Het aantal elektrische auto’s dat op kenteken is gezet explosief gestegen

Op de eerste dag van dit jaar stonden er al meer dan 100.000 elektrische auto’s op kenteken in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS waarin vermeld staat dat er per 1 jaar 2020 in totaal 107.000 elektrische wagens op Nederlands kenteken stonden. Alle kentekens staan in het register van de RDW. Het is mogelijk om met kenteken checken inzicht te krijgen in bijvoorbeeld de technische gegevens van de auto’s. De stijging van elektrische auto’s in Nederland heeft een explosieve groei doorgemaakt.

Het aantal elektrische auto's dat op kenteken is gezet explosief gestegen

Toename van 62.000 elektrische auto’s in een jaar

De stijging van het aantal op kenteken geregistreerde elektrische wagens is zo explosief geweest dat er een toename is geweest van 62.000 auto’s. Dat komt omgerekend overigens neer op een stijging van 140 procent. Tegenover de stijging van het aantal volledig elektrische auto’s staat een daling van 3 procent voor hybride plug-in auto’s. Dat aantal kwam uit op 91.000. Indien je de cijfers bij elkaar optelt, waren er op 1 januari 2020 in totaal 198.000 auto’s met een stekker. De totale stijging is wat dat betreft net wat minder hoog, want die komt uit op 43 procent.

2,3 procent van wagenpark is elektrisch

Uitgaande van de cijfers blijkt dat aan het begin van dit jaar er sprake was van een wagenpark in Nederland waarvan 2,3 procent een stekkerauto is. Dat aandeel kwam in 2019 nog uit op 1,6 procent. Overigens zijn er wel redenen aan te dragen waarom er een explosieve stijging is geweest. De regels voor bijtelling zijn namelijk gewijzigd, zodat het gunstig was om tijdig nog van het voordelige tarief te profiteren. Er is een groot aantal zakelijke rijders voor de jaarwisseling nog overgestapt naar een stekkerauto. Het blijkt dan ook dat maar liefst 82 procent van de elektrische auto’s in handen is van zakelijke rijders. Daar vallen leasemaatschappijen overigens eveneens onder.

Toename van vraag naar laadpalen

De explosieve groei van elektrische auto’s brengt ook met zich mee dat de vraag naar laadpalen is toegenomen. Er zijn verschillende soorten laadpalen, zoals kantoorlaadpalen, privé laadpalen en publieke laadpalen. De afhandeling van een aanvraag voor een laadpaal verschilt per gemeente. In de toekomst komen er natuurlijk nog veel meer laadpalen bij als het aantal elektrische auto’s verder toeneemt. Meerdere gemeenten stimuleren het rijden in een elektrische auto en maken het mogelijk om een verzoek in te dienen voor een openbare laadpaal.

Download Nu ‘Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten’ zodat ook jij winst maakt op de beurs.

Gratis handleiding, hoe jij succesvol belegt, zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën. https://www.10stappen.com

Tesla was in 2018, net als voorgaande jaren, de meest voorkomende volledig elektrische auto. Van dit model reden er op 1 januari 2019 ruim 12 duizend rond.

Het aantal elektrische auto's dat op kenteken is gezet explosief gestegen Tesla

LIVE online training

Meld u aan voor de gratis online training. Succesvol beleggen….in nog geen 10 minuten per week. Klik hier www.beleggen.com/training

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.