Future-portefeuille start met vernieuwde strategie

FuturePortefeuilleDe Future-portefeuille is geheel vernieuwd onder de motorkap. Na jarenlang testen, testen en nog eens testen, hebben we een compleet nieuwe trendvolgende strategie ontwikkeld. Een strategie met een spectaculair rendement, zo verwachten wij op basis van de testen.

90% op jaarbasis

Het gemiddeld rendement in de testperiode kwam uit op 7,5% per maand. Dit is circa 90% op jaarbasis, na aftrek van kosten. Overigens zonder herinvestering van de winst. Het startkapitaal bedroeg iedere maand weer € 20.000.

Gemiddeld elke 10 maanden verdubbelen

Als we de winsten wel zouden hebben geherinvesteerd dan zouden we na 11 jaar een portefeuille hebben van € 5.028.566 (gemiddeld elke 10 maanden verdubbelen) in plaats van de groei van € 20.000 naar € 224.509. Maar het staat u vrij om de winst te herinvesteren natuurlijk.

Hoog verwacht risico

FuturePortefeuille-risicoBij dit hoge verwachte rendement hoort dus ook een hoog verwacht risico. Vandaar dat we iedere maand afromen (of bijstorten bij verlies) en weer starten met € 20.000. De Future-portefeuille is gezien het risico dus niet voor iedereen geschikt.

Meer dan 100% per maand

Er waren in deze 11 jaar 3 maanden met een winst van meer dan 100% (€ 20.000). De slechtste maand tijdens deze test was december 2008 waar het verlies zou zijn opgelopen tot € 12.231. Op een portefeuille van € 20.000 is dat dus ruim 60%. Dat is dus het risico van futures…De beste maand zou overigens juli 2011 zijn geweest met een winst van € 21.261, oftewel ruim 100% in een maand.

Gemiddeld 7,5% nettowinst per maand

Gemiddeld per maand kwamen we tussen november 2003 en februari 2015 uit op € 1507 oftewel 7,5% nettowinst per maand. De verschillen waren echter wel groot. De standaard afwijking was € 4.298. Met deze grote risico’s moeten we dus over stalen zenuwen beschikken.

Trendvolgend systeem

Of goed spreiden. Als we kijken wanneer dit systeem minder goed werkt, dan is dat in periodes wanneer de markt zijwaarts bewoog. Een trendvolgend systeem is ideaal als er een trend is, maar zonder trend word je op het verkeerde been gezet.

Zijwaartse markt

Het zou dus mooi zijn als we deze strategie zouden kunnen combineren met een systeem dat het juist goed doet in een zijwaartse markt. Deze systemen hebben we gelukkig ook: OptionAlert of AEXAlert. Deze systemen met short strangles doen het echter in een markt met een duidelijke trend dan weer minder, zoals we hebben gezien in oktober en januari.

Trend of een zijwaartse markt

Bij de forse daling in oktober liepen we schade op door de geschreven put. Bij de sterke stijging in januari liepen we averij op door de geschreven call. Het is dus zeer interessant om de FuturePortefeuille te combineren met OptionAlert of AEXAlert. Er is immers een duidelijke trend of er is juist een zijwaartse markt.

Future op de AEX

Een future is de afspraak om een onderliggende waarde (zoals grondstoffen of de AEX-index) te kopen of te verkopen op een vooraf afgesproken datum, de expiratiedatum (deze lopen gelijk met de expiratiedata van opties). Futures kunnen eenvoudig worden verhandeld via de beurs.

Long positie

Iemand die een future koopt, verwacht dat de prijs van de onderliggende waarde gaat stijgen en wil daarom de prijs vast leggen. De koper wordt ook wel houder van een ‘long positie’ genoemd. Deze persoon neemt de verplichting op zich om de afgesproken hoeveelheid tegen betaling in ontvangst te nemen.

Short positie

Iemand die een future verkoopt, verwacht dat de prijs van de onderliggende waarde gaat dalen. Deze houder van een ‘short positie’, heeft een leveringsplicht. Vaak worden de waarden niet daadwerkelijk geleverd (zoals bij de AEX), maar wordt het verschil in prijs (dagelijks) afgerekend, ‘cash settlement’ genoemd.

Hoge hefboom

De future termijnhandel kent een hoge hefboom omdat maar een klein deel van de werkelijke waarde als zekerheid (margin) hoeft te worden aangehouden. Een kleine koersbeweging kan daardoor tot grote winsten, maar ook verliezen leiden. Spreiden is dan ook zeer belangrijk om risico’s te beperken.

Sprinters, Speeders en Turbo’s

Alternatief is om met Sprinters, Speeders en Turbo’s te werken. Je hebt dan een automatische stop en je kunt met kleinere posities werken. Je kiest dan zelf het aantal long of short Sprinters, Speeders of Turbo’s.

Behaalde rendement

U betaalt hier niet voor een periode maar voor het behaalde rendement. Kiest u bijvoorbeeld voor een rendement van 30% (na aftrek transactiekosten) dan ontvangt u de berichten totdat dit rendement in onze modelportefeuille is bereikt. Ter introductie ontvangt u 50% korting en betaalt u slechts:

10% (2000 euro) rendement 199 euro

30% (6000 euro) rendement 499 euro

50% (10.000 euro) rendement 699 euro

U kunt 1 of meerdere berichten per dag verwachten. Alle genoemde tarieven zijn inclusief 21% BTW.

Kijk op http://www.beursbulletin.nl/acties/fu/

Of neem contact op met de klantenservice via [email protected] of telefonisch op 0294-769007.

E-mail  : [email protected]
Telefoon vast: (+31) (0) 294 76 9 007

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com

Onze missie
“Het helpen van zo veel mogelijk mensen om succesvol te worden met beleggen, door het verhogen van het Financieel IQ en het bieden van een bewezen succesvol beleggingssysteem, waardoor zo veel mogelijk mensen financieel vrij worden”

6 antwoorden
 1. Jan Koopman
  Jan Koopman zegt:

  Vragen:
  Ik zie geen negatieve vergoeding ( vergoeding ten gunste van klant) bij een negatief verhaal??. Denk hier eens over na! Kan een future-portefeuille ook in combinatie met automatisch handelen? Bij welke brokers is dit mogelijk?

  Ik verneem het graag en alvast bedankt.

  Jan Koopman

  Beantwoorden
  • Harm van Wijk
   Harm van Wijk zegt:

   Hallo Jan, we gaan binnenkort starten met deze portefeuille bij Traderswinkel zodat deze ook automatisch kan worden uitgevoerd.

   Beantwoorden
 2. Jeroen Wiersma
  Jeroen Wiersma zegt:

  Harm goedemiddag weldra,
  Waar vind ik resultaten van het systeem van AexAlert van na december 2013?
  Je geeft aan dat Option Alert en AexAlert het beter doen in een zijwaartse markt dan in een trendmatige markt -een zijwaartse trend dan uitgesloten:-) – omdat deze strategien werken met het schrijven van opties, wat ik snap.
  De grafiek van de het resultaat van Option Alert toont juist een veel snelle winststijging van oktober 2014 tot maart 2015 terwijl ook de AEX snel is gestegen vanaf oktober 2014 en in mijn beleving een sterk stijgende trend vertoond. Dit lijkt in tegenspraak met jouw uitleg over de zijwaartse markt. Hoe moet ik dit zien? Jeroen

  Beantwoorden
 3. Jeroen Wiersma
  Jeroen Wiersma zegt:

  Is deze portefeuille via de Traderswinkel ook automatisch te volgen met Speeders, Sprinters of Turbo’s en een portefeuille van € 10.000?
  Dan kan en wil ik dat zeker doen!
  Zijn er meer beleggers die dit interessant vinden?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.