Grote beweging op komst?

De ‘tides’ geven aan dat we de rest van de maand juli veel dalingsdagen gaan zien. Wanneer gaat de markt draaien? Voor de vraag wanneer we gaan draaien, kijk ik naar de waterstanden.

Deze week zijn dat de ‘high tides with the greatest value’, zie de gegevens hieronder.

waterstanden

Deze gegevens zijn afkomstig van het harmonische station The Battery Park. Dit station ligt vlakbij Wall Street. Hoge waterstanden geven doorgaans een bodem aan in de markt, maar mijn zelf ontwikkelde indicator (ITS-indicator) helpt om aan te geven wanneer sprake is van zogenaamde inversies. Wanneer zich een inversie voordoet, krijgen we het omgekeerde beeld, dat wil zeggen: in plaats van een bodem zien we juist een top. Op woensdag 7 juli was sprake van zo’n inversie.

De hoge waterstanden met de grootste waarden zeggen dat op zowel zondag 11 als maandag 12 juli een waterstand van 182 cm verwacht mag worden. De nautische software die ik gebruik voor mijn analyses rondt de waterstanden af. Het is in de software mogelijk om naar de achterliggende, oorspronkelijke cijfers te kijken. Voor zondag 11 juli bedraagt die waarde eveneens 182 cm. Voor maandag bedraagt de achterliggende waarde 184 cm. Het uitgangspunt is daarom dat op maandag 12 juli de markten een top neerzetten.

Laten we voor de zekerheid nog even kijken naar de ‘tidal sum’:

waterstanden

De ‘tidal sum’ geeft de hoogste waarde op dinsdag 13 juli, dus 1 dag later dan de ‘high tides with the greatest value’. Een afwijking van een dag is niet ongebruikelijk, dus de top zal vermoedelijk op 12 of 13 juli liggen.

Tot slot nog een blik op de Spiral Calendar. Maar liefst 6 draaipunten wijzen naar zaterdag 10 of zondag 11 juli. Daarnaast wijzen er nog 3 naar 12 of 13 juli. De Spiral Calendar bevestigt derhalve hetgeen de ‘tides’ zeggen.

waterstanden

Mijn analyses voor de periode tot begin augustus wijzen, zoals gezegd, op veel dalingsdagen. Het lijkt erop dat een belangrijke top in wording is en dat er een grote beweging neerwaarts aan komt.

Elmer Hogervorst
www.goudtekoop.nl
www.hogervorstadvies.nl

Elmer Hogervorst is auteur van de tweewekelijkse publicatie ‘de Zon, de Maan en uw Beleggingen’. U kunt gratis het exemplaar van 14 juni 2010 hier downloaden. Zonder verdere verplichtingen een gratis exemplaar ontvangen? Vul hier uw e-mailadres in.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.