George Soros is eindelijk optimistisch over Bitcoin

George Soros is eindelijk optimistisch over Bitcoin

Bitcoin heeft zijn tweede adem gevonden en deze keer is het grotendeels te danken aan de goedkeuring van miljardair financier George Soros. Dawn Fitzpatrick, CEO en chief executive officer van Soros Fund Management, vertelde vorige week aan Bloomberg dat het familiekantoor van Soros “sommige munten bezit, maar niet veel”. Het nieuws stuurde de prijs van Bitcoin meteen met bijna 10% omhoog tot ongeveer $ 55.000. In de dagen nadien werd de kaap van $ 60.000 gerond.

Bitcoin als inflatieafdekking

Soros, bekend als “de man die de Bank of England brak”, wedde in 1992 tegen het Britse pond en verdiende toen meer dan $ 1 miljard. Het is dus geen verrassing dat zijn crypto-goedkeuring werd toegejuicht door de investeerders, vooral omdat diezelfde Soros Bitcoin in 2018 nog als een “typische zeepbel” beschreef. “Ik weet niet zeker of bitcoin door Soros alleen als inflatieafdekking wordt gezien. Belangrijk is in ieder geval dat hij de kloof is overgestoken om mainstream te worden,” zei Fitzpatrick. Er zijn veel manieren om de Bitcoin-boom te spelen, inclusief het bezitten van de munten zoals Soros.

Volatiliteit crypto’s staat buiten kijf

Maar vergeet nooit: cryptocurrencies zijn zeer volatiel. Als je zelf niet van dat soort achtbaanritjes houdt, zijn er nog altijd een aantal bedrijven die zich hebben verbonden aan de cryptomarkt. Sommigen van hen zijn misschien de moeite waard om met uw geld aan de slag te gaan. We zetten enkele van die bedrijven even op een rijtje.

Coinbase (COIN) naar de Nasdaq

Op 14 april 2021 ging Coinbase naar de beurs op de Nasdaq. Als je ooit Bitcoin op een beurs hebt gekocht, weet je dat er meestal transactiekosten aan verbonden zijn. En deze transactiekosten lopen snel op. Dat is waar Coinbase zijn kans rook. Als de grootste cryptocurrency beurs in de VS, verdient het transactiekosten elke keer dat iemand cryptocurrency op zijn exchange koopt of verkoopt. In het tweede kwartaal van 2021 groeiden de maandelijkse retailgebruikers van Coinbase met 44% tot 8,8 miljoen.

Coinbase verdiende $ 1,9 miljard

Coinbase verdiende $ 1,9 miljard aan transactie-inkomsten en meer dan $ 100 miljoen aan inkomsten uit abonnementen en services. Die Coinbase aandelen worden momenteel verhandeld voor bijna $ 250 per stuk. Maar u kunt een deel van het bedrijf kopen met behulp van een populaire app voor aandelenhandel waarmee u fracties van aandelen kunt kopen met zoveel geld als u bereid bent te investeren. Een evolutie die veel beleggers in de handen zal doen wrijven.

 

Square (SQ)

Square, Inc. is een technologiebedrijf dat oplossingen ontwikkelt voor het accepteren en verwerken van elektronische betalingen. Digitale betalingstechnoloog Square heeft zijn aandelen de afgelopen twee jaar met meer dan 280% omhoog zien schieten. En crypto heeft er veel mee te maken. Met de Cash App van Square konden gebruikers vanaf eind 2017 Bitcoin kopen.  Ze kunnen nu ook Bitcoin verzenden en ontvangen zonder transactiekosten te betalen.

Square 1% van totale activa in Bitcoin

Cash App bracht maar liefst $ 2,7 miljard aan Bitcoin inkomsten binnen in het tweede kwartaal van 2021, wat meer dan een verdrievoudiging op jaarbasis betekende. De brutowinst van het bedrijf bedroeg $ 55 miljoen, ook aanzienlijk hoger dan een jaar geleden. En vergeet niet: in oktober 2020 zette Square ongeveer 1% van zijn totale activa in Bitcoin om, waarna de koers zoals we nu weten sindsdien dramatisch in waarde is gestegen.

 

Tesla (TSLA) kocht 1,5 miljard aan Bitcoin

Tesla was eerder dit jaar verantwoordelijk voor een van de belangrijkste crypto-gerelateerd nieuwsfeiten: in een SEC-aanvraag van februari onthulde de elektrische autogigant dat het voor $ 1,5 miljard aan Bitcoin had gekocht. En in juli tweette Elon Musk dat zijn bedrijf bijna 42.000 Bitcoins bezat. Een bezit van die omvang betekent dat wanneer de prijs van Bitcoin beweegt, de aandelen van Tesla die beweging waarschijnlijk zullen volgen. Terwijl de aandelenmarkt sinds begin september eerder kwakkelend is, vertoont de aandelenkoers van Tesla een positieve trend en staat nu weer op meer dan $ 800.

 

Geheim bezit van de superrijken alsnog een vierde alternatief

Aan het eind van de dag is het belangrijk om te onthouden dat aandelen – net als cryptocurrencies – niet altijd stijgen. Als u  wilt beleggen in iets dat vrijwel geen correlatie heeft met de aandelenmarkt, wilt u misschien een over het hoofd gezien actief overwegen: denk daarbij aan beeldende kunst. Investeren in beeldende kunst van onder meer Banksy en Andy Warhol was vroeger alleen een optie voor ultrarijken zoals Soros. Maar met een nieuw investeringsplatform kun je ook investeren in iconische kunstwerken. Gemiddeld stijgen hedendaagse kunstwerken met 14% per jaar in waarde, wat hoger is dan het gemiddelde rendement van 9,5% dat je zou zien met de S&P 500.

Bank of America gelooft dat meer regelgeving positief kan zijn voor cryptocurrencies

Volgens Bloomberg heeft Bank of America (BofA) nu een onderzoeksverslag over cryptocurrencies gepubliceerd, dit uiteraard vanwege de groeiende institutionele interesse in de sector en de enorme belangstelling van particuliere klanten. Over dit Bloomberg Surveillance rapport zei het hoofd van het wereldwijde onderzoek van BofA Candance Browning: “Dit gaat niet alleen over Bitcoin meer, alle digitale activa komen in het rapport aan bod.” US Bancorp, de op vier na grootste retailbank van het land, voegde zich overigens bij rivalen State Street en Bank of New York Mellon bij het aanbieden van crypto-bewaardiensten.

Bank of America biedt volgens Bloomberg crypto-bewaardiensten aan voor institutionele beleggingsbeheerders met fondsen in de VS of de Kaaimaneilanden. De Centrale banken maken zich anderzijds steeds meer zorgen over de  cryptocurrencies, maar vooral over stablecoins. De Bank of International Settlements, de organisatie die de meeste centrale banken ter wereld vertegenwoordigt, heeft richtlijnen gepubliceerd over hoe regelgevers hierop kunnen toezien, schrijft CoinDesk. Volgens CEO van Galaxy Digital Mike Novogratz zou een door de centrale bank uitgegeven digitale valuta een ramp zijn, meldt CoinDesk. “Overheden zijn niet goed in innoveren, en ik denk niet dat iemand in het westen zoveel privacy wil opgeven als de Chinezen bereid zijn op te geven.” Het artikel gaat verder met het benadrukken van het waargenomen risico als overheden zich gaan bemoeien met crypto’s.

Wat zijn de mogelijkheden?

Federal Reserve voorzitter Jerome Powell liet alvast weten dat hij niet van plan is cryptocurrencies te verbieden. Terwijl hij voor het Congres getuigde, werd Powell door wetgevers gevraagd of het de bedoeling was van de Fed om het gebruik van digitale activa te verbieden of te beperken, en Powell antwoordde kort en bondig “nee”, zo stelt website Decrypt. Een artikel gepubliceerd door Bloomberg stelt dat, in de ogen van Bank of America, niettemin dat meer regulering positief zou kunnen zijn voor cryptocurrencies. Zodra regels zijn vastgesteld, zal de onzekerheid over hoe te investeren in crypto worden opgeheven, schreef een strateeg bij de bank.

Bestrijden van misbruik van cryptocurrency platforms

Volgens een ander artikel gepubliceerd door Decrypt, heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie de oprichting van een nieuw cryptocurrency handhavingsteam aangekondigd, zeg maar een soort controleorganisatie. Procureur-generaal Lisa Monaco verklaarde: “We hebben al grote vooruitgang geboekt bij het bestrijden van misbruik van cryptocurrency platforms, en we hebben laten zien dat we niet zullen aarzelen om achter die platforms aan te gaan die criminelen helpen hun criminele opbrengsten wit te wassen of te verbergen.” Er liggen inderdaad gevaren op de loer. Stablecoin backer Circle wordt bijvoorbeeld doorgelicht door de SEC.

SEC vraagt meer info

Volgens een artikel gepubliceerd door Bloomberg ontving Circle een onderzoeksdagvaarding van de SEC met het verzoek om documenten en informatie over bepaalde holdings, klanten, programma’s en operaties klaar te leggen. Brian Armstrong, CEO van de grootste cryptobeurs in de VS, Coinbase, is bezorgd dat Amerikaanse bedrijfsleiders zullen stoppen met het kopen van crypto’s vanwege de intense controle waarmee ze worden geconfronteerd. “Amerika zou hierdoor een aantal van zijn beste talenten kunnen verliezen en het land heeft al enkele parallellen gehad met wat er gebeurt met succesvolle CEO’s in China“, zei Brian Armstrong in een artikel gepubliceerd door Bloomberg.

Verbieden van cryptocurrency aan het Congres

Gary Gensler, een Amerikaanse regeringsfunctionaris en voormalig investeringsbankier die nu voorzitter is van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, bevestigde dat de SEC crypto niet zal verbieden maar het Congres zou dat mogelijk wel kunnen doen. Tijdens zijn hoorzitting in de House Committee on Financial Services benadrukte Gensler dat het verbieden van cryptocurrency niet binnen het mandaat van de SEC valt, en verklaarde dat “dat aan het Congres zou zijn”, meldt CoinTelegraph.

Groene cryptocurrency mijnbouw zou de weg van de toekomst kunnen zijn

Crypto mijnbouw is misschien wel de moderne goudkoorts of toch iets wat daar dicht in de buurt van komt. In plaats van fysiek te graven om begraven schatten te vinden, gebruiken duizenden computers hun gegenereerde kracht door complexe wiskundige vergelijkingen op te lossen om nieuwe cryptocurrency munten te delven. Met cryptocurrency zoals Bitcoin (BTC-USD) die momenteel een marktwaarde heeft van meer dan $ 1100 miljard, is mijnbouw niet alleen erg winstgevend – het is van vitaal belang. De bezorgdheid over de hoeveelheid energie die nodig is om deze munten te produceren, neemt echter toe omdat mijnbouwactiviteiten meer elektriciteit kunnen verbruiken dan hele landen. En meestal gaat energieverbruik gepaard met een negatieve impact op het milieu, zo wordt vaak vermeld, afhankelijk natuurlijk van hoe die energie wordt opgewekt.

Geen ecologische voetafdruk

Dankzij bedrijven zoals OLB Group (NASDAQ: OLB), met zijn groene cryptocurrency netto zero mining operatie, DMINT, hoeft deelname aan de digitale valuta buzz geen ecologische voetafdruk achter te laten, omdat het kansen biedt voor zijn klanten. OLB Group is een e-commerceservice die cloud gebaseerde platforms biedt voor bedrijven over de hele wereld. In de jaren ’90 leverde het creatieve en marketingdiensten aan Fortune 500 bedrijven. Met de verschuiving naar digitaal richt het zich nu vooral online met hun technologieplatform, Omnisoft, waar klanten en verkopers zowel digitale portemonnees als op cryptocurrency gebaseerde portemonnees kunnen gebruiken voor transacties. Wat is dat Omnisoft?

One-stop-shop voor bedrijven

Omnisoft is een one-stop-shop voor bedrijven die hun eigen online winkels willen bouwen en beheren. Het is een complete oplossing voor verkopers om op alle digitale platforms te verkopen en ook om de omzet in de winkelverkoop te verhogen. Het beschikt ook over Secure Pay, de snelle, eenvoudige en veilige mobiele betalingsgateway die meerdere cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC-USD) en Ethereum (ETH-USD) accepteert. Verkopers kunnen worden betaald via Amerikaanse dollars, maar hebben transacties beveiligd door blockchaintechnologie. Volgens CEO Ronny Yakov zal DMINT worden gebruikt om verschillende soorten crypto-handelsdiensten uit te breiden, evenals financiering, leningen en zelfs fondsenwerving.

Meer dan 100 nieuwe mijnbouwcomputers

Het heeft onlangs meer dan 100 nieuwe mijnbouwcomputers ingezet die naar verwachting een snelheid van ongeveer 500 petahash per seconde zullen bereiken. Bedrijven zoals Microsoft (NASDAQ: MSFT), Paypal (NASDAQ: PYPL) en Whole Foods (NASDAQ: WFM) hebben al de overstap gemaakt naar het accepteren van cryptocurrencies zoals Bitcoin, met waarschijnlijk nog (veel) meer bedrijven op komst. Het is duidelijk dat om concurrerend te blijven in de e-commercewereld, bedrijven zullen moeten overschakelen naar het accepteren van digitale valuta, zodat klanten flexibelere betaalmethoden hebben. OLB Group is gericht op het bieden van een hoog beveiligingsniveau met haar diensten en breidt uit met de overtuiging dat cryptocurrencies de betaling van de toekomst zijn en blijven.

Wat Jamie Dimon niet begrijpt over Bitcoin

Op maandag 11 oktober, tijdens een evenement georganiseerd door het Institute of International Finance, herhaalde JP Morgan Chase voorzitter en CEO Jamie Dimon nogmaals dat de vooruitzichten voor bitcoin eerder “grimmig” zijn. Op verschillende momenten in het verleden heeft Dimon zijn visie duidelijk gemaakt door bitcoin “fool’s gold” (vals goud) en “een fraude” te noemen. Dimon begrijpt er duidelijk niet veel van. “Persoonlijk denk ik dat bitcoin waardeloos is”, zo zei Dimon nog. Natuurlijk, hoewel Dimon zijn eigen persoonlijke overtuigingen mag hebben, komen ze niet helemaal overeen met de positie van JP Morgan. In de afgelopen jaren heeft de grootste bank in de VS qua activa haar eigen digitale valuta, JPM munt, uitgerold, heeft ze veel werk gemaakt van het onderzoek naar crypto-activa en heeft ze in augustus de toegang tot cryptofondsen geopend voor haar rijke klanten. Het is gemakkelijk om de opmerkingen van Dimon af te schrijven als hypocriet – afkomstig van iemand die wil profiteren van een activa en tegelijkertijd de fundamentele waarde ervan in twijfel trekt.

Dimon heeft er spijt van dat hij Bitcoin een fraude heeft genoemd

En inderdaad, Dimon heeft er spijt van dat hij Bitcoin een fraude heeft genoemd. Maar toch pakte hij met deze opmerking uit: “Ik daag de groep van de cryptofans alleen uit voor iets anders: hoe weet je dat het met Bitcoin eindigt op 21 miljoen? Hebben jullie allemaal de algoritmen gelezen? Geloven jullie dat werkelijk allemaal? Ik weet het niet, ik ben altijd sceptisch geweest over dat soort dingen’, zei hij naar verluidt. Die 21 miljoen gaat het petje van Dimon duidelijk te boven.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.