC40 vinden we veel aandelen die spaarrekeningen met glans verslaan.

De CAC40, oftewel de ‘Cotation Assistée en Continu’ is de Franse beursgraadmeter die de ontwikkeling weergeeft van de 40 belangrijkste aandelen die genoteerd staan aan Euronext Parijs. De CAC40 is in 1988 begonnen op een stand van 1000 punten en noteert nu rond 5100 punten. De gemiddelde koersstijging over de afgelopen 32 jaar bedraagt dus 5,22% per jaar. De top 5 dividendbetalers van Frankrijk, gesorteerd op dividendrendement, ziet er als volgt uit:

Aandeel ISIN Koers Dividend per aandeel Ex-dividend datum Dividend rendement
Societe Generale FR0000130809 22.79 2.20 May 27 2019 9.10
Bnp Paribas FR0000131104 40.52 3.10 May 29 2019 7.34
Peugeot FR0000121501 16.69 1.23 May 02 2019 7.19
Credit Agricole FR0000045072 9.69 0.69 May 24 2019 6.81
Axa FR0000120628 20.66 1.43 May 02 2019 6.76

 

Nummer 1 dividend voor Frankrijk: Societe Generale

Societe Generale SA trekt deposito’s aan en biedt commerciële, retail-, investerings- en private bankdiensten. De Bank biedt consumentenkrediet, autolease, leasing van informatietechnologieapparatuur, levens- en schadeverzekeringen, bewaarservices, handels- en projectfinanciering, valutawissel, treasury-diensten en financiële en commodities-futures-bemiddelingsdiensten.

Nummer 2 voor Frankrijk: BNP Paribas

BNP Paribas SA trekt deposito’s aan en biedt commerciële, retail-, investerings- en private en zakelijke bankdiensten. De Bank biedt ook vermogensbeheer en beleggingsadviesdiensten aan instellingen en particulieren in Europa, de Verenigde Staten, Azië en de opkomende markten.

Nummer 3 voor Frankrijk: Peugeot

Peugeot SA produceert auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen. Het bedrijf produceert, via dochterondernemingen, auto-onderdelen en motorfietsen, evenals logistieke en financieringsdiensten. Peugeot bedient klanten wereldwijd.

Nummer 4 dividend voor Frankrijk: Credit Agricole

Credit Agricole S.A. werkt als een bankholding. Het bedrijf biedt via zijn dochterondernemingen bank- en verzekeringsdiensten aan, en ontwerpt en beheert gespecialiseerde financiële producten. Credit Agricole biedt ook gespecialiseerde financiële diensten, waaronder management en effecten, verzekeringen, consumentenfinanciering, private banking en leasing en factoring.

Nummer 5 voor Frankrijk: AXA

Tot slot treffen we AXA aan. AXA SA is een verzekeringsmaatschappij die ook gerelateerde financiële diensten levert. Het bedrijf biedt levens- en schadeverzekeringen, spaar- en pensioenproducten en diensten voor vermogensbeheer. AXA is actief op zowel binnenlandse als internationale markten..

De top 5 van de Franse CAC40 biedt interessante dividendrendementen. Niet elk aandeel met een hoog dividendrendement is echter een goede belegging. Aandelen worden pas interessant als opnieuw (of meer) winst wordt gemaakt, hun koers in een opgaande trend zit en de ondernemingen het dividend verhoogd hebben.

In de afgelopen 7 jaar leverde de dividendstrategie met de 20 beste dividendaandelen een samengesteld rendement op van 8,94% per jaar versus een jaargemiddelde van 6,01% voor de AEX-index.

Belangrijk voordeel van dividendaandelen is overigens dat in turbulente tijden, zoals in 2020 de dividendaandelen minder hard dalen (9,6% ten opzichte van 12,2% voor de AEX). Een hoger rendement in combinatie met een lager risico dus.

dividendportefeuille

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column.

Harm van Wijk

Met vriendelijke groet,

Harm van Wijk

Rokebrandlaan 2

1261 WV Blaricum

035-737 0440

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Bestel NU en ontvang tijdelijk het boek GRATIS. Ik betaal het boek, jij alleen de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE Bestel het boek op www.10stappen.com

Interviews met de grootste beleggingsexperts

Wat zijn de grootste trends volgens de grootste beleggingsexperts? Klik hier https://www.marktnavigators.nl/

LIVE online training

Meld u aan voor de gratis online training. Succesvol beleggen….​​​​​​​in nog geen 10 minuten per week. Klik hier www.beleggen.com/training

Video Training

Of kijk op www.tradingnavigator.nl voor mijn gratis video training over beleggen.

Boek “De Kunst van het Verkrijgen van Geld, de Gouden Regels voor Geld Verdienen”

Een gratis boek, samen met een e-book, een audiobook en een gratis training? Het gaat om de vertaalde best seller van 1 van de vroegste miljonairs in de VS, P.T. Barnum, die zijn lessen heeft opgeschreven in De Kunst van het Verkrijgen van Geld, de Gouden Regels voor Geld Verdienen. Bestel het boek op www.uwgratisboek.nl

Boek “Hoe verdien je geld met de Bitcoin zonder technische kennis en zonder veel risico te lopen?”

De belangrijkste vragen én antwoorden over de Bitcoin in 1 boek geschreven door 5 Bitcoin experts. Overzichtelijk ingedeeld en zeer toegankelijk geschreven.

Bestel het boek op https://start.beleggen.com

BOEK: “Het beproefde systeem om af te vallen en uw gezondheid te verbeteren?”

Om succesvol te zijn met beleggen is een goede gezondheid belangrijk. Ontdek de strategie die Dr. Dewey onthult in zijn bestseller. Niet alleen verloren zijn patiënten overtollig gewicht, zij kregen ook hun gezondheid terug. Bestel het boek op https://www.progezondheid.eu

Url      : https://mijn.beleggen.com en www.beleggen.com

KvK nr: 34 24 32 58

Volg ons ook op Twitter: http://www.twitter.com/beleggen_com

Link op Linkedin: http://nl.linkedin.com/in/harmvanwijk

Like op Facebook https://www.facebook.com/BeleggenLive

Google: https://www.youtube.com/c/HarmvanWijk

ps. Overactieve spamfilters blokkeren onze e-mails nog wel eens. Voorkom dit door [email protected] en [email protected] toe te voegen aan uw email adresboek

pps. Bezoek Facebook en ontvang een e-book: https://www.facebook.com/BeleggenLive

Onze missie

Het helpen van mensen om succesvol te beleggen zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.