GoodWood failliet

Tropisch hardhout aanbieder GoodWood heeft het faillissement aangevraagd en verkregen. Het is gelukkig nog geen total loss voor de investeerders, maar lekker is het niet.

De toekomstige opbrengsten van de bestaande bomen zijn voor de deelnemers, alleen het beheer en de administratie zat bij GoodWood. Daarvoor moet nu een andere partij gevonden worden. Die partij is SATT, die al gelieerd was aan GoodWood. SATT zal ongetwijfeld de extra werkzaamheden niet gratis verrichten. De beleggers betaalden GoodWood al voor die handelingen en moeten dat dus nog een keer gaan betalen.

De initiatiefnemers van GoodWood zullen via de weg van SATT ongetwijfeld hun graantje nog wel meepikken.

De garanties die GoodWood aan de investeerders verstrekt heeft, zijn met het faillissement ook verdwenen. Lekkere garantie dus. Het geeft goed aan hoe ‘hard’ bepaalde garanties soms zijn. Als de garantiegever wegvalt, dan heb je als belegger weinig tot niets meer.

GoodWood had een AFM vergunning. Ook dat bleek van geen enkele waarde te zijn. De AFM heeft slechts gekeken naar de administratieve gang van zaken, niet naar de zakelijke haalbaarheid. De AFM heeft, ondanks haar gegeven goedkeuring, nu ook geen enkele rol richting bescherming van de beleggers nu het bedrijf failliet is gegaan.

Wederom een prima waarschuwing richting beleggers, zich ver te houden van tropisch hardhout beleggingen. Ze vallen stuk voor stuk om omdat ze de kosten niet in bedwang houden, de zaak verkeerd regelden, of verkeerd ingeschat hadden of omdat het in de kern al als bedrog was opgezet.

GoodWood was in feite een combinatie van dat alles. Ze overtraden de wet en kregen last met zowel DNB als AFM en het was in feite een strategische rommel, waarbij de onderneming bleef hinken tussen een hardhoutaanbieder willen zijn of een beleggingsfonds gaan worden. Die onduidelijke koers is naar mijn idee mede oorzaak van de problemen. De investeerders zijn nu het haasje. Die namen een dure gok en verloren.

Het mag duidelijk zijn, ik ben nooit een voorstander van dit soort beleggingen geweest.

Tom Lassing, www.beursbox.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.