,

Goud test de bodem

Goud test de bodemSprinterAlert: wij kopen 198 Goud Sprinter Long 1523,00 ISIN NL0009620996 tegen de actuele koers. Momenteel circa 5,05 euro.

De goudprijs is sinds oktober fors gedaald, maar lijkt een bodem te hebben gevonden. Sinds eind 2011 was er maar weinig te doen in goud. Het edelmetaal daalde van boven $ 1900 tot onder $ 1600. De stijgende trend van de afgelopen jaren is echter nog steeds intact, maar het geduld van de ‘goudkevers’ wordt wel op de proef gesteld.

Goud is in de afgelopen 10 jaar circa 360% in waarde gestegen. Wie goud rond $ 1900 goedkoop vond, kan nu rond $ 1550 zijn slag slaan. Ondanks alle problemen in Europa werd goud steeds goedkoper. Spaarders in Cyprus, die meer dan € 100.000 op hun rekening hadden staan, hadden er verstandig aan gedaan om hun spaargeld om te zetten in klinkende munt.

Het is maar goed dat de gouden tientjes (1815-1933) niet meer worden geslagen. Elk tientje bevat6,05 grampuur goud. Voor1 kilozou je dus ongeveer 165 tientjes kunnen slaan, maar hiervoor betaal je op het moment van schrijven € 39.302,76, omgerekend dus 86.612 gulden. Per tientje is dat 523,83 gulden

Dat de productiekosten van een gouden tientje uit 1933 nu boven 500 gulden liggen, geeft aan wat de inflatie met uw digitale, papieren en blikken geld doet. Als u in 1933 een gouden tientje in een oude sok had gedaan, dan was deze nu ruim 500 gulden waard. Dat is een jaarlijkse stijging van 5,07% over de afgelopen 80 jaar. Aanzienlijk beter dus dan een spaarrekening.

Goud test de laagste niveaus van 2013, net boven het meerjarige dieptepunt. Rond $ 1530 ligt een belangrijke steungrens. Een doorbraak van deze steunzone zou de dalende trend uit 2011 een nieuwe impuls geven. Als de stijging echter wordt hervat, dan is de kans aanwezig dat een nieuwe aanval op de top rond € 1900 wordt ingezet, gezien de mogelijke cyclusbodem in de kwartaal-, maand-, week, en de daggrafiek.

Kijk ook eens naar de volgende video:

[youtube]http://youtu.be/wzzoBVK3fyE[/youtube]

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze extra service.

Met vriendelijke groet,

BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. Daarnaast is hij senior vermogensbeheer bij Kairos Asset Management in Huizen en fondsbeheerder van het BeursBulletin Beleggingsfonds. De auteur heeft middels het BeursBulletin Beleggingsfonds diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

4 antwoorden
 1. Willem
  Willem zegt:

  Eens met uw analyse. Er is echter wel iets opvallends aan de hand. De goudprijs daalde de laatste weken (zo’n 77 dollar) en zou juist sterk moeten stijgen in tijden van oplopende spanning tussen de Korea’s. Blijkbaar wordt gedacht dat het geen serieus conflict zal worden.
  In deze situatie schuilt een gevaar voor de positie. Bij het eerste teken van een mogelijke toenadering van de partijen kan een sterke daling van de goudprijs worden verwacht en kan met een spike de stoploss van de sprinter zeker worden geraakt.
  Op korte termijn verwacht ik dit niet en in die periode zie ik de goudprijs niet onder de sterke steun rond 1530 zakken. Om die reden zit ik ook long op goud.

  Beantwoorden
 2. Hans
  Hans zegt:

  Goldman Sachs voorziet een daling van de goudprijs richting 1300. Daarnaast zijn er geruchten dat Cyprus voor € 400 miljoen aan goudresreve gaat verkopen. Op zich niet zo’n groot bedrag, maar als het een trend wordt voor andere landen dan gaat de goudprijs nog verder onderuit. Op dit moment zal de sprinter in ieder geval geen winst opleveren we naderen de 1540.

  Beantwoorden
 3. Hans
  Hans zegt:

  De stijgende trend is doorbroken. Het gaat nu wel erg snel goud daalt meer dan 5% en zilver ruim 6,5%.
  De sprinter is uitgestopt.De verdiensten zitten aan de short kant.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.