Twee weken geleden eindigde ik mijn column met de zin: “houd 5-7 april in de gaten waar het goud in dollars betreft”. Vanaf de bodem op 5/6 april heeft goud een flinke rally laten zien. In het artikel van twee weken geleden gaf ik aan dat ik diverse draaipunten op 4, 5, 6 én 7 april had op grond van de Spiral Calendar (SC).

Op grond van het boek ‘the Spiral Calendar’ van Christopher Carolan horen deze draaipunten bij elkaar en vormen deze één draaipunt. In de praktijk zien we nog wel eens dat ze verschillende draaipunten opleveren. Zo gaf zowel zondag 4 april, als woensdag 7 april op grond van de Spiral Calendar veel vermeldingen. In de grafiek van goud hieronder is te zien dat op maandag 5 en dinsdag 6 april goud bodemde om daarna een flinke rally te beginnen.

Spiral Calendar

Niet alleen in dollars maar ook in euro’s wist de goudprijs flink in waarde te vermeerderen. Sterker nog, goud in euro’s bereikte een nieuwe ‘all time high’ door te stijgen van € 833 per ounce op maandag 5 april naar € 864 per ounce later in de week, toch al gauw zo’n 3,7% stijging.

In mijn jaarrapport 2010 heb ik een belangrijk draaipunt voor goud opgenomen rondom de publicatie van deze BeursBulletin. Een en ander is eveneens gebaseerd op de Spiral Calendar.

Laten we naar de Spiral Calendar kijken voor een moment waarop de goudprijs zou kunnen gaan draaien. Voor een uitleg van de Spiral Calendar, lees mijn column ‘Krijgt euro een volgende dreun?’
in het BeursBulletin-weekblad nummer 10 van dit jaar.

Spiral Calendar

De SC geeft de volgende vermeldingen: vrijdag 16 april (2x), zaterdag 17 april (1x), zondag 18 april (2x), maandag 19 april (1x) en dinsdag 20 april (1x). Zoals gezegd, volgens Christopher Carolan behoren deze data bij elkaar en zouden ze één draaipunt moeten geven. Nu alle draaipunten in of rondom het weekend liggen, mag de conclusie mijns inziens zijn dat de goudprijs op vrijdag 16 of maandag 19 april een belangrijk draaipunt heeft. Op grond van mijn analyses is de kans het grootste dat het hier een top betreft. Naar mijn mening zal dit overigens een tijdelijke top zijn.

Elmer Hogervorst
www.goudtekoop.nl
www.hogervorstadvies.nl

Elmer Hogervorst is auteur van de tweewekelijkse publicatie ‘de Zon, de Maan en uw Beleggingen’. U kunt gratis het exemplaar van 22 maart 2010 hier downloaden. Zonder verdere verplichtingen een gratis exemplaar ontvangen? Vul hier uw e-mailadres in.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.