Investeren in grond: net als Oranje Fonds slim investeren

Investeren in grond

Het Oranje Fonds, waarvan Willem-Alexander en Máxima het beschermpaar zijn, gaat om te beginnen € 10.000.000 investeren in landbouwgrond. Het grootste sociale fonds van Nederland kiest ervoor om spaartegoeden, die vrijwel niets opleveren, te investeren in grond. Zie ook andere artikelen over grond…

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks met € 30.000.000 duizenden sociale projecten in Nederland. Het fonds heeft € 250.000.000 onder beheer waarvan een groot deel nu niets oplevert omdat dit op een spaarrekening staat. Sterker nog, spaarders moeten gaan betalen voor het stallen van hun vermogen.

Betalen om geld bij de bank te mogen stallen

“Vanwege de rentedaling raden de banken ons aan om een flink deel daarvan op te nemen’, zegt directeur Ronald van der Giessen. De banken voorzien dat grote spaarders straks moeten betalen om hun geld bij de bank te mogen stallen, nu de belangrijkste rente in de eurozone op een historisch dieptepunt van 0% staat.” Zo lezen we in het Financieel Dagblad.

Investeren in grond door Oranje Fonds

Het Oranje Fonds is voornemens op termijn veel hogere bedragen te gaan investeren in landbouwgrond in Nederland. “Het is een stabiele belegging voor de lange termijn”, zegt Van der Giessen. “Grond heeft daarnaast weinig last van marktschommelingen, aldus de directeur. “En grond past in ons streven naar duurzaamheid.”

Oranje Fonds heeft beleggingen in obligaties afgebouwd

Het Oranje Fonds heeft de beleggingen in obligaties afgebouwd en is meer gaan beleggen in aandelen. De opbrengst uit de beleggingen is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van het fonds. Om deze reden is het fonds niet renderende beleggingen aan het afbouwen en op zoek naar alternatieven.

Grondprijs verdubbelde in 10 jaar

Uit het oogpunt van spreiding is het geen gekke gedachte. Ten eerste, niet alleen omdat grond meer rendement heeft opgeleverd (de grondprijs verdubbelde in 10 jaar) maar ook omdat dit een negatieve correlatie heeft met bijvoorbeeld aandelen, obligaties, grondstoffen of vastgoed: grond is de enige echt veilige haven (de grondprijs steeg in 2008 fors, terwijl alles in waarde daalde).

investeren in grond

Binnenkort gaan we daarom starten met informatiebijeenkomsten over het investeren in grond. Er komt namelijk heel wat kijken bij het investeren in grond. Deze informatiebijeenkomsten zullen op diverse plaatsen in Nederland worden georganiseerd. Kavels zijn er al vanaf 15.000 euro.

Grond ingeschreven in kadaster

De grond wordt via de notaris ingeschreven in het kadaster en komt dus op uw naam te staan. De kavels zijn zorgvuldig geselecteerd door een team van specialisten. Meer weten? Vul het formulier in en we zien elkaar dan wellicht binnenkort:

Met vriendelijke groet,

Drs. Harm van Wijk

p.s.Download nu kosteloos “De valkuilen bij het investeren in grond”.

Op

pps

  • Allereerst: iets wat steeds schaarser wordt, en voldoet aan de juiste voorwaarden, zal in waarde toenemen.
  • Ten tweede: sinds 1990 zijn de prijzen van landbouwgrond in Nederland meer dan verdubbeld.
  • Vervolgens: met een verwachte toename van de bevolking, lijkt grond een interessante investering.
  • Daarna: zowel bouwgrond (tekort aan woningen) als landbouwgrond (groei van de bevolking) stegen de afgelopen jaren in waarde.
  • Ten vijfde: grond is tastbaar en wordt via een kadastrale inschrijving door de notaris volledig uw eigendom.
  • Ten zesde: grond is waardevast, liquide en de waardestijging is belastingvrij.
  • Tot slot: er zijn echter diverse valkuilen.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.