Hierom is beleggen met een beleggen app zo populair

beleggen app

Beleggen is hot! De online brokers waar je in aandelen, grondstoffen of valuta kunt beleggen schieten als de denkbeeldige crypto’s uit de grond. Je kunt er snel en eenvoudig een beleggingsrekening openen om te gaan beleggen. Het mooie is dat al die trading platforms ook een handige beleggen app in de appstore hebben gezet zodat je in een handomdraai kunt zien hoe het ervoor staat op de verschillende beurzen en wat je beleggingen doen. Je kunt hiermee ook snel financiële instrumenten kopen en verkopen als de markt daarom vraagt.

Verlies geen geld meer op de beurs

De komende dagen nog gratis: de gratis handleiding ‘Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten. Download en maak geen verlies meer op de beurs: https://www.10stappen.com

Apps voor beleggen worden vooral gebruikt om millennials aan het beleggen te krijgen. Rubicoin (gevestigd in Dublin, Ierland) probeerde een antwoord op die vraag te formuleren door een nieuwe iPhone-app te introduceren. In het bijzonder is het doel van dit klantgerichte project om te bepalen hoe beleggen aantrekkelijker kan worden gemaakt voor millenniumstudenten die een laag besteedbaar inkomen hebben en grotendeels financieel analfabeet zijn, maar toch een betere controle over hun financiële toekomst moeten krijgen. Bij de apps merk je bijvoorbeeld vaak dat er geen of weinig financiële termen gebruikt worden, zodat beleggen eenvoudiger te begrijpen is(1).

Er is vaak veel verwarring over wat een “app” is. Technisch gezien kunnen zowel websites als  smartphoneprogramma’s apps worden genoemd. Er zijn echter enkele subtiele en belangrijke verschillen als het gaat om wat ze doen(2).

Met een app van je broker kan je dus altijd en overal beleggen via je mobiel, tablet of laptop. Het is goed om te weten dat de grote online brokers in basis niet heel veel van elkaar verschillen in wat ze hun klanten bieden, maar dat je het vooral moet zoeken in subtiele verschillen waarbij de ene misschien beter bij je past dat een ander. Als je goed kijkt kun je ook concluderen dat de ene broker iets meer gespecialiseerd is in een bepaalde belegging. Op dit moment is het handelen in zogenaamde CFD’s (contract for difference) en cryptocurrency heel populair. Het is dus logisch dat veel online brokers nu claimen daar expert in te zijn. In dit artikel nemen de populairste apps en hun functionaliteiten met je door.

Oefening baart kunst bij beleggen met een beleggen app

Handelen of ‘traden’ in indexen, aandelen, grondstoffen, valuta en CFD’s is geen spelletje, je doet het met echt geld dat je ook echt kunt verliezen. Het is dus belangrijk om je een beetje te verdiepen in de wereld van het traden. Daarom bieden de meeste beleggingsplatforms de mogelijkheid om eerst even te oefenen met fictief geld. Je kunt het wel echt ergens in beleggen en kijken wat er dan mee gebeurt zonder dat het je meteen echt geld kost. Op deze manier leer je de app kennen en krijg je inzicht in financiële instrumenten en de beleggingsmarkt. Daarnaast is het bij de meeste aanbieders mogelijk om al met een relatief klein bedrag te beginnen.

Bouw zelf aan je vermogen

Simpel: groen = kopen, rood = verkopen. Maak rendement met dit bewezen systeem

 

DEGIRO gaat voor gebruiksvriendelijk

De beleggen app van DEGIRO is echt een van de meest gebruiksvriendelijke in Nederland. Het biedt een uitgebreide leeromgeving voor beginnende beleggers en blinkt verder uit in snelheid, betrouwbaarheid en functionaliteit. Daarbij komt dat DEGIRO hele lage tarieven hanteert, de aanmelding gratis is en er geen minimumbedrag geldt. Niet voor niets groeit DE GIRO als kool met inmiddels al ruim 950.000 actieve online beleggers.

Plus500, de CFD-specialist

We zeiden al eerder dat het beleggen in CFD’s een grote vlucht neemt(3). Het voordeel van een CFD-positie is dat je niet de volledige som van het financiële instrument hoeft neer te leggen. Je moet tenminste 10% van het totale bedrag als borg op je CFD-rekening hebben staan. Zo pak je wel de volledige winst die je met je CFD-positie maakt zonder dat je daar veel vermogen voor hoeft te investeren. De beleggen app van Plus500 is zeer populair bij de wat kleinere beleggers omdat je al kunt beginnen met een inleg van 100 euro.

Plan een afspraak in

Als je meer wilt weten over hoe wij jou kunnen helpen, plan dan een gesprek in. We kijken wat je nu doet, kijken waar de gaten zitten en stippelen een plan uit om het te repareren. Als het lijkt alsof we je kunnen helpen om meer rendement te maken, dan laten we je zien hoe dat er uit ziet en kan je zelf beslissen of je er mee aan de slag wil of niet. Deal? Hier is de link om jouw gesprek te boeken: https://www.binnen5minuten.nl/call

Pin ook deze handige infographic als geheugensteuntje:

beleggen app

Bronnen:

  1. https://digitalcommons.murraystate.edu/postersatthecapitol/2015/NKU/13/
  2. https://search.informit.org/doi/abs/10.3316/informit.043228511945476
  3. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/acfi.12018
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.