ING BeleggersBarometer in maart opnieuw gestegen

ING BeleggersBarometer in maart opnieuw gestegenDe ING BeleggersBarometer is in maart opnieuw gestegen. De stand kwam uit op 92 punten, een verbetering van 4 punten, maar nog steeds is de barometer niet positief. Het aantal particuliere beleggers dat belegt in Nederlandse effecten is in twee jaar gedaald van 75% naar 46%.

Toch blijft Nederland het populairste land onder Nederlandse beleggers. De populariteit daalt ten gunste van beleggingen in Azië en Latijns Amerika. 70% van de particuliere beleggers belegt het liefst in Duitsland. Daarna volgen Groot-Brittannië (9%) en België (6%).

In 2010 werd nog 55% van het belegd vermogen in Nederland belegd, maar dat is gedaald naar 34%. Amerika, Latijns Amerika, Japan en ontwikkeld Azië stijgen in populariteit. Het aantal beleggers dat overweegt meer wereldwijd te beleggen, is gestegen van 8% naar 14%.

Een meerderheid (54%) zou nieuw geld in obligaties steken, waar dat vorige maand nog 35% was. De belangstelling voor grondstoffen is daarentegen afgenomen. 91% zou nog steeds kiezen voor aandelen. Driekwart van de beleggers vindt de energiesector het meest kansrijk. Telecom wordt iets kansrijker geacht dan in februari met een stijging van 53% naar 60%.

De groep die verwacht datde AEX-index de komendedrie maanden gaat stijgen, is niet significant veranderd. Per saldo is de gemiddeld verwachte stand van de AEX over drie maanden 327 (321). In december 2011 was de voorspelling nog dat de AEX in maart 2012 op 301 zou staan, maar de slotstand op 27 maart 2012 was 323,5.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.