Investeren in NFT’s: de top 19 aandelen

Investeren in NFT's

NFT’s zijn op het moment een grote hype op Wall Street. In dit artikel lees je hoe jij een graantje kan meepikken van de rage van de NFT’s via aandelen. Maar wat betekent NFT? En is het een goede investering? Naast deze vragen behandelen we ook een aantal NFT voorbeelden die de kans bieden om te investeren in NFT’s.

Inhoudsopgave

Wat betekent NFT?

Zoals de term suggereert, zijn NFT’s onvervangbare digitale items. Dit kunnen afbeeldingen, illustraties, verzamelobjecten, videofragmenten, muziekalbums, in-game-items en vele andere items zijn.

NFT’s worden opgeslagen op een blockchain, vergelijkbaar met cryptocurrencies. Daarom zijn ze uniek, schaars moeilijk te vervalsen. Hoewel NFT’s geen royalty’s, rente of dividend bieden op het verhandelde, gekochte en verkochte digitale item, geven NFT’s de belegger een kans om te profiteren van het cryptoprijsmomentum. Dit komt omdat ze worden uitgedrukt in cryptocurrencies.

De populariteit van NFT’s wordt gedreven door het enthousiasme van een verzamelaar bij het verzamelen van de authentieke en geautoriseerde versie van een verzamelobject. Het speculatieve karakter, het gebrek aan cashflow en het hogere liquiditeitsrisico zijn echter tegenwind voor NFT-beleggers.

Daarom zijn NFT’s niet voor de zwakkeren of beleggers die op zoek zijn naar regelmatig inkomen. In plaats daarvan kunnen aandelen met blootstelling aan NFT’s een beter rendement bieden. Daarover hieronder meer.

Een explosieve stijging van de populariteit van NFT’s

De populariteit van NFT’s is vorig jaar explosief gestegen dankzij marktplaatsen zoals OpenSea, Rarible en The U.S. National Basketball Association Top Shot. Hier kunnen fans NFT’s kopen en verhandelen. De populariteit van NFT’s heeft marktplaatsen geholpen kapitaal aan te trekken van durfkapitaalfondsen. OpenSea heeft bijvoorbeeld $ 100 miljoen opgehaald in een Series B-ronde onder leiding van Andreesen Horowitz. De markt wordt nu gewaardeerd op $ 1,5 miljard.

Waarom trekken NFT’s zoveel aandacht?

NFT’s trekken zoveel aandacht omdat ze het mogelijk maken om eigendom van een digitaal activa te volgen en te bewijzen. Dat betekent dat mensen ze kunnen kopen, verkopen of opslaan. De waarde van de NFT kan in de loop van de tijd veranderen, net als elk fysiek bezit. Hierdoor ontstaat een geheel nieuwe markt voor digitale items.

NFT’s worden ook gebruikt om fysieke activa te beveiligen, zoals fysieke kunstwerken of fysiek onroerend goed. Het op blockchain gebaseerde systeem registreert elke transactie en kan niet worden gewijzigd. Hierdoor is het een betrouwbare manier om eigendom te verifiëren en de herkomst van fysieke en digitale items te volgen.

Waarom zou u in NFT’s investeren?

De redenen van mensen om in NFT’s te beleggen lopen sterk uiteen. Of dat nu is door het beleggen in NFT-aandelen of het kopen van NFT’s. Sommigen zijn enthousiast om deel uit te maken van een disruptieve trend en willen een aandeel hebben in de nieuwste technologie.

Anderen zien een enorme potentiële waarde in NFT’s en willen op de begane grond binnenkomen. NFT’s voegen nu al nieuwe waarde toe aan bijvoorbeeld gaming. Ook creëren ze nieuwe relaties tussen artiesten en hun supporters en openen ze nieuwe gemeenschappen van gelijkgestemde individuen over de hele wereld.

Gedachtenleiders voorspellen dat NFT’s mettertijd zelfs de basis kunnen vormen voor nieuwe werkmodellen. Ook voorspellen zij dat er nieuwe markten kunnen ontwikkelen en dat er een fundament voor democratische staten kan worden gelegd.

Zowel twijfelaars als voorstanders

Net als de crypto-ruimte in het algemeen, hebben NFT’s zowel voor- als tegenstanders. Beide partijen denken het gelijk aan hun kant te hebben. Sommige prominente technologen hebben zich publiekelijk afgevraagd of de scène wel zo gedecentraliseerd is als het lijkt. Denk aan technologen zoals Signal oprichter Moxie Marlinspike en Square CEO Jack Dorsey.

In de game-industrie willen sommige ontwikkelaars hele games rond NFT’s bouwen, terwijl anderen naar verluidt NFT’s afwijzen als betaling. “2021 was een keerpunt voor NFT’s, gericht op kunst, verzamelobjecten en gaming. Mensen hechten veel waarde aan schaarste en NFT’s passen daarbij’, zegt M13 investeerder Mark Grace.

“Voeg daar hun kenmerken van transporteerbaarheid en programmeerbaarheid aan toe, en het is gemakkelijk in te zien waarom mensen zo betrokken zijn”, voegde hij eraan toe. Wel merkte hij op dat hij voorzichtig is met NFT’s die op de markt worden gebracht als een wondermiddel.

Durfkapitalisten blijven argwanend

Grote durfkapitaalbedrijven, zoals Andreessen Horowitz, behoren tot degenen die de NFT-uitdaging zijn aangegaan. Hierbij richt deze gigant uit Silicon Valley zich op NFT startups via zijn nieuwe cryptofonds van $ 2,2 miljard.

Daarom besloot dot.LA te peilen hoe andere lokale VC-investeerders over deze nieuwste trend denken. Deze investeerders zijn gewend om door  snelgroeiende technologiebubbels te navigeren. In een dot.LA-enquête onder 32 toonaangevende durfkapitalisten uit Los Angeles, beschreef ongeveer 9% NFT’s als een “goede” investering. Een gelijk percentage gaf het tegenovergestelde aan en noemde het een ”slechte” investering.

66% van de respondenten zei onomwonden dat ze het gewoon “niet zeker” wisten. De overige 16% selecteerde “overig” en somde een reeks antwoorden op. Deze reeks bestond onder andere uit de antwoorden: “Niet geweldig voor een risicofonds, goed voor individuen”, “In wezen een goede ontwikkeling, maar momenteel overgewaardeerd” en “Afhankelijk van de NFT!”

Toen dot.LA contact opnam voor verder commentaar, koos geen van de NFT-sceptici ervoor om hun mening in het publiek toe te lichten. Dit is op zich al veelzeggend. Het wereldje van de NFT’s staat inderdaad nog in de kinderschoenen.

Hoe dan ook zijn NFT’s opwindend

TenOneTen-partner Minnie Ingersoll deelt anderzijds het enthousiasme van de voorstanders van NFT’s. “Niemand weet nog hoe de dingen zullen uitdraaien, maar eigendom, de metaverse en digitale identiteit worden heroverwogen en dat is zonder meer opwindend”, zegt Ingersoll.

“Persoonlijk ben ik optimistischer over tokens die functionaliteit hebben of digitaal werk vertegenwoordigen (bijv. NFT’s die toegang ontsluiten of digitale kunst vertegenwoordigen) dan op NFT’s die proberen de fysieke wereld op de blockchain te overbruggen. Ik denk dat beiden uiteindelijk zullen doorbreken, maar vanuit een timingperspectief zou ik me nu niet op het laatste concentreren.”

Zowel M13 als TenOneTen hebben investeringen in blockchain-gerelateerde bedrijven, respectievelijk crypto-investeringstool River en mobiel bankieren-app LVL. Hoe dan ook, niet-fungibele tokens (NFT’s) of digitale verzamelobjecten hebben een geweldig 2021 achter de rug. Hierbij realiseerde de industrie een recordverkoopvolume van meer dan $ 12 miljard.

Het enorme verkoopvolume weerspiegelt het succes van NFT’s bij het aantrekken van enorme investeringen van ondernemers, beroemdheden en crypto-enthousiastelingen. Momentum in cryptoprijzen zoals bitcoin is een wind in de rug voor NFT’s. Laat daar geen twijfels over bestaan.

Hoe te investeren in NFT’s?

In het afgelopen jaar hebben NFT’s veel belangstelling opgeëist – en met een goede reden. Christie’s vestigde het record voor de best verkochte NFT aller tijden. De Ethereum NFT vertegenwoordigt een digitaal kunstwerk ter waarde van 69 miljoen dollar. Een bedrag dat uiteraard doet duizelen en dat veel kandidaat-investeerders ongetwijfeld doet watertanden.

De stappen voor investeren in NFT’s

Wat zijn de stappen voor het investeren in NFT’s?

 1. Account openen
 2. Identiteit uploaden
 3. Geld storten
 4. Crypto’s kopen

1: Account openen

Open eerst een account op de Binance-website. Klik vervolgens op de knop ‘Nu registreren’ op de startpagina en u kan beginnen met handelen in NFT’s. In eerste instantie wordt u alleen gevraagd om uw e-mailadres op te geven en een sterk wachtwoord aan te maken. U hoeft geen andere informatie te verstrekken als u alleen van plan bent om geld te storten in de vorm van cryptocurrencies.

2: Identiteit uploaden

Een KYC-proces is vereist om uw Binance-account te financieren met een bankpas/creditcard of bankoverschrijving wanneer u wilt investeren in NFT’s. Voer eerst uw persoonlijke gegevens in, zoals uw naam, land van verblijf, geboortedatum en thuisadres. Uw mobiele telefoonnummer is ook vereist als u wilt investeren in NFT’s. Upload vervolgens een kopie van uw door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs.

3: Geld storten

Je kunt storten op Binance met verschillende betaalmethoden. Wat zijn de mogelijkheden?

De eerste methode is met behulp van Crypto Storting. Ga naar de stortingspagina vanuit uw account dashboard als u cryptocurrencies stort om NFT’s te kopen. Klik op de knop ‘Storten’ naast het digitale activum dat u wilt gebruiken. Uw crypto wallet-adres voor dat digitale activum wordt weergegeven. Kopieer het adres naar uw klembord, plak het in uw privéportemonnee en bevestig de transactie. Binnen 20 minuten zou het geld in je Binance-account moeten verschijnen.

De tweede methode is via debet/credit card borg. Visa- of MasterCard-stortingen kunnen worden gedaan door met uw muis over het tabblad ‘Crypto kopen’ te bewegen en ‘Credit/Debit Card’ te selecteren. Voer vervolgens uw kaartgegevens in op het scherm en bevestig de transactie.

De derde optie is geld storten door een lokale bankoverschrijving uit te voeren. Klik eerst op het pictogram ‘Bankstorting’ onder het tabblad ‘Crypto kopen’. Daarna geeft Binance uw bankrekeninggegevens en referentienummer weer.

4: Crypto’s kopen

Ten slotte vind je je favoriete cryptomunt met behulp van de zoekfunctie van Binance. Klik op het trade-pictogram ernaast. Door vervolgens op de knop ‘Handelen’ te klikken nadat u uw handelsgegevens hebt ingevoerd, kunt u uw crypto kopen door op de knop ‘Kopen’ te klikken. De weg naar investeren in NFT’s ligt nu open.

NFT’s verkopen

De eerste stap bij het verkopen van NFT’s is het minen van een van uw digitale activa en deze vervolgens omzetten in een NFT.  Vaak verzekert Ethereum (ETH) het eigendom van uw creaties.

Van kunst tot schrijven tot muziek tot videogames, je kunt elke digitale creatie als basis voor een NFT gebruiken (in vaktermen gebruiken we ‘slaan’). Vervolgens kunt u door een paar eenvoudige stappen te volgen, het bestand ook converteren naar een NFT.

Houd er rekening mee dat de uiteindelijke verkoopprijs van uw werk afhankelijk is van subjectieve factoren. Denk bijvoorbeeld aan de creativiteit, kwaliteit en reputatie bij potentiële klanten. Het praktisch afhandelen van een verkoop van NFT’s omvat de volgende stappen:

 1. Selecteer een marktplaats en munt een NFT
 2. Bied uw NFT te koop aan
 3. Beheer je advertentie

1: Selecteer een marktplaats en munt een NFT

Het selecteren van de juiste NFT-marktplaats is de eerste stap. Je kunt deze marktplaatsen zien als de Amazon (AMZN) van de NFT’s wereld. Hier kan je digitale werken kopen en verkopen. Verschillende marktplaatsen zijn gespecialiseerd in een specifiek type digitaal activum. Er zijn er tientallen. Momenteel heeft OpenSea de grootste en meest diverse markt voor NFT’s.

Nadat u de marktplaats hebt geselecteerd, koppelt u uw gefinancierde cryptocurrency-portemonnee. Selecteer de optie “Mint a NFT” en uploadt uw digitale bestand. Elke marktplaats heeft zijn proces, maar met de meeste kun je met een paar klikken een NFT slaan.

U kunt ook een royaltybedrag instellen tijdens het slaan als u passief geld wilt verdienen met uw werk via royalty’s (een percentage van elke volgende verkoop van uw NFT’s op de secundaire markt, aan u te betalen).

2: Bied uw NFT te koop aan

Als u ervoor kiest om uw NFT’s op de markt te brengen nadat u deze hebt geslagen, ontvangt u een e-mail waarin u wordt gevraagd dit te doen. Maar zelfs als u uw NFT’s op andere marktplaatsen kunt overdragen en verkopen, moet u mogelijk extra kosten betalen.

Volg de instructies nadat u op de knop “Verkopen” hebt geklikt. In dit gedeelte kunt u details over de transactie opnemen. Denk aan de prijs en tijdslimiet voor de veiling en de cryptocurrencies die kopers kunnen gebruiken om u te betalen.

Tijdens deze fase berekent de marktplaats eventuele “gaskosten”. Deze verwijzen naar de kosten van het Ethereum blockchain-netwerk voor het registreren van transacties. Gaskosten worden bepaald door hoe druk het blockchain-netwerk op dit moment is. De marktplaats vermeldt ook kosten voor het afhandelen van de verkoop. Dit is meestal een percentage van de uiteindelijke NFT’s verkoopprijs.

3: Beheer je advertentie

Zodra de aanbieding is voltooid, is uw NFT of zijn uw NFT’s beschikbaar voor aankoop op de marktplaats. Daarnaast kun je de verkoop nu promoten bij potentiële klanten via je website of social media. Het beheer van NTF’s is ook mogelijk. Houd er echter wel rekening mee dat het aanbrengen van wijzigingen of het verwijderen van een vermelding een andere vergoeding met zich mee kan brengen. Bovendien kunnen reeds betaalde kosten niet worden gerestitueerd.

Een NFT verkopen die je zelf hebt gekocht

U kunt uw NFT’s op de secundaire markt verkopen op dezelfde manier als hierboven vermeld. Hierbij wordt de oorspronkelijke maker niet betrokken. Maar u hoeft in dat geval het digitale activum niet te slaan. In plaats daarvan hoeft u alleen de NFT’s over te zetten naar de marktplaats waar u deze wilt verkopen. Maar dit is het geval als deze er nog niet is, of als u uw NFT’s alleen in uw crypto-portemonnee opslaat en ze niet beschikbaar stelt om te worden bekeken.

Klik vervolgens op de pagina van de NFT’s die u wilt verkopen op de knop “Verkopen”. Naast eventuele royalty’s die de maker van de oorspronkelijke NFT heeft ingesteld, worden er andere kosten en kosten voor de vermelding van de marktplaats in rekening gebracht.

Wanneer een NFT of NFT’s verkopen?

Het verkopen van een NFT hangt grotendeels af van het doel en waarom u het hebt gekocht of gemaakt.

NFT’s kunnen een nieuwe manier zijn voor kunstenaars en digitale makers om betaald te worden voor hun werk. Verdienen en verkopen als dus grotendeels afhangen van wat kopers willen en hoeveel ze bereid zijn te betalen.

Let op interesse van uw klanten om uw verkoopprijs te maximaliseren. Maar vergeet hierbij niet dat de kosten uw winst serieus kunnen afromen of er zelfs voor kunnen zorgen dat u geld verliest als de aankoopprijs niet hoog genoeg is. Makers van NFT’s hebben al heel wat problemen ondervonden met hoge Ethereum netwerkkosten. Verwacht dus niet automatisch winst uit al uw verkopen van NFT’s.

NFT’s kunnen voor een specifiek doel zijn gekocht en u gebruikt ze niet langer. Als u het geld om andere redenen nodig heeft of liever ergens anders in wilt investeren, kunt u verkopen. U moet in dat geval alle kosten in rekening brengen, evenals royalty’s aan de oorspronkelijke maker bij het berekenen van uw mogelijke winst of verlies op de verkoop. De kosten voor uw vermelding kunnen worden verlaagd als u drukke dagen op het Ethereum blockchain-netwerk vermijdt.

Het is niet eenvoudig om te investeren in NFT’s. Het kost tijd en geld om je digitale werk te minen en vervolgens te verkopen. Bovendien is het verhandelen van NFT’s moeilijk vanwege de volatiliteit op de markt. Deze crypto-wereld kan echter nieuwe deuren openen om geld te verdienen met je talenten als je een maker bent die je bedrijf wil opbouwen.

Hoeveel geld kunt u verdienen met investeren in NFT’s?

Een professional wordt bij voorkeur geraadpleegd voor het meer creëren van complexe NFT’s. Vanwege de relatief nieuwe aard van NFT’s kunt u echter beter een freelance site zoals Upwork gebruiken om een freelancer te vinden die bekend is in de materie.

Veel gebruikers behandelen NFT’s als aandelen. U kunt later misschien een behoorlijke winst maken als u al vroeg een NFT koopt van iets dat potentieel winstgevend is. U moet zich er ook van bewust zijn dat helaas ook het tegenovergestelde kan gebeuren.

De beste manier om in NFT’s te investeren en er geld mee te verdienen, zal afhankelijk zijn van het individu. U kunt ook een actief kopen dat in de loop van de tijd geld zal opbrengen als u het geld over heeft.

Sommige NFT’s zijn op dit moment te duur en het vinden van de beste NFT’s om nu te investeren is niet eenvoudig. Ondanks dit is de NFT-markt nog maar net uit de startblokken gekomen. Hierdoor is er minder concurrentie. Wellicht bent u een maker of influencer van inhoud. Dan is het misschien het beste voor u om uw eigen originele NFT’s te maken en ze te verkopen. Dit omdat de vraag “moet ik investeren in NFT’s?” nog steeds moeilijk te beantwoorden is.

Veilinghuis Christie’s hield de duurste NFT-verkoop tot dusver. Het was het eerste uitstapje van het veilinghuis naar blockchain-veilingen. Een grafisch ontwerper had 5.000 unieke foto’s gemaakt voor het JPEG-bestand. Hoewel hij niet bijzonder beroemd was, werd het schilderij verkocht voor $ 700.000. Het verkocht zo goed omdat het ook de allereerste openbare veiling van een NFT was. Dit soort “unicorn” -verkopen is echter nog steeds mogelijk omdat NFT’s nog steeds nieuw zijn.

Hoe concreet geld verdienen met NFT’s

NFT royalty’s is een eerste winstgevend pad bij de handel in NFT’s. NFT-technologie stelt makers in staat om voorwaarden vast te stellen die royalty’s opleggen wanneer hun NFT’s op secundaire markten worden verhandeld. Door hun creaties aan verzamelaars te verkopen, kunnen de makers een passief inkomen ontvangen.

Hierdoor kunnen zij voor onbepaalde tijd een deel van de verkoopprijs van de betreffende NFT’s verdienen. Een royalty van 10% betekent bijvoorbeeld dat een oorspronkelijke maker van digitale kunstwerken 10% van de totale verkoopprijs ontvangt telkens wanneer zijn werk wordt doorverkocht.

Opgemerkt moet worden dat makers deze percentages vaak vooraf worden bepaald bij het slaan van de NFT’s. Het hele proces van het verdelen van royalty’s wordt gereguleerd door slimme contracten. Deze worden uitgevoerd als zelfuitvoerende computerprogramma’s. Omdat het proces volledig geautomatiseerd is, hoeft u als maker uw royaltyvoorwaarden niet af te dwingen of betalingen handmatig bij te houden.

Ring NFT’s

NFT’s en DeFi-protocollen kunnen samen worden ingezet. Dit is een onmiskenbaar voordeel aangezien twee sterker staan één. Om een rendement te genereren, worden digitale activa gestort in een DeFi-protocol smart contract of ingezet.

Op sommige platforms kunt u tokens inzetten die zijn aangegeven in het native utility-token van het platform. Andere vereisen dat u ”native” (originele) NFT’s inzet.

Sommige beloningen voor belanghebbenden worden verdeeld in governance-tokens. Deze protocollen verlenen stemrecht aan tokenhouders over de toekomstige ontwikkeling van hun ecosystemen. Bovendien kunnen munten die zijn verdiend door NFT’s uit te zetten, vaker wel dan niet worden geherinvesteerd in andere opbrengst genererende protocollen.

Zorg voor voldoende liquiditeit om geld met NFT’s te verdienen

Door de voortdurende integratie van NFT’s en DeFi-infrastructuren is het mogelijk geworden om uw positie in een bepaalde liquiditeitspool te bepalen met de mogelijkheid om liquiditeit te bieden en in ruil daarvoor NFT’s te ontvangen.

Uniswap V3 stelt gebruikers in staat om liquiditeit te bieden die wordt weerspiegeld in een ERC-721-token. Deze staat ook wel bekend als LP-NFT. De token wordt uitgegeven door de geautomatiseerde market maker (AMM). Afgezien van de tokenparen die u hebt gestort, zijn de symbolen voor de tokens en het adres van de pool ook in de NFT geëtst.

Deze NFT’s kunnen worden verkocht om uw positie op liquiditeitspools snel te liquideren.

Wat te overwegen voordat u gaat investeren in NFT’s

In 2021 zorgden NFT’s voor nogal wat opschudding. NFT-handel veroorzaakt controverse over hoe lang het zal duren alvorens deze zogenaamde zeepbel barst. NFT’s brengen uiteraard enkele risico’s en uitdagingen met zich mee. De digitale valuta-industrie bestaat uit niet-fungibele tokens. Vanwege hun kenmerken zijn ze moeilijker uit te wisselen dan andere activa.

Veel toepassingen voor niet-fungibele tokens, waaronder muziek, domeinnamen, kunstwerken en onroerend goed, zijn inmiddels al gedefinieerd. Hoewel NFT’s een groot groeipotentieel in de toekomst laten zien als een crypto-investering op lange termijn, zijn er ook risico’s om te overwegen. De volgende discussie geeft een gedetailleerd overzicht van de risico’s en uitdagingen die gepaard gaan met NFT-handel.

Uitdagingen en risico’s bij investeren NFT’s

In de context van het NFT-handelsecosysteem zijn niet-fungibele tokens een nieuwe klasse van digitale activa die radicale veranderingen in waarde en onzekerheid met zich meebrengen. NFT’s worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen waaronder:

 1. Juridische uitdagingen en regelgeving
 2. Uitdagingen bij evaluatie
 3. IE-rechten ook wel Intellectuele Eigendomsrechten genoemd
 4. Fraude- en cyberveiligheidsrisico’s
 5. CFT (terrorismefinanciering) en AML (anti-witwassen)
 6. Smart contract risico’s en onderhoud

Beste NFT voorbeelden kijkend naar projecten

 1. Bored Ape Yacht Club – Yuga Labs
 2. Azuki
 3. Axie Infinity
 4. Meebits – Larva Labs
 5. Proof of Beauty

1: Bored Ape Yacht Club – Yuga Labs

De jachtclub van de verveelde aap is een NFT collectie van meer dan 10.000 verschillende digitale kunstobjecten. Dit NFT-project gaat niet in de eerste plaats over de handel in NFT’s. De focus ligt op de externe voordelen voor de leden. De digitale activa worden opgeslagen en gebouwd op Ethereum. Dit verbetert de toegankelijkheid van het NFT-project.

Een populair kenmerk van de jachtclub is de “Badkamer”, die de NFT-verkoper heeft ontworpen als een collaboratieve kunstsfeer. Elk clublid kan de badkamer betreden en tekenen of schrijven op een pixel rond de muren. De service is elke 15 minuten beschikbaar. De verkoper streeft ernaar om het als een Twitter voor de leden te maken.

Hoe werkt het?

U kunt de jachtclub betreden voor een betaling van 0,08 Eth. De club bevat nog geen groot aantal leden; daarom blijft de prijs voor alle kopers vastgesteld op 0,08 Eth. Zodra de betaling is gedaan, krijgt u uw rechten op een aangewezen aap voor de NFT-lijst. De meeste apen lijken op elkaar. Hun kleding en outfits zijn echter veranderd om ze een unieke look te geven.

Yuga Labs is van plan om een groter aanbod voor haar leden te introduceren; vandaar dat de lidmaatschapsprijs naar verwachting zal stijgen. Het is een geweldige kans om hun lidmaatschap te verkopen voor een goede prijs voor bestaande investeerders. De commerciële gebruiksrechten kunnen in de handelsovereenkomst van de ene investeerder naar de andere worden overgedragen.

Pro’s

 1. Geweldig vooruitzicht voor bestaande kopers
 2. Uniek aanbod
 3. Leden genieten van unieke voordelen
 4. Verbruiksartikelen en commerciële rechten kunnen eenvoudig worden verhandeld

Contra’s

 1. Prijzen kunnen te hoog zijn voor nieuwe kopers
 2. De meeste beloftevolle aanbiedingen zijn nog niet operationeel

2: Azuki

Azuki is een creatieve marktplaats die aan het begin van 2022 bekend werd. De visie van de schepper is om de lijnen tussen de conventionele wereld en de metaverse te doen vervagen. Over het algemeen is Azuki een goed doordachte NFT-collectie die bestaat uit meer dan 10.000 NFT’s. In tegenstelling tot jachtclubs is de prijs van elke NFT afhankelijk van de zeldzaamheid en vraag.

Deze NFT-plaats is alleen toegankelijk voor de leden van Azuki; het is een unieke plek voor de gemeenschap waar alle investeerders naar voren komen en hun mening delen. Het idee is om een replica te maken van de fysieke wereld vervaagd met digitale lijnen. Voor nieuwkomelingen in dit universum: dit is een doordenkertje.

Hoe werkt het?

je moet een NFT kopen om de community van Azuki te betreden. Het proces is eenvoudig; u moet “galery” invoeren en zoeken naar uw favoriete digitale kunst op de hoofdwebsite.

Klik op het pictogram open zee en het zal u naar de marktplaats leiden. U kunt een bod plaatsen op basis van het huidige bod. De NFT-rage heeft Azuki overgenomen en de meeste NFT’s zijn te duur voor gebruikelijke beleggers.

Pro’s

 1. Een divers NFT-ecosysteem
 2. Enorme winsten zijn mogelijk voor vroege investeerders
 3. Meer dan 10.000 verschillende NFT’s om te selecteren

Contra’s

 1. Veilingperiodes kunnen redelijk lang zijn
 2. De huidige prijzen zijn te hoog voor nieuwe investeerders.

3: Axie Infinity

Sky Marvis lanceerde Axie infinity in maart 2018; het is een op NFT gebaseerd gamingplatform waarmee gebruikers NFT’s kunnen slaan in een Ethereum-blockchain. De Axie marktplaats is een markt om items te kopen voor het spel Axie infinity; je kunt verschillende items kopen, waaronder personages, land en add-ons.

Deze items kunnen tijdens het spel worden verbeterd. Axis verwijst naar mythische personages die voor het spel worden gebruikt; deze spelers kunnen worden getraind en tegen tegenstanders worden geplaatst voor beloningen en geschenken. Momenteel komen de meeste Axie infinity spelers uit de Filipijnen.

Hoe werkt het?

de Axie-marktplaats is toegankelijk vanaf de hoofdwebsite; er is een breed scala aan aanbiedingen voor elke categorie. U kunt op uw gewenste item klikken en de analyses ervan bestuderen; de NFT’s kunnen eenvoudig worden gekocht door op ‘nu kopen’ te klikken.

De NFT-houders geven meestal de voorkeur aan veelgevraagde items om veel fortuin te brengen door de NFT-rage te verzilveren; NFT-verkopen worden geregistreerd op uw profiel.

Pro’s

 1. Interessant en uniek idee achter NFT’s
 2. Diverse categorieën maken verschillende prijzen mogelijk voor alle beleggers
 3. NFT’s kunnen worden verdiend tijdens games
 4. Eenvoudige toegang tot de marktplaats

Contra’s

 1. Gevoelig voor hacking
 2. Groeivooruitzichten zijn beperkt

4: Meebits – Larva Labs

Yuga Labs heeft onlangs Cyberpunk en hun populaire Meebit-serie gekocht. Meebits bestaan uit talloze karakters die intern worden gegenereerd door een algoritme. Er werd een beperkt aantal 3D-personages gelanceerd, wat investeerders helpt bij het genereren van meer winst.

Meebits worden over het algemeen gebruikt als 3D-modellen voor sociale mediacampagnes; omdat elke Meebit uniek is, kunnen ze worden geanimeerd om uw merk of profiel te benadrukken. Niettemin kopen de meeste beleggers ze vanwege hun schaarste en verkopen ze later NFT’s tegen een hogere prijs.

Hoe werkt het?

U kunt de markten betreden door simpelweg een meebit te kopen. Er is een grote verscheidenheid aan meebits op de officiële website die kunnen worden gekocht van de OpenSea-markt; de populariteit betekent echter ook dat sommige personages mogelijk ook beschikbaar zijn op andere NFT-marktplaatsen.

Handelaren kunnen tot 100 meebits per keer verhandelen; het eenvoudige veilingproces wordt gevolgd. Elk meebit-teken bevat signalen die aangeven of het beschikbaar is voor verkoop, het aantal biedingen en het hoogste bod.

Pro’s

 1. Verwacht wordt dat het aanbod in de toekomst zal toenemen
 2. Gemakkelijke toegang tot de markt
 3. Enorm groeiperspectief voor beleggers
 4. Grote vraag naar limited edition meebits

Contra

 1. Minder toepasbaarheid van NFT’s
 2. Weinig voordelen van het lidmaatschap

5: Proof of Beauty

Proof of Beauty is een ander NFT-project en de ontwerpen verschillen van andere gelijkaardige projecten. De makers streven ernaar om kunstwerken voor je geheugen te leveren; het nieuwste project – Hash – wordt geleverd met een geavanceerd algoritme dat een artistiek beeld geeft van onze crypto-herinneringen.

Elke keer dat een transactie wordt gedaan, worden de relevante gegevens in de blockchaintechnologie opgeslagen als metagegevens; Het algoritme van HASH richt zich op het leveren van een artistieke kleur en vorm aan de geslagen transactie en deze vervolgens voor altijd in ons geheugen te bewaren. Het andere aanbod van Proof of beautystudio’s heeft ook vergelijkbare doelen; deze NFT’s worden na regelmatige tussenpozen bijgewerkt om ze up-to-date te houden voor de metaverse.

Hoe werkt het?

U kunt beginnen met handelen op het platform door u aan te melden via de hoofdwebsite. U bent verplicht om uw eth wallet aan te sluiten; zodat de metadata konden worden getraceerd en gerepliceerd. POB-studio’s bieden exclusieve afdrukrechten aan de eigenaar van de NFT; daarom kunt u het bij u thuis laten bezorgen voor slechts 0,033 eths.

Bestaande NFT’s uit de studio kunnen worden bekeken op OpenSea; er zijn zes verschillende categorieën voor kopers, afhankelijk van de variant van de NFT. In de loop van de tijd zijn POB-studio’s in het licht geweest voor veel NFT-projecten die grote belangstelling van investeerders hebben vergaard.

Pro’s

 1. Uniek digitaal artwork
 2. Exclusieve rechten om af te drukken
 3. Innovatief idee met oog voor de toekomst
 4. Populaire ontwerpen kunnen grote winsten maken

Contra’s

 1. De ontwerpen resoneren mogelijk niet met de voorkeuren van een groot publiek
 2. Weinig exclusieve lidmaatschapsvoordelen

Investeren in NFT’s via aandelen

De omzet van NFT’s bedraagt momenteel meer dan $ 60 miljoen per maand. De markt zal naar verwachting in 2028 circa $ 7,63 miljard bereiken. In de afgelopen 12 maanden werd meer dan $ 25 miljard aan verkopen verhandeld. Andere bronnen vermelden echter een cijfer van $ 40 miljard. Er liggen hier dus groeikansen weggelegd.

Momenteel zijn er geen exclusieve aandelen die rechtstreeks in NFT’s beleggen en de zogenaamde NFT-aandelen of NFT-gerelateerde aandelen zijn in feite gemengde bedrijven met tal van activiteiten.

Bent u toch benieuwd naar NFT’s, maar weet u niet waar te beginnen met beleggen? Of is er het idee dat NFT’s te duur zijn, of dat ze geen nut hebben. Dit zou kunnen verklaren waarom sommigen aarzelen om in NFT’s te stappen. Als dat voor u het geval is, kunt u proberen te beleggen in NFT-aandelen om het investeringswater te testen.

Beleggen in NFT’s kan inderdaad ook via aandelen, zodat geprofiteerd kan worden van een snel groeiende markt. Die markt noteerde een groei van meer dan 20.000% in vergelijking met de cijfers uit 2020. Het kan dus interessant zijn om een aantal aandelen die hierin investeren van dichtbij te bekijken.

NFT-aandelen kunnen worden uitgegeven door bedrijven die gebruikmaken van NFT-technologieën, entertainmentbedrijven, metaverse bedrijven, NFT-marktplaatsen, verzamelbedrijven, bedrijven die inkomsten verdienen uit NFT’s of fondsen die NFT-indexen volgen. Hieronder volgt een selectie van de aandelen die naar onze mening kansen bieden in het NFT-universum:

1: Dolphin Entertainment (NASDAQ: DLPN)

Dolphin Entertainment biedt diensten aan voor marketing-, publiciteits- en contentontwikkeling. Dit doet zij via haar dochterondernemingen zoals 42West en The Door. Verder heeft het bedrijf een breed aanbod aan digitale diensten en houdt het zich bezig met crypto- en NFT-projecten.

Het werkt samen met een van de grootste in de VS gevestigde cryptocurrency-uitwisselingen FTX, met betrekking tot crypto. De twee bedrijven hebben samen een NFT-marktplaats gelanceerd voor grote sport- en entertainmentmerken. Dolphin werkt ook samen met Hall of Fame Resort and Entertainment voor NFT-projecten.

Het bedrijf exploiteert een bedrijf voor premium contentontwikkeling dat zich richt op het leveren van publiciteits- en marketingdiensten. Het is een van de eerste bedrijven die een speciale NFT-divisie start, genaamd Dolphin Digital Studios. Via de divisie helpt het verschillende merken om NFT’s te lanceren en op de markt te brengen.

Bovendien is het een samenwerking aangegaan met het topcrypto-uitwisselingsbedrijf FTX.US om grootschalige NFT-marktplaatsen te ontwikkelen die gericht zijn op sport en entertainment.

NFT’s zullen waarschijnlijk een belangrijk onderdeel zijn van het lange termijn succes van Dolphin. Het totale bedrijf is opmerkelijk succesvol geweest, met een gemiddelde omzetgroei over vijf jaar van maar liefst 90,4%.

Bovendien wordt het verhandeld tegen slechts 0,92 keer de termijnverkopen, waardoor het op dit moment een van de beste investeringen is in het NFT-universum. Naarmate we verder komen, kunnen de 2.0-initiatieven de groeifase van het bedrijf inluiden. Naast een terugkerende inkomstenstroom van zijn klanten, zal het ook op zoek zijn naar een aandelenbelang.

De focus op het digitale rijk maakt het de moeite waard om te overwegen als je geïnteresseerd bent in NFT’s, vooral omdat het een aparte NFT-divisie heeft. Het introduceerde onlangs zijn eigen NFT-marktplaats genaamd FTX.US, waarmee het merk werd gepositioneerd als een NFT-leider.

2: eBay (NASDAQ: EBAY)

E-commerce gigant eBay (NASDAQ:EBAY), trok in mei 2022 de aandacht toen het zijn komst in de NFT-business aankondigde. EBay staat op deze lijst als een van de meest bekende namen en biedt een gezonde diversificatie. Het is ook een relevante investeringsoptie vanwege zijn expertise in e-commerce.

Het bedrijf staat de klanten sinds mei 2021 toe om NFT’s te kopen en verkopen op de eBay-website. En in juni van 2022 kondigde het aan dat het KnownOrigin, een toonaangevende NFT-marktplaats, had overgenomen.

EBay cultiveert ook zijn eigen exclusieve NFT’s. Een voorbeeld is een canvas gemaakt in samenwerking met Kayvon Thibodeaux, een voetballer voor de Oregon Ducks. Hoewel niet alle analisten het eens zijn met de huidige “koop”-consensus die wordt gerapporteerd door Yahoo Finance, is het indrukwekkend hoe eBay zich blijft aanpassen aan de eisen van veranderende markten.

Het werkte samen met OneOf, een toonaangevend web3 NFT-platform, bij het uitbrengen van een limited edition NFT-collectie met hockeylegende Wayne Gretzky. Hoewel de overstap van eBay naar de NFT-business voor velen misschien als een verrassing kwam: het platform is perfect voor diegenen die gepassioneerd zijn over het verhandelen van unieke verzamelobjecten. Daarom was het in wezen een match made in heaven.

De overname van de toonaangevende NFT-marktplaats Known Origin werd door eBay een belangrijke stap in zijn door technologie geleide heruitvinding genoemd.

KnownOrigin is een van de meest populaire NFT-platforms geweest, waardoor artiesten een uniek platform hebben om digitale kunst te maken en te verkopen in ruil voor crypto-betalingen. Het heeft sinds de oprichting in 2018 meer dan $ 7,5 miljoen aan NFT-transacties gefaciliteerd.

Voor eBay zou de overstap naar de NFT-ruimte een zakelijke meesterzet kunnen zijn. Met meer dan 140 miljoen kopers wereldwijd is de sky the limit voor eBay in zijn NFT-inspanningen.

3: Funko (NASDAQ:FNKO)

Funko (NASDAQ:FNKO) is de grootste maker van speelgoed voor verzamelaars en kan bogen op een ongelooflijke staat van dienst in het laten groeien van zijn top- en bottom-line resultaten. Het Funko popcultuur lifestyle merk ontwerpt en verkoopt unieke verzamelobjecten. De productlijn omvat speelgoed, pluche, kleding, bordspellen, huishoudelijke artikelen, accessoires en nu ook NFT’s. Ze worden aangeboden via de merken Loungefly, Funko Games en Digital Pop.

De mogelijkheid om NFT’s te koppelen aan fysieke producten en daarbij gebruik te maken van de enorme schare fans, onderscheidt Funko van zijn collega’s. Funko lanceerde zijn NFT’s genaamd Digital Pop! vorig jaar en werkte samen met de toonaangevende NFT-marktplaats Droppp. Door de samenwerking kon Funko de Funko Digital Pop! Gemeenschap lanceren, die in een uitzonderlijk snel tempo blijft groeien.

Met betrekking tot NFT’s is Fungo Digital Pop van het bedrijf een NFT-marktplaats voor het kopen van zeldzame NFT-verzamelobjecten en het aanbieden van NNFT-drops. Bovendien verwierf het een NFT-platform genaamd TokenWave en kocht het Mondo. Deze bewegingen zullen waarschijnlijk ongelooflijke waarde toevoegen aan de omzetgroei.

De groep cyclische consumentengoederen, waar dit bedrijf toe wordt gerekend, kent tal van bekende aandelen, maar beleggers moeten altijd op zoek zijn naar bedrijven die beter presteren dan hun concurrenten. Is Funko (FNKO) nu een van die aandelen? Als we kijken naar de prestaties van het aandeel tot nu toe in vergelijking met vergelijkbare consumentengoederen, kunnen we die vraag voorzichtig positief beantwoorden.

Funko is lid van de consumentengoederengroep op Wall Street, die 285 verschillende bedrijven omvat en eind 2022 op de 14de plaats staat in de Zacks Sector Rank. Die Zacks Rank legt de nadruk op herzieningen van winstramingen en begunstigt bedrijven met betere winstvooruitzichten. Inderdaad blijkt dat het bedrijf in 2022 het niet zo slecht deed op de beurs.

4: Defiance NFT ETF (NASDAQ: NFTZ)

Het in New York gevestigde Defiance lanceerde de eerste ETF gericht op NFT’s in 2021. De ETF biedt beleggers blootstelling aan niet-fungibele tokens, blockchains en cryptocurrencies. Het investeert in NFT-marktplaatsen, NFT-uitgevers zoals Coinbase en Playboy, crypto en blockchain.

Dit is een van de ETF’s van het bedrijf. Anderen omvatten de eerste 5G ETF, QT quantum computing ETF, SPAK spac ETF, HYDRO waterstof ETF, PSY psychedelica ETF, CRUZ en BIGY big data ETF.

De op NFT gebaseerde ETF is specifiek bekend als de BITA NFT en Blockchain Select Index en volgt de prestaties van de portefeuilles van bedrijven met blootstelling aan NFT’s, blockchain en crypto.

25% zijn totale vermogen in deze gebieden wordt belegt door het fonds. Dit is niet-gediversifieerd, wat betekent dat het meer activa kan beleggen in effecten van één enkele emittent of van een kleiner aantal emittenten dan wanneer het een gediversifieerd fonds zou zijn. Het fonds wordt passief beheerd en de portefeuille wordt elk kwartaal opnieuw in evenwicht gebracht.

De ETF had in 2022 een nettoactief van $ 5,62 miljoen. De kostenratio is 0,65%, er zijn 38 aandelen in zijn portefeuille van bedrijven die voornamelijk op NYSE worden verhandeld. Defiance Digital Revolution ETF presteerde erg zwak in 2022. We herinneren er aan dat deze ETF alleen toegankelijk is voor Amerikaanse beleggers.

5: PLBY Group Inc. (NASDAQ: PLBY)

PLBY Group is eigenaar van Playboy, een lifestyle-merk met een verzameling NFT’s, waaronder de onlangs uitgebrachte PlayBoy Rabbitars en de Liquid Summer NFT-drop in 2021. De verzameling van 11.953 unieke NFT-konijnen bekend als Rabbitars is gebaseerd op de Ethereum-blockchain. Elke Rabbitar wordt gegenereerd op basis van meer dan 175 eigenschappen, waaronder oren, gezichtsuitdrukkingen, kleding, accessoires en andere kenmerken.

Hoewel het tijdschrift het meest direct herkenbare product van het bedrijf is, heeft Playboy ook meer dan 1 miljoen actieve digitale klanten, meer dan 50 miljoen fans van sociale media en activiteiten in meer dan 180 landen. De producten van het bedrijf omvatten stijl en kleding, gaming en lifestyle, en schoonheids- en verzorgingsproducten.

Het sterke merk van het bedrijf ondersteunt de groeiende inkomstenstroom. Playboy rapporteerde 63% jaar-op-jaar omzetgroei in zijn kwartaalrapport en die omzet kwam met $ 69,4 miljoen aan de bovenkant van de verwachtingen uit. Dit werd veroorzaakt door een stijging van 125% van de direct-to-consumer-inkomsten, die $ 49,6 miljoen bedroegen. Uiteindelijk rapporteerde het bedrijf een winst per aandeel van 12 cent, een scherpe ommekeer ten opzichte van het verlies van 15 cent per aandeel dat het kwartaal voordien werd gerapporteerd.

Ondanks solide resultaten zag PLBY zijn aandelen sinds het begin van het jaar met 90% dalen. In de afgelopen 12 maanden heeft het bedrijf stappen gezet om uit te breiden, nieuwe dochterondernemingen te verwerven en de Chinese en Indiase markt te betreden. Playboy heeft al een e-commerce investering van $ 1 miljard in China gedaan, als onderdeel van zijn expansie in dat land. Het bedrijf heeft gewerkt aan een virtuele versie van de legendarische Playboy Mansion online in de Metaverse.

6: Cloudfrale (NET)

Cloudflare is een content delivery netwerk en DDoS mitigatiebedrijf dat de veiligheid en betrouwbaarheid van extern gerichte bronnen garandeert. Het bedient gemiddeld 32 miljoen HTTP-verzoeken per seconde. Deze verzoeken gaan door een muur voor security scanning. De service bezit en exploiteert een enorm netwerk van servers om dit te vergemakkelijken.

Cloudflare is hoe dan ook een belangrijke factor in de digitale transformatie, een digitale transformatie waarin voor de Metaverse een grote rol is weggelegd. Cloudflare heeft de ambitie om het internet sneller te maken en steekt die ambitie niet onder stoelen of banken.

Het wereldwijde netwerk biedt een enorme capaciteit wat betekent dat het snel veel gegevens naar de gebruikers kan verplaatsen. Voortbouwend op dat concurrentievoordeel, biedt Cloudflare een reeks cloudservices die bedrijfsbronnen, zoals websites en applicaties, versnellen en beveiligen.

Van bijzonder belang is dat Cloudflare One een SASE-product is dat is ontworpen om de bedrijfsnetwerkarchitectuur te moderniseren. Traditioneel hebben organisaties hun gevoelige gegevens en applicaties beschermd door al het verkeer dat ermee verband houdt te routeren via centrale bedrijfshubs, waar beveiligingsbeleid werd afgedwongen en bedreigingen werden geblokkeerd. Maar die aanpak was kostbaar, zowel wat betreft hardware als IT-arbeid.

Cloudflare One maakt een einde aan dat model, waardoor klanten netwerkconnectiviteit en -beveiliging via internet kunnen bieden, wat betekent dat ze de kosten en complexiteit van het beheer van netwerkhardware ter plaatse vermijden. Met Cloudflare One wordt verkeer omgeleid via het netwerk van Cloudflare, waar het wordt geïnspecteerd en een zero trust-beveiligingsbeleid wordt afgedwongen, waardoor werknemers snel en veilig toegang hebben tot bedrijfsbronnen (of het open internet) vanaf elk apparaat of elke locatie. Een evolutie die zeer belangrijk is in de groei van de Metaverse.

7: Takung Art (NYSE AMERICAN:TKAT)

Takung Art is een online handelsplatform voor kunstverzamelaars en investeerders die geïnteresseerd zijn in gedeeld eigendom van Aziatische en andere beeldende kunst. Deze kunst omvat schilderijen, kostbare edelstenen, kalligrafieën, sieraden en schilderijen De verzamelaars en investeerders kunnen in deze kunst handelen zonder angst voor prijsmanipulatie en vervalsing.

Takung Art lanceert in 2022 een NFT-marktplaats en die maakte een hoge vlucht tijdens de NFT-boom. Uiteraard worden NFT’s op het platform verhandeld. Het bedrijf zal ook op blockchain gebaseerde adviesdiensten leveren aan bedrijven die betrokken zijn bij het vrijgeven van NFT’s. Het aandeel biedt daarom een ​​aanzienlijke blootstelling aan NFT’s.

Takung Art heeft nochtans zijn sporen verdiend door fysieke kunstwerken te verkopen, met name Aziatische kunstwerken. Het is uniek omdat het gedeelde eigendom van activa mogelijk maakt. Dit betekent dat meerdere mensen samen een kunstwerk kunnen bezitten, waardoor meer investeerders de markt kunnen betreden.

Het bedrijf lanceerde in april 2022 dus zijn eigen NFT-handelsplatform, NFTOEO. Het kan even duren voordat NFT-marktplaatsen tot hun recht komen, maar als ze dat eenmaal doen, kunnen aandelen zoals Takung Art echt van de grond komen.

8: CurrencyWorks (OTCMKTS: CWRK)

CurrencyWorks is een bedrijf dat een reeks diensten levert aan andere bedrijven om blockchain-technologieën te ontwikkelen en te integreren in hun bedrijf. Naast de full-service blockchain investeert het bedrijf ook in cryptomining via zijn platform genaamd Zer00.

Het bedrijf exploiteert ook het CurrencyWorks NFT-platform voor speelfilms. Het platform biedt film-NFT’s van bekende artiesten, zeldzame collecties en beelden van achter de schermen. Er is ook een Motoclub NFT voor exclusieve autoverzamelobjecten. Deze verzamelbare NFT-packs bevatten auto’s of voertuigen die eigendom zijn van bekende of zeldzame schijnwerpers.

9: ZK Internationaal (NASDAQ:ZKIN)

ZK International is een in China gevestigd ingenieursbureau dat moderne innovatieve technologieën bouwt en erin investeert. Deze volledige dochteronderneming van Xsigma Corporation houdt zich bezig met het bouwen en ontwikkelen van slimme contracten, gedistribueerde grootboeken, supply chain management en andere efficiëntieverbeteringen op basis van blockchain. Het loopt momenteel bijna 2.000 projecten.

Het NFT-project is de dochteronderneming, MaximNFT genaamd. Ze sponsoren NFT-evenementen om leiders, influencers, ontwikkelaars en NFT-fans met elkaar in contact te brengen. MaximNFT is zelf een NFT-marktplaats voor NFT-verzamelobjecten en tokens. Op de marktplaats kunnen mensen NFT’s maken, ontdekken, kopen en verkopen.

10: Oriental Culture Holdings (NASDAQ:OCG)

Oriental Culture Holdings Ltd. is een toonaangevende online leverancier van verzamelobjecten en e-commerce artworkdiensten. Het platform geeft verzamelaars, kunstenaars en eigenaren toegang tot de kunstmarkt. Enkele van de platforms die het bezit, zijn de HKDAEx, Equity of Artworks Exchange en China International Assets.

Het bedrijf is gevestigd in Hong Kong, maar opereert volgens de handelswetten van de Kaaimaneilanden.

Het HKDAEx-platform zal zich nu focussen op NFT’s – het creëren en slaan van culturele en kunstwerkencollecties, verkopen, veilingen en handel via zijn e-commerceplatforms. Dit omvat productcasting en eerste aanbiedingen op een veiling.

11: DraftKings (NASDAQ:DKNG)

DraftKings is een Amerikaans bedrijf voor fantasiesporten en sportweddenschappen via wiens platforms gebruikers dagelijkse en wekelijkse fantasiesportwedstrijden kunnen meedoen en geld kunnen winnen op basis van hun prestaties.

Het ondersteunt 5 fantasiesporten, namelijk Major League Baseball, National Hockey League, National Football League, National Basketball Association en Professional Golfer’s Association. Bovendien ondersteunt DraftKings de Premier League, NBA, UEFA Champions League, NASCAR autoracen, Canadian Football League, mixed martial arts, Tennis en XFL league.

DraftKings beschikt over een marktplaats waarop het exclusieve NFT’s verkoopt en NFT-drops van beroemdheden faciliteert. Het bedrijf heeft zich ontpopt tot een toonaangevende iGaming-moloch sinds de lancering tien jaar geleden. Net als andere groeiaandelen heeft DKNG veel waarde verloren op de aandelenmarkt, maar de onderliggende business blijft elk kwartaal indruk maken.

DKNG heeft op bedrijfsvlak een geweldig jaar achter de rug, met legalisatie in meerdere staten in de VS, terwijl er nog verschillende territoriumuitbreidingen over zijn om de enorme totale adresseerbare markt te ondersteunen.

De interesse van gebruikers in het bedrijf blijft groot en het bedrijf heeft ook zijn portfolio gediversifieerd naar algemeen gokken en naar de snelgroeiende arena van NFT’s. Het bedrijf merkt op dat zijn NFT-aanbiedingen zijn overtekend. Bovendien, aangezien New York naar verwachting een belangrijke rol zal spelen bij het vergroten van de bedrijfsinkomsten in de toekomst, is DKNG-aandelen een ongelooflijke keuze voor de lange termijn.

DraftKings is naar verluidt in privégesprekken met ESPN, meldde Bloomberg. ESPN heeft al geïnvesteerd in sportgokken, maar heeft zich niet gewaagd aan weddenschappen. ESPN-moederbedrijf Disney is echter al meer dan een jaar op zoek naar partners voor sportweddenschappen. Als DraftKings een van hen blijkt te zijn, kan de business exploderen.

12: Liquid Media Group (NASDAQ: YVR)

Liquid Media levert diensten op het gebied van intellectueel eigendom voor onafhankelijke producenten en bedrijven. Ze helpen hen via video, film, tv en het maken van content, creatie, verpakking, financiering en levering, om inkomsten te genereren.

Het bedrijf investeert in verschillende dochterondernemingen, waaronder bedrijven die zich bezighouden met videogames en filmdistributie. Het is ook betrokken bij de distributie van VR-content, games, film- en televisiecontent.

Met betrekking tot NFT’s lanceerde het bedrijf een NFT-platform dat bekend staat als NFTainment.io, dat het kopen, verkopen, bespreken en laten vallen van NFT’s ondersteunt. Het platform werd in 2022 uitgebracht in samenwerking met CurrencyWorks en dat jaar werd ook hun belangrijkste NFT bekend als Red Carpet gelanceerd.

13: Coinbase (NASDAQ:COIN)

Coinbase heeft geen introductie in de crypto-industrie nodig. Het is een van de grootste cryptohandelsmarkten door handelsvolumes. Het ondersteunt zowel fiat-naar-crypto- als crypto-naar-crypto-transacties. Dit geldt voor zowel retail- als institutionele producten.

Op de marktplaats van Coinbase kunnen mensen NFT’s maken, verzamelen, ontdekken, presenteren en verhandelen. De marktplaats wordt momenteel uitgeprobeerd in de Verenigde Staten met plannen om later in andere landen te lanceren. Momenteel kunnen mensen uit andere landen op wachtlijsten komen.

14: Jiayin (NASDAQ:JFIN)

Jiayin is een Fintech-bedrijf gevestigd in China dat investeerders en kredietnemers verbindt om kansen te ontsluiten die niet worden gediend door traditionele financiële markten. Het risicomodel maakt gebruik van geavanceerde analyses en big data-analyses.

Ook maakt het gebruik van geavanceerde algoritmen die helpen bij het beoordelen van de risicoprofielen van potentiële kredietnemers. Het Niwodai-platform van het bedrijf koppelt individuele leenbehoeften aan investeringsbehoeften.

Investeerders en speculanten zijn van mening dat het een kwestie van tijd is voordat het bedrijf de niet-fungibele token-industrie kan betreden. Het aandeel registreerde eerder een stijging als gevolg van de NFT-hypes en dit is de afgelopen drie maanden het geval geweest.

15: Shopify Inc. (SHOP)

Shopify is een wereldwijd e-commerceplatform dat zich bezighoudt met het online aanbieden, verkopen en kopen van producten en diensten. Het helpt bedrijven ook om online bedrijven te lanceren en hun verkopen en kopen online te brengen. Vervolgens kunnen ze het platform gebruiken om producten te promoten via sociale kanalen en om betalingen voor goederen en diensten te betalen of te ontvangen via oude betaalmethoden.

Bedrijven kunnen ook bestellingen beheren, koop- en verkoopgegevens volgen, verzendingen doen en betalingen volgen.

Met Shopify kan iedereen nu NFT’s minten, opsommen, kopen en verkopen. Klanten kunnen de NFT’s die ze kopen claimen en deze direct aan hun portemonnee toevoegen. Via de NFT-marktplaats van het platform kunnen handelaren betalen en betaald worden voor NFT’s via creditcards, cryptocurrencies en meer.

16: Mattel (NASDAQGS: MAT)

Dit speelgoedbedrijf heeft de Barbie-mode een digitale make-over gegeven met NFT’s die exclusief zijn ontworpen door het Franse luxemerk Balmain. Barbie krijgt zo de kans om kennis te maken met de digitale kunstwereld via NFT’s en deze authentieke stukken van verzamelbare, digitale mode zullen op de website van Mattel geveild worden.

De NFT-veiling bevat 3 unieke Barbie- en Ken-avatars die exclusieve stukken uit de Balmain x Barbie-collectie dragen. De hoogste bieders winnen zowel de avatar als een fysieke, unieke Barbie-geschaalde versie van de outfit die hun avatar draagt. Uiteraard zijn NFT’s maar een beperkt deel van de omzet van dit bedrijf, maar die omzet kan in komende jaren en maanden fors groeien.

17: Cinedigm (NASDAQGS: CIDM)

Cinedigm, een toonaangevend onafhankelijke streamingbedrijf dat veel enthousiaste fans heeft, kondigde in 2021 aan dat het bedrijf een geweldige serie op horror gebaseerde NFT-handelskaarten zou uitbrengen onder de naam Bloody Disgusting Blood Packs.

In samenwerking met The Dark Art Emporium heeft Cinedigm gerenommeerde horrorkunstenaars, zoals Luke Chueh, Chet Zar, Rick Dienzo, Wes Benscoter, Jeremy Cross en Jim Evans (ook bekend als T.A.Z.) opdracht gegeven om originele schilderijen te maken op basis van hun favoriete sterfscènes uit iconische horrorfilms.

Deze eerste 13 kaarten die een kenmerkende horror- en gore-esthetiek zullen gebruiken, vormden de Gallery-editie van de serie “Kill Scenes”. Maar dit is niet alles.

The Rabbit Club is een collectief van 10.000 unieke Rabbit NFT’s – een uniek digitaal verzamelobject dat leeft op de Ethereum-blockchain. Je Weird Rabbit kan ook dienst doen als Clublidmaatschapskaart en exclusieve voordelen aan leden verlenen.

Als je een Weird Rabbit VIP en Genesis NFT bent, heb je continue en onregelmatige airdrops en winstdelingsrechten. Communityleden kunnen toekomstige velden en voordelen ontgrendelen door de roadmap te activeren. Daarmee zet Cinedigm een belangrijke stap in de NFT-wereld.

18: Hall of Fame Resort & Entertainment (NASDAQGS: HOFV)

Hall of Fame Resort & Entertainment Company is een resort- en entertainmentbedrijf dat gebruik maakt van de kracht en populariteit van het professionele Amerikaanse voetbal en zijn legendarische spelers in samenwerking met de Pro Football Hall of Fame. De Hall of Fame Resort & Entertainment Company, met hoofdkantoor in Canton, Ohio, is de eigenaar van de Hall of Fame Village, een multifunctionele sport-, entertainment- en mediabestemming rond de campus van de Pro Football Hall of Fame. Het spreekt voor zich dat dit bedrijf de trein van de NTF’s niet heeft willen missen.

19: Twitter  (NYSEGS: TWTR)

Waarom is Twitter belangrijk voor NFT’s? Twitter is enorm populair en het is tevens een sociaal platform geworden voor de crypto- en NFT-gemeenschappen. Daar zijn genoeg redenen voor. De limiet van 280 tekens stelt crypto-beïnvloeders en NFT-merken in staat om snelle, beknopte aankondigingen te doen, die vervolgens door de gemeenschap kunnen circuleren en miljoenen kunnen bereiken.

Twitter is zodoende een effectief platform voor sociale media voor NFT-promotie en zichtbaarheid. Het biedt een snel één-op-veel interactiemodel, waarmee bedrijven snel een groot publiek kunnen bereiken.  Hoewel het nuttig is voor alle soorten bedrijven, is Twitter een uitzonderlijk hulpmiddel om een aanwezigheid voor uw NFT-project op te bouwen.

Volgens gegevens van het Pew Research Center is 60% van de crypto-investeerders in Amerika tussen de 18 en 29 jaar oud. Dit jonge publiek is zeer actief op sociale-mediaplatforms, waaronder Twitter, en het is de plek waar ze het grootste deel van hun tijd doorbrengen. Het is vooralsnog niet duidelijk wat de plannen zijn van Elon Musk met de NFT-strategie na zijn overname van Twitter.

Niet alle aandelen zullen in koers stijgen. Gebruik een bewezen succesvolle methode om te proberen het kaf van het koren te scheiden. Bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode waarmee gebruik wordt gemaakt van het momentum effect, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat je daarmee de markt kan verslaan. Zie voor meer informatie https://slim.beleggen.com/tradingnavigator

Tot slot

Niet alle NFT aandelen zullen in koers stijgen. Gebruik een bewezen succesvolle methode om te proberen het kaf van het koren te scheiden. Bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode waarmee gebruik wordt gemaakt van het momentum effect, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat je daarmee de markt kan verslaan. Of volg de gratis online training.

~ Harm van Wijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.