Goud veert op van de bodem

Goud veert op van de bodem

SprinterAlert:  wij kopen 94 Goud Sprinter Long 1182,00 ISIN NL0009364637 tegen de actuele koers. (momenteel 10,65 euro)

Goud is sinds oktober snel in waarde afgenomen, maar lijkt een bodem te hebben gevonden. Sinds eind 2011 daalde goud van boven $ 1900 tot onder $ 1200. De lange termijn stijgende trend is echter nog steeds intact. De ‘goudkevers’ hebben het echter wel zwaar.

Goud is in de afgelopen 10 jaar circa 258% in waarde gestegen. Wie goud rond $ 1900 goedkoop vond en meende dat het naar $ 5000 of meer kon stijgen, heeft nu een mooie kans om rond $ 1200 flink in te slaan. Ondanks de weer oplaaiende problemen in Europa daalde de prijs van goud steeds verder.

Er is nu sprake van de sluiting van goudmijnen omdat de productiekosten nu hoger zijn dan de verkoopopbrengst van goud. Goud is sinds medio 2010 niet meer zo goedkoop geweest. Rond $ 1180 ligt nu een belangrijke steungrens. Er lijkt zich nu een eerste hogere bodem te vormen in de daggrafiek.

Als de stijging wordt hervat, dan is de kans aanwezig dat een nieuwe aanval op de top rond € 1900 wordt ingezet, gezien de mogelijke cyclusbodem in de kwartaal-, maand-, week, en de daggrafiek kan er weer wat worden verdiend.

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze extra service.

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.