Goud en zilver weer op koers

De edelmetalen komen opnieuw sterk opzetten. Maakt goud zich op voor een nieuwe blow off die tot rond $ 800 zal reiken? En kan zilver richting $ 15 en later zelfs richting $ 20? De kans hierop lijkt mij redelijk groot. Deze week ontvangt u een analyse van goud en zilver met daarbij een korte bespreking van de USDollar-Index.

Na een tijd minder gepresteerd te hebben, zijn de edelmetalen weer helemaal terug. Goud staat opnieuw ruim boven $ 650 en zilver bereikt $ 14. Beide ontmoeten daar nu een zware weerstand waardoor eerst een stapje terug mogelijk is.

Goud op weg naar hogere toppen?

Vooral met goud heb ik al diverse keren de $ 675 à 680-target aangegeven. Daar staan we nu en volgens mij is de stijging nog lang niet over. De koers van goud zal nog even terug moeten tot maximaal $ 630 à 650 om daarna een aanval te doen op de top die vorig jaar in mei rond $ 725 werd neergezet.

Als dat lukt, en als wat ik op de financiële markten verwacht de komende maanden gestalte krijgt, zou de prijs wel eens zeer snel kunnen doorstoten tot rond $ 800 per ounce. Dat is nog een behoorlijk eind boven de huidige koers, maar ik denk dat de vlucht in goud plotseling zeer heftig zal worden: alles lijkt deze kant op te wijzen.

De steunzone, die zeer belangrijk is voor het verdere verloop van goud, zien we nu rond $ 630. Pas daaronder kan het snel over en uit zijn.

Kan zilver de $15-grens doorbreken?

Zilver kent ook een mooie opleving sinds de steun werd aangeraakt begin januari. Wel ontmoet dit edelmetaal nu toch een zware weerstand. Op de grafiek ziet u de lijn over de toppen vanaf medio 2006. Als zilver erin slaagt om, zonder eerst veel te moeten inleveren, door $ 14 te breken, dan kan het snel naar $ 15 en hoger. Ik heb nog steeds $ 20 als target staan voor zilver.

De belangrijke steunlijn zien we nu al rond $ 12,50 à 13. Pas onder die steun wordt het beeld weer wat minder positief.

USDollar-Index weer op weg naar 80 punten

De USDollar-Index kreeg wat te verwerken 14 februari, want zowel de euro als de yen werden sterker na de peptalk van Bernanke. Blijkbaar hebben meer analisten moeite met wat hij over de economie en de inflatie zegt. Dat vertaalt zich in een dollar die onder druk komt te staan. Daarom kunnen we opnieuw 80 punten gaan opzoeken de komende weken. De euro kan in dat geval makkelijk naar $ 1,33 en zelfs tot $ 1,36 doorstoten in een redelijk snel tempo. We houden de euro/dollar en de euro/yen uiteraard in de gaten.

Guy Boscart, US Markets

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.