Laatste update:

“In 72% van de gevallen beweegt de index zijwaarts”. Dat is een zin waar veel van onze presentaties in het land mee beginnen. In onze visie kabbelt de index meer dan dat hij heftig beweegt. De laatste weken wordt daar echter een beetje lacherig op gereageerd, al is het dan wel als een boer met kiespijn.

De laatste tijd lijkt de markt in een soort overdrive geschoten, met heftige bewegingen beide kanten op. Hierdoor werd het voor ons al behoorlijk moeilijk om de ranges te bepalen die we per inschrijving neer willen zetten. Laat staan dat onze beleggers eenvoudig de winnende range konden bepalen. De laatste inschrijving op de mei-expiratie hebben we om die reden dan ook niet door laten gaan. Aan de ene kant waren niet de juiste optieseries beschikbaar op de beurs. En, maar dat is achteraf makkelijk te zeggen, zelfs als deze beschikbaar waren geweest, dan waren ze op expiratie allemaal zonder waarde afgelopen.

Alle kanten

Onze Co Range Options waren tot nog toe vooral geschikt voor redelijk neutraal bewegende beurzen waarbij de bewegingen niet al te groot moesten zijn. Op zich een goed gegeven. Hierdoor zijn onze producten bijvoorbeeld goed toe te passen als strategie zoals dat bij BeursBulletin wordt gedaan. De ene keer verdient de ene portefeuille iets en de andere keer is het de ander. Dat is spreiden.

Maar wij zagen nóg een mogelijkheid met Co Range Options. Door een kleine aanpassing in onze ranges kan met onze producten nu ook ingespeeld worden op de grotere beweging van de markt. En dat is, zeker in deze periode, een welkome aanvulling.

Nog steeds introduceren wij per inschrijving vijf ranges. De drie middelste ranges (Low, Neutral en High) kunt u nog steeds gebruiken als u verwacht dat de markt licht gaat bewegen of neutraal blijft. Zeg maar de eerder genoemde 72%. Maar de twee buitenste ranges (Lower en Higher) kunt u nu gebruiken als u verwacht dat er een flinke beweging aankomt. De waarde van de range verandert namelijk niet meer als de index buiten de uitersten van de Lower of Higher ranges expireert. Hierdoor is het nu zo dat, ongeacht waar de index sluit, er altijd een winnende range is die geld uitkeert.

Een ander voordeel van deze aanpassing is dat wij nu nog maar vijf optieseries op de beurs nodig hebben om de vijf ranges aan te bieden. Hiervoor waren dat er zeven. Enerzijds betekent dit voor u meer inkoopvoordeel, maar belangrijker is dat we daarom nu ook de ranges in de komende weekexpiraties kunnen aanbieden.

Wekelijks expireren

Vanaf 26 mei introduceert Euronext weekexpiraties op de AEX. Als Co zijn we hier zeer content mee. Naast de reguliere inschrijvingen op de maandexpiraties kunnen wij nu ook inschrijvingen aanbieden die wekelijks expireren. Hierdoor is het definitieve resultaat sneller te zien en kunt u veel dynamischer aan de slag met Co Range Options. Omdat Euronext per introductie echter maar vijf strikes introduceert, leek het er eerst op dat we deze niet op dezelfde manier konden aanbieden als de reguliere Co Range Options. Met de aanpassing van onze ranges is dat probleem verholpen.

De inschrijvingsperiode op de weekexpiraties is vrij kort. Op vrijdagen introduceert Euronext de series die de volgende vrijdag expireren. Op maandag zetten wij van 10.00 tot 13.30 uur onze ranges open. Indien nodig, introduceren we ook een tweede serie die op de dinsdag wordt opengezet. Dit zal worden gedaan als de index een grote beweging laat zien waardoor er nieuwe ranges beschikbaar zijn. De inschrijvingen op verder weg gelegen expiraties (vier tot twee weken) blijven gehandhaafd en lopen van dinsdag 10.00 tot woensdag 13.30 uur

Er is dus steeds meer te doen bij Co. Meer mogelijkheden, meer expiraties en daarom meer kansen. Nu is het aan u om de juiste range te kiezen. Veel succes.

Ferry Boekholt

Ferry Boekholt is vice-voorzitter van CO en heeft als oprichter en lid financiële belangen in CO. Als bestuurder mag hij, onder voorwaarden, beleggen in de producten van CO. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.