Gaat Bitcoin naar nul?

Bitcoin week

Bitcoin op weg naar nul?

“40% van de bitcoin-investeerders staat nu onder water”

Door Elliott Wave International

Charlie Munger is de co-voorzitter van Berkshire Hathaway en op 30 april tijdens de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf zei hij:

[Bitcoin] is dom omdat het zeer waarschijnlijk naar nul gaat.

Berkshire Hathaway-voorzitter Warren Buffet uitte ook een negatief sentiment ten aanzien van de cryptocurrency.

De recente prijsactie van Bitcoin lijkt de standpunten van de twee miljardairinvesteerders te ondersteunen, althans op dit moment.

Hier is een CNBC-kop van de avond van 9 mei:

Bitcoin daalt tot onder $ 30.000, daalt met meer dan 56% ten opzichte van zijn hoogste punt ooit

Houd er rekening mee dat de cryptocurrency slechts enkele dagen geleden werd verhandeld ten noorden van $ 40.000. De laatste keer dat Bitcoin onder de $ 30.000 handelde, was afgelopen juli. Zoals je je misschien kunt voorstellen, waren veel crypto-investeerders toen behoorlijk bang.

Inderdaad, een Bloomberg-kop van 9 juli 2021 vatte het sentiment samen van de global chief investment officer van een grote financiële firma:

Bitcoin ‘crash’-risico’s waardoor de prijs daalt tot $ 10.000

De Elliott-golfstructuur van de cryptocurrency suggereerde echter dat de prijs ervan op het punt stond hoger te worden. Het Global Market Perspective van juli 2021, een maandelijkse publicatie van Elliott Wave International die een analyse biedt van meer dan 50 wereldwijde markten, zei:

Bitcoin [is] aan of nabij het einde van zijn vierde golfcorrectie.

Met andere woorden, de toenmalige prijsdaling van Bitcoin was een tegentrend beweging.

 

Bitcoin week

Na dat dieptepunt in juli 2021 bereikte Bitcoin in november 2021 een recordhoogte van $68.906.

Natuurlijk is de prijs van Bitcoin opnieuw gedaald.

Zou deze keer de tijd van een ineenstorting kunnen zijn?

Voor veel investeerders voelt het zo aan (9 mei CNBC):

40% van de bitcoin-investeerders staat nu onder water, blijkt uit nieuwe gegevens

Deze investeerders vragen zich natuurlijk af: “Wat nu?”

Het onlangs gepubliceerde Global Market Perspective van mei biedt opnieuw een Elliott wave-perspectief op de prijsactie van Bitcoin.

Vergeet niet dat Elliott-golven een directe weerspiegeling zijn van de zich herhalende patronen van de beleggerspsychologie en dat deze patronen ‘voorspellende waarde’ bieden, zoals opgemerkt door Frost & Prechter’s Wall Street-klassieker, Elliott Wave Principle: Key to Market Behaviour

Dit betekent niet dat Elliott golven garanderen een exact toekomstig prijspad van een financiële markt, maar Elliott golven doen context bieden .

Eén ding is zeker, er is een grote kloof tussen Charlie Munger’s opmerkingen dat Bitcoin waarschijnlijk naar nul zal gaan en andere voorspellingen die zeggen dat Bitcoin op weg is naar een miljoen dollar.

Elliott-golven helpen je om het grote Bitcoin-beeld in perspectief te plaatsen.

U vindt onze Bitcoin-analyse [evenals analyse van andere cryptocurrencies], die grafieken, commentaar en een video bevat, onder het gedeelte ‘Cryptocurrency’ in het Global Market Perspective van mei.

Dit is het goede nieuws: nu tot en met 18 mei kunt u het Global Market Perspective testen voor slechts $9. Dat is een besparing van $ 50!

Bekijk wat de wereldwijde analisten van Elliott Wave International nu verwachten voor meer dan 50 wereldwijde markten: Amerikaanse, Europese en Aziatisch-Pacifische aandelen, FX, crypto’s, obligaties, olie, goud en nog veel meer.

Lees meer over deze zeldzame kans om het Global Market Perspective te testen voor slechts $ 9 — wat toegang betekent tot het nummer van mei 2022 — door deze link te volgen 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.