Goud even terug, maar niet voor lang

De goudprijs moest even behoorlijk terug tot net onder $ 620. Hier komen enkele zeer belangrijke steunlijnen samen, waardoor de kans op een draai groot is. $ 680 Blijft het koersdoel, maar zoals het er nu naar uitziet wordt dit pas in het eerste kwartaal van 2007 gehaald. Instappen zou nu kunnen.

De goudprijs moest even met $ 30 terug, maar komt nu op een zeer interessant punt terecht. Tussen $ 615 en $ 620 bevinden zich drie belangrijke moving averages, namelijk het 50-, het 90-, en het 200-dagen moving average. Deze steun, samen met $ 5 daaronder de oplopende steunlijn onder de bodems vanaf november vorig jaar, moet de goudprijs opvangen om deze daarna definitief richting $ 680 te sturen. Ik bereken zelfs nog een hoger koersdoel, nu er een omgekeerde kop-schouderformatie lijkt te ontstaan. In die berekening komt $ 740 weer in beeld, omdat de kop rond $ 560 ligt en de neklijn rond $ 650 uitkomt. Dat is maar liefst $ 90 boven de neklijn, indien we deze kop omklappen. Vandaar dat het koersdoel later volgend jaar $ 740 kan zijn.

Indien de goudprijs onder de groene stijgende steunlijn komt, zou het voor langere tijd over en uit kunnen zijn. Op dit moment is er echter nog geen dreiging, zodat long-posities in goud nog makkelijk kunnen. Laten we dan wel een duidelijk slot onder $ 600 als stop loss nemen. Dan kunnen we de gehele opwaartse beweging vergeten en het goud even uit de portefeuille laten, omdat de situatie dan onzeker wordt. De indicatoren moeten nu ook nog terug, maar houd er rekening mee dat een hogere bodem goed mogelijk is. Dit geldt voor zowel de RSI als de MACD.

goudprijs

In de grafiek heb ik een mogelijk verloop getekend richting het eerst kwartaal van 2007. U ziet dat de groene steunlijn getest kan worden, maar tegelijk ziet u dat na het aanraken van deze lijn een zeer stevige rally op gang kan komen. Ook wordt dan de omgekeerde kop-schouderformatie duidelijk. De huidige niveaus lijken dus een goed instapmoment voor het goud, want we hebben een rit van meer dan $ 60 of zelfs $ 100 voor de boeg.

Guy Boscart, US Markets

1 antwoord
 1. F.C. Dufour
  F.C. Dufour zegt:

  Gaechte heer,

  Dank voor uw uitgebreide uiteenzetting over de goudprijs en de afhankelijkheid van de prijsbepalende factoren.

  Aangezien uw teksten niet gedateerd zijn moet ik U laten weten dat ik geen beslissing op grond van uw informatie kan nemen. Gaarne dus de essentiele informatie m.b.t. het momemnt waarop U die informatie plaatst.
  Ik ben benieuwd naar uw reactie. Bij voorbaat mijn dank.

  Met vriendelijke groeten,

  F.C. Dufour

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.