GDX krijgt weer glans

GDX

GDX

Deze week krijgt u van OptieAcademy het goud-ETF GDX als Aandeel van de Week gepresenteerd. Goud zat de afgelopen jaren in zwaar weer. Goud stortte af vanaf de top rond $1920 in 2011 tot een dieptepunt van $1181 in 2013. Het gele edelmetaal heeft inmiddels steun gevonden rond $1200.

GDX vond steun rond waarna het ETF sinds eind december een rally doormaakte van circa 30%. Wij zien ruimte voor een verder herstel van GDX richting $30 en hebben hierop ingespeeld middels een driepoot-long positie.

Weekgrafiek GDX

Bovenstaande weekgrafiek illustreert de dramatische koersontwikkeling van Market Vectors Gold Miners ETF (GDX): sinds 2012 een daling van meer dan 60%. Dit is een ETF waarmee eenvoudig op een mandje van goudaandelen kan worden ingespeeld. GDX wordt op de Amerikaanse beurs verhandeld en is dus genoteerd in Amerikaanse dollars (zie bijgaande tabel).

GDX components

GDX components

Het totaal aan net assets van GDX bedraagt circa $7,2 miljard. Het dagelijkse volume bedraagt gemiddeld 37 miljoen stuks, wat betekent dat u dus gemakkelijk in en uit kunt stappen. Meer info kunt u vinden op de website van Van Eck Global.

Daggrafiek GDX

GDX Daily

GDX Daily

GDX bereikte in 2011 een top rond $66 waarna GDX circa 70% daalde tot een dieptepunt rond $20 in 2013. Een doorbraak van het dieptepunt van december vorig jaar rond $20 zal de dalende trend een nieuwe impuls geven. Vooralsnog is dat niet aan de orde, want GDX noteert hier nog ver boven. We plaatsen in ieder geval een iets hogere ‘exit’.

Uurgrafiek GDX

GDX Hourly

GDX Hourly

Met een strakke stop-loss onder de steunzone van januari rond $22,82 heeft OptieAcademy in ieder geval vorige week een longpositie ingenomen rond $26,25.

We zetten in op een herstel richting $31 tot $36, zijnde de highs van augustus en april van vorig jaar. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen we vervolgens onze longpositie uitbreiden. Een koersstijging richting $55 achten we ook wel mogelijk, maar dit zal natuurlijk niet in een rechte lijn geschieden.

Er zullen in ieder geval een groot aantal weerstanden moeten worden doorbroken, waarbij de belangrijkste zijn te vinden rond $31,35 respectievelijk $36,29. Met een risico van ,50 en een mogelijke winst van respectievelijk is dit een prima risk/reward-verhouding. 

Eerste weerstand: $31,35

Tweede weerstand: $26,91

Eerste steun: $22,82

Tweede steun: $20,24

Optiestrategie GDX

Op GDX zijn opties voorhanden, die op de Amerikaanse optiebeurs zijn genoteerd. We hebben een ‘driepoot’ optieconstructie opgetuigd. Daarbij hebben we een callspread gekocht en tegelijkertijd een put verkocht. Een driepoot à la hausse is dat dus.

Optiedag voor Gevorderden

We willen u er tot slot op wijzen dat we tijdens de Optiedag voor Gevorderden op vrijdag 14 maart 2014 dieper in zullen gaan op ´onze´ befaamde driepootstrategie. Voor meer info verwijzen we u naar de website…

Met vriendelijke groeten en wellicht tot ziens op vrijdag 14 maart,

OptieAcademy

Think, Talk & Trade like a Winner!

Harry Klip en Jan Robert Schutte

Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft een positie in GDX. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.