Goud en zilver klaar voor een grote beweging

De koers van goud komt weer in beweging. Mogelijk kan het eerste doel van $ 650 snel weer op het bord staan. De terugtest van de steun was het koopmoment, omdat de uitbraak werd bevestigd. In 2007 verwacht ik veel van goud, maar ook van zilver mag worden gezegd dat er een grote beweging aankomt, die de toppen zal aanvallen boven $ 15. Een analyse van beide metalen.

De uitbraak van goud biedt hoge koersdoelen

De beweging die goud maakt, is er een waar ik zeer veel vertrouwen in heb. Een uitbraak en terugtest tot de steun en het 50- en 200-daags moving average (MA), bevestigd door de golden cross -ofwel het 50-daags gemiddelde breekt uit boven het 200-daags gemiddelde- is een zeer sterk teken. Hiermee krijgt mijn vermoeden dat goud niveaus van $ 675 tot 680 zal gaan opzoeken veel steun in de rug. De eerste target heb ik aangegeven op de grafiek. We zien daar nu twee lijnen samenkomen: de bovenkant van het oplopende trendkanaal en de oude top van juli.

de goudkoers

figuur 1: de goudkoers

Tot daar lijken me de kansen zeer groot, maar ik denk niet dat het voldoende is. Het jaar 2007 kan wel eens het jaar van de commodities gaan worden; let hierbij op de inflatie en de vlucht uit de dollar richting onder andere goud. Als dit gebeurt, zou ik er niet van opkijken als goud richting $ 1000 gaat. Wel moet dan eerst $ 730 doorbroken worden. Volgens mijn berekening van het omgekeerde kop-schouderpatroon, dat wordt gevormd met de neklijn op $ 650, kom ik uit op minimaal $ 730 tot 740. Geen overbodige gedachte om het metaal in ieder geval op de lijst te blijven zetten in de loop van 2007

Nog iets wat goud steun in de rug kan geven, is het positieve verloop van de indicatoren: de RSI en de MACD lopen weer op en laten beide een hogere bodem zien. Voor zilver verwacht ik in 2007 een verdubbeling.

Zilver kan richting $ 15

Zilver komt ook weer tot leven en net als bij goud werd het 200-daags MA getest. Bij zilver komt daar nog bij dat de MA`s nog positief verlopen. Als de draai hier definitief is, kan zilver snel naar $ 15, waar de toppen van 2006 uitkomen. Als daar een uitbraak komt, kan zilver een rit inzetten tot $ 20 en zelfs $ 22, waar een verdubbeling zou inzitten ten opzichte van de huidige range van tussen pakweg $ 11,00 en 12,00. Ook hier zijn de indicatoren bezig een positieve opzet te maken: de RSI draait en de MACD toont een draai naar boven de centerlijn, met een koopsignaal voor een wat langere periode. Zilver is dus een aanrader met als stop loss een slot onder $ 11.

de zilverkoers

figuur 2: de zilverkoers

Guy Boscart, US Markets

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.