De koers van de Bitcoin en Ethereum hebben de stijging weer ingezet

Bitcoin grafiek

Na een forse daling van de koersen van vrijwel alle digitale munten, zoals Bitcoin en Ethereum, vliegen de crypto currency’s met procenten, en sommigen zelfs met tientallen procenten tegelijk, weer omhoog. Wat zijn hiervoor de redenen?

De luchtbel is leeggelopen

Allereerst is de grootste reden van de stijging, de forse daling van de afgelopen maanden. Het lijkt erop dat de luchtbel die in 2017 werd opgepompt, in enkele maanden weer leeg liep. De koersen lijken inmiddels vaste grond onder de voeten te hebben gekregen waardoor de stijging weer wordt ingezet.

Bitcoin grafiek

Block chain technologie heeft de toekomst

Vriend en vijand van de Bitcoin is het over één ding wel eens: de block chain technologie heeft de toekomst. Niet alleen de Bitcoin. Wanneer we kijken naar andere crypto currency’s, dan voorspellen deze zeer interessante technologische ontwikkelingen. Voor Ethereum wordt de grootste stijging van marktkapitalisatie verwacht.

Bitcoin gaat ook met horten en stoten

In de geschiedenis, zagen we wel vaker dat de implementatie van nieuwe technieken met horten en stoten gaat. In de afgelopen jaren zagen we ook dat de koers van de Bitcoin zeer bewegelijk was. Keer op keer werd het einde van de Bitcoin voorspeld. Een keer op keer bleek de Bitcoin, na een forse correctie, opnieuw een record aan te scherpen.

Iedere sector is bezig met de block chain technologie

Er is geen enkele sector die zich op dit moment niet bezighoudt met onderzoek naar de block chain technologie. Vele waardeketens zullen worden geoptimaliseerd door het gebruik van deze nieuwe technologie. Ook de banksector is al geruime tijd intensief bezig met deze nieuwe technologie.

Bitcoin bepaalt bijna de helft van de totale marktkapitalisatie

In de afgelopen dagen liep de totale marktkapitalisatie van de Bitcoin alweer op tot boven de $ 137.000.000.000. De totale marktkapitalisatie van de crypto-Currency’s bedraagt alweer meer dan $ 325.000.000.000. De Bitcoin bepaalt dus bijna de helft van de totale marktkapitalisatie. Het lijkt dus nog wat vroeg om de Bitcoin af te schrijven.

Soros van fel tegenstander naar investeerder in de Bitcoin

Een andere reden voor de forse stijging van de koersen van onder andere de Bitcoin is het feit dat George Soros, een fel tegenstander van de Bitcoin, toch gaat investeren in de Bitcoin. George Soros is goed voor circa $ 25.000.000.000 en is daarmee een van de rijkste mensen ter wereld. Soros werd vooral bekend door het speculeren tegen het Britse pond waardoor de Britse regering het gedwongen het pond te devalueren.

De Rockefeller’s stappen in de Bitcoin

Ook het beleggingsfonds van de Rockefeller’s stapt in de crypto currency markt. De steenrijke familie Rockefeller gaat samenwerken met CoinFund, een beleggingsfonds voor crypto currency. Het feit dat Soros en Rockefeller in crypto currency’s stappen, geeft aan dat deze markt weer een stuk meer volwassen is geworden.

Beursgenoteerde bedrijven stappen in de Bitcoin

Ook het feit dat het beursgenoteerde Monex Group (bekend van TradeStation) overweegt om het Japanse Coincheck over te nemen, geeft aan dat steeds meer grote bedrijven investeren in deze nieuwe technologie.

Een enorme belastingaanslag

Een andere reden die werd genoemd, als verklaring voor de koersdaling van de afgelopen tijd, was dat Amerikanen voor 17 april een belasting op de koerswinsten van de crypto currency’s moesten betalen. Aangezien de meeste crypto currency’s in 2017 spectaculair zijn gestegen, lag er een enorme belastingaanslag te wachten.

$ 25.000.000.000 aan vermogenswinstbelasting voor crypto currency

Geschat wordt dat er $ 25.000.000.000 aan vermogenswinstbelasting moet worden betaald. Reden voor veel beleggers om een deel van hun crypto currency te verkopen om daarmee de belasting te betalen. Deze verkopen hebben waarschijnlijk een enorme druk op de koersen van de crypto currency’s gehad.

Een nieuwe stijgende trend

Anderen wijzen juist weer op de cyclus die vrijwel ieder jaar zichtbaar is: een daling tot en met maart, waarna de Bitcoin vanaf april weer verder stijgt. Hoe dan ook, we lijken de afkoelperiode te hebben afgesloten en weer gestart te zijn met een nieuwe stijgende trend.

Toenemend vertrouwen in de block chain technologie

Diverse experts op het gebied van crypto valuta hebben hun prognose voor het einde van het jaar met 26% verlaagd, maar voorspellen nog steeds een koers ruim boven de $ 20.000. Nou is voorspellen natuurlijk moeilijk, zeker wanneer het over toekomst gaat, maar we zien een duidelijke toename van het vertrouwen in de block chain technologie, en zeker de koersen van de crypto currency’s.

Gratis boek over de Bitcoin

Meer weten? Bestel dan gratis boek “De meest gestelde vragen over de Bitcoin”. https://beleggen.com/bitcoin

Ik ben zeer benieuwd naar wat u hier van vindt. Type uw reactie s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met hartelijke groet,

Drs. Harm van Wijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.