GammaGamma

De gamma geeft de mate van verandering van de delta weer als gevolg van een koersverandering van de onderliggende waarde. De gamma wordt ook wel de ‘delta van de delta’ genoemd. Het is belangrijk om de werking van deze griek ook goed te kennen. Zo krijg je meer inzicht van de impact van koersverandering van de onderliggende waarde op je positie.

Positieve gamma

Zowel (long) calls als puts, dus gekochte opties, hebben positieve gamma’s. Een gekochte call kent een positieve delta en een positieve gamma. Stel dat de delta van een gekochte call 0,50 en de gamma 0,08 is en het aandeel daalt 1 punt. 1 punt is bijvoorbeeld een index-punt, 1 dollar of 1 euro, afhankelijk welke onderliggende waarde je handelt en in welke valuta deze is genoteerd. Handel je bijvoorbeeld in WTI (olie) contracten, dan zal dat in dollar of euro zijn.

In dat geval zal de delta van de call een waarde krijgen van 0,42. De optie loopt dus minder mee met de onderliggende waarde daar de koers van het aandeel is gezakt. In de nieuwe situatie zal de calloptie dus met 42 cent toenemen of afnemen als de koers van de onderliggende waarde met 1 punt stijgt of daalt.

Een gekochte put met een delta van ‐0,50 en een gamma van 0,08 zal een delta krijgen van ‐0,58 indien de onderliggende waarde met 1 punt daalt. In de nieuwe situatie zal de putoptie dus met 58 cent toenemen of afnemen als de koers van de onderliggende waarde met 1 punt daalt of stijgt.

Handleiding Geld verdienen met opties

Download hier de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.
+ Bonus spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren
+ Extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert
+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie

Klik op de volgende link voor meer informatie: https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties/

Weten welke aandelen in een stijgende of een dalende trend zitten? Zie https://slim.beleggen.com/tradingnavigator