beleggen app

Beleggen is hot! De online brokers waar je in aandelen, grondstoffen of valuta kunt beleggen schieten als de denkbeeldige crypto’s uit de grond. Je kunt er snel en eenvoudig een beleggingsrekening openen om te gaan beleggen. Het mooie is dat al die trading platforms ook een handige beleggen app in de appstore hebben gezet zodat je in een handomdraai kunt zien hoe het ervoor staat op de verschillende beurzen en wat je beleggingen doen. Je kunt hiermee ook snel financiële instrumenten kopen en verkopen als de markt daarom vraagt.

Met een app van je broker kan je dus altijd en overal beleggen via je mobiel, tablet of laptop. Het is goed om te weten dat de grote online brokers in basis niet heel veel van elkaar verschillen in wat ze hun klanten bieden, maar dat je het vooral moet zoeken in subtiele verschillen waarbij de ene misschien beter bij je past dat een ander. Als je goed kijkt kun je ook concluderen dat de ene broker iets meer gespecialiseerd is in een bepaalde belegging. Op dit moment is het handelen in zogenaamde CFD’s (contract for difference) en cryptocurrency heel populair. Het is dus logisch dat veel online brokers nu claimen daar expert in te zijn. In dit artikel nemen de populairste apps en hun functionaliteiten met je door.


Oefening baart kunst bij beleggen met een beleggen app

Handelen of ‘traden’ in indexen, aandelen, grondstoffen, valuta en CFD’s is geen spelletje, je doet het met echt geld dat je ook echt kunt verliezen. Het is dus belangrijk om je een beetje te verdiepen in de wereld van het traden. Daarom bieden de meeste beleggingsplatforms de mogelijkheid om eerst even te oefenen met fictief geld. Je kunt het wel echt ergens in beleggen en kijken wat er dan mee gebeurt zonder dat het je meteen echt geld kost. Op deze manier leer je de app kennen en krijg je inzicht in financiële instrumenten en de beleggingsmarkt. Daarnaast is het bij de meeste aanbieders mogelijk om al met een relatief klein bedrag te beginnen. 
 

DEGIRO gaat voor gebruiksvriendelijk

De beleggen app van DEGIRO is echt een van de meest gebruiksvriendelijke in Nederland. Het biedt een uitgebreide leeromgeving voor beginnende beleggers en blinkt verder uit in snelheid, betrouwbaarheid en functionaliteit. Daarbij komt dat DEGIRO hele lage tarieven hanteert, de aanmelding gratis is en er geen minimumbedrag geldt. Niet voor niets groeit DE GIRO als kool met inmiddels al ruim 950.000 actieve online beleggers.

Plus500, de CFD-specialist

We zeiden al eerder dat het beleggen in CFD’s een grote vlucht neemt. Het voordeel van een CFD-positie is dat je niet de volledige som van het financiële instrument hoeft neer te leggen. Je moet tenminste 10% van het totale bedrag als borg op je CFD-rekening hebben staan. Zo pak je wel de volledige winst die je met je CFD-positie maakt zonder dat je daar veel vermogen voor hoeft te investeren. De beleggen app van Plus500 is zeer populair bij de wat kleinere beleggers omdat je al kunt beginnen met een inleg van 100 euro.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.