ING BeleggersBarometer nog steeds positief

ING BeleggersBarometer daalt verder van 123 naar 117

Particuliere beleggers vrezen de gevolgen van de Europese schuldencrisis, waardoor het vertrouwen van particuliere beleggers in mei naar het laagste niveau van 2011 daalde. Desalniettemin staat de ING BeleggersBarometer met een stand van 117 nog steeds positief (boven 100).

Particuliere beleggers zijn minder positief over de waarde van de beleggingsportefeuille in de komende drie maanden. Van de particuliere beleggers verwacht 40% dat de waarde van de portefeuille zal stijgen versus 50% in april.

Desalniettemin waren particuliere beleggers in mei onveranderd positief over de economische situatie, net als over de eigen financiële situatie in de komende drie maanden. Volgens 45% van de particuliere beleggers zal de algemene economische situatie verbeteren, terwijl 37% een gelijkblijvende situatie verwacht. Dat was in de voorgaande maand 47% respectievelijk 36%.

De particuliere beleggers zijn ervan overtuigd dat de schuldenproblematiek van landen zijn sporen zal nalaten. 87% verwacht dat de schuldencrises in Amerika en Europa (Portugal, Griekenland en Ierland) effect zullen hebben op de financiële markten (aandelen en obligaties). 5% verwacht dat deze crises geen effect zullen hebben.

Particuliere beleggers denken de komende tijd meer geld te gaan overhouden, maar lijken dit ook te gaan oppotten. Meer dan de helft (56%) verwacht in de komende drie maanden na de maandelijkse uitgaven geld over te houden om mee te sparen, beleggen of extra te besteden. Naar verwachting brengt 26% van de beleggers de komende drie maanden nieuw geld naar de beurs.

Beleggers hebben een verhoogde voorkeur voor beursgenoteerd vastgoed (30%) en de categorie grondstoffen (42%). Aandelen blijven onder beleggers de meest populaire beleggingscategorie, hier zou 93% nieuw geld in beleggen. De energiesector wordt de meeste kansen toegedicht, gevolgd door financiële waarden en de IT-sector.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.