Goud en zilver bulls terug?

Zijn we met het goud en zilver op weg naar nieuwe toppen? Of is het momenteel nog te vroeg om te juichen? De grafieken laten wel een positief verloop zien. Tijd voor een nieuwe analyse van deze edelmetalen…

Goud

Het goud komt weer in beeld om de $ 1000-grens te bereiken en mogelijk achter zich te laten. Een wat langere tijd ging het niet zo goed door de trading range tussen $ 850 en $ 900, maar vanwege de wegzakkende dollar en de terugkeer van de crisis rukt het goud verder op richting die bekende en zware grens. Op zich ontstaan er natuurlijk kansen om door die barrière te breken en is er de hoop van de toch talrijke goudliefhebbers dat het nu voor een langere periode kan zijn.

Ik heb redelijk goed nieuws voor de goudliefhebbers: de kans dat de koers deze keer boven de $ 1000-grens blijft, is groot. De weg kan worden ingeslagen richting het volgende target, dat rond $ 1250 wacht. Maar: niet te vroeg juichen. Eerst maar die weerstandzone afwachten en daarna zien we verder. De richting is in ieder geval goed en sterk met de uitbraak boven $ 950, maar er moet nog een bevestiging komen.

Zilver

Het zilver volgt de weg omhoog samen met het goud. Ook hier zien we een nieuwe stijging tot boven $ 18 en een aanval op de $ 19-grens. De dubbele top net boven $ 21 zien we ook duidelijk, maar daar zijn we nog lang niet. Toch blijven ook hier de mogelijkheden groot. Als het zilver zich boven de $ 20-grens weet te handhaven, kunnen we doorstoten tot de mid-20-niveaus waar we dan een tijdje kunnen blijven. Ook hier moeten we eerst maar eens overtuigend boven $ 20 blijven. De trend ziet er ook hier momenteel sterk uit.

Guy Boscart, US Markets

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.