[gravityform id=”3″ title=”true” description=”true”]
17 antwoorden
 1. herman klaassen
  herman klaassen zegt:

  Graag ontvang/reserveer ik twee tickets voor 7 mei voor een informatie avond over de “ultieme investering”. Vindt dit plaats in Huizen of in Muiden, dit was me niet duidelijk.

  Mvg,
  Herman Klaassen

  Beantwoorden
 2. Lilian Brons
  Lilian Brons zegt:

  Beste Harm, ik wil graag een ticket reserveren voor 13 mei, te Huizen. Wordt er dan ook ( FGXpress) behandeld?.

  Mvg
  L. brons

  Beantwoorden
 3. Rina
  Rina zegt:

  Ik heb een ticket voor donderdag besteld, omdat ik dacht dat het over beleggen ging. Maar na wat meer informatie gevonden te hebben zie ik ervan af om helemaal naar Huizen te komen.

  Beantwoorden
  • Harm van Wijk
   Harm van Wijk zegt:

   Hallo Marcel, veel mensen verwarren Netwerk Markerting met een Piramidespel. Vandaar dat de Hoge Raad in 2005 hierover een oordeel heeft gegeven.

   Bij een piramidespel wordt alleen geld rondgepompt en er is geen product. Alleen de mensen die bovenaan de piramide staan verdienen geld.
   Bij member gets member marketing of Sneeuwbal-Marketing is er altijd sprake van een product of dienst. De verkoop vindt niet plaats via de standaardkanalen maar via tevreden klanten.

   Warren Buffet, Donald Trump, Stephen Covey, Brian Tracy, Robert Kiyosaki, Bill Clinton en vele anderen raden mensen aan gebruik te maken van Sneeuwbal-Marketing, dat ook wel bekend staat als multilevelmarketing of netwerkmarketing.

   De Hoge Raad stelde in februari 2005:
   “Naast het piramidespel zoals hierboven uiteengezet, bestaan er verkoopmethoden die in bepaalde opzichten gelijkenis vertonen met piramidespelen. Deze verkoopmethoden zijn bekend onder de naam “multilevelmarketing” of “netwerkmarketing”. Deze verkoopmethoden of vorm van marketing vallen niet onder de definitie van het begrip piramidespel en zijn derhalve niet verboden onder het regime van de Wet op de kansspelen.

   Bij deze vorm van marketing verwerft de koper van een product het recht om zelf ook bepaalde producten te verkopen waarmee hij een bonus, een provisie of een percentage van de omzet kan verwerven. Hetzelfde geldt voor de opvolgende kopers.

   Qua structuur vertoont multilevel-marketing gelijkenis met een piramidespel. Het doel van deze vorm van marketing is echter wezenlijk anders dan het doel van een piramidespel.

   Multilevelmarketing is een verkoopmethode. Een te verwerven voordeel in de vorm van een bonus, provisie of omzetpercentage dient om de verkoop van de betreffende producten te bevorderen en vormt derhalve onderdeel van het verkoopsysteem.

   Bij multilevelmarketing is geen sprake van het betalen van een bepaald bedrag uitsluitend teneinde het recht tot deelname aan een organisatie of het recht tot het werven van nieuwe deelnemers/kopers te verkrijgen, maar staat de verkoop van producten centraal.
   De deelnemer koopt producten in voor een reële prijs, teneinde ze met winst te verkopen. In tegenstelling tot bij een piramidespel is er sprake van consumentenkoop in de zin van artikel 7:1 BW.

   De afnemer betaalt niet voor deelname, maar voor het product. De afnemers die geen producten willen of kunnen verkopen worden derhalve niet benadeeld.
   Gezien het bovenstaande is er geen reden multilevel marketing te verbieden zolang het gebruikt wordt als een methode om producten te verkopen.”

   Beantwoorden
 4. Ben Koeman
  Ben Koeman zegt:

  Hallo Harm, heb net drie tickets besteld voor 19 mei. Ik neem mijn zoon en dochter mee, die moeten het ook leren toch ? Groet, Ben.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.