De koers van vandaag van het aandeel

De beurskoersen van de andere AEX-aandelen. Klik op aandelenkoersen voor koersen en extra informatie van de onderstaande aandelen

Wat indien u geïnvesteerd zou hebben met behulp van onze Trading Navigator signalen? In het bovenste deel van de grafiek ziet u de koop- en verkoopsignalen. In de onderste helft ziet u het resultaat wanneer u deze signalen zou hebben gevolgd met telkens het investeren met 1000 euro.

Beleggen in aandelen Wolters Kluwer: opnieuw een grote wereldspeler

De Amsterdamse beurs moet geen last hebben van valse bescheidenheid, want er noteren heel wat bedrijven die internationaal meetellen. Beleggen in aandelen Wolters Kluwer is beleggen in zo’n aandeel, want dit bedrijf heeft een wereldwijde uitstraling. Wat niet betekent dat de Nederlandse thuismarkt wordt verwaarloosd. Het bedrijf is alleszins de moeite waard om eens van naderbij te bekijken.

Wolters Kluwer in de wereld

Opgericht in 1836 is beleggen in aandelen Wolters Kluwer beleggen in de aandelen van een toonaangevende mondiale aanbieder van informatie, software en diensten.[1] De activiteiten hebben een brede uitstraling. Professionals in de juridische, zakelijke, fiscale, accountancy, audit, risicomanagement en de compliance sector, maar ook in de gezondheidszorg; allen vertrouwen zij op de hoogwaardige informatie, software en diensten van Wolters Kluwer. Met deze oplossingen kunnen zij hun werkzaamheden efficiënter uitvoeren, resultaat leveren aan hun klanten en succes behalen in een steeds dynamischere wereld. Een boodschap die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.

Expert Tip Laat je vermogen over een brede horizon aan mogelijkheden en middelen groeien. Op die manier elimineer je de risico’s. Deze drie handleidingen vormen de basis om dat op een gerichte wijze te doen – klik hier 

Actief in meer dan 180 landen

Wie wil beleggen in aandelen Wolters Kluwer moet weten dat hij of zijn belegt in een bedrijf met het hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn en dat actief is in meer dan 180 landen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Latijns-Amerika. Het telt ongeveer 19.000 medewerkers wereldwijd. De aandelen van Wolters Kluwer staan genoteerd op de Euronext Amsterdam (WKL) en zijn eveneens opgenomen in de AEX– en Euronext 100-indexen. Nancy McKinstry is wereldwijd CEO en Chairman of the Executive Board van Wolters Kluwer. De topvrouw van het bedrijf is dus geen Nederlandse.

Wat doet Wolters Kluwer in Nederland?

Wat moeten we weten over Wolters Kluwer Nederland? Beleggen in aandelen Wolters Kluwer is beleggen in de aandelen van een bedrijf dat de lat hoog legt. Wolters Kluwer Legal & Regulatory biedt up-to-date informatie, software en tools aan juridische en fiscale professionals.[2] De mensen van het bedrijf zorgen voor innovatieve manieren om onze informatie continu beschikbaar en toegankelijk te maken.

Professionals hebben namelijk meer dan ooit behoefte aan praktijkgerichte, duidelijk gestructureerde informatieoplossingen, aan intelligente software en workflowtools. Beleggen is aandelen Wolters Kluwer is beleggen in de aandelen van een bedrijf dat zich voortdurend moet aanpassen aan gewijzigde marktomstandigheden en daar ook goed in slaagt.

Aanbod aan online informatie groeit sterk

Voor Wolters Kluwer betekent dit dat het aanbod van online informatie sterk groeit en dat het bedrijf investeert in innovatieve, technologische oplossingen. Daarmee helpen de medewerkers van het bedrijf het werk van professionals minder complex en efficiënter te maken. Daarbij helpen ze hen ook bij het nemen van cruciale beslissingen. Op het juiste moment én in de juiste vorm. Beleggen in aandelen Wolters Kluwer is dus ook beleggen in een bedrijf dat begrijpt wat er op het spel staat.

De boodschap van het bedrijf

Wolters Kluwer begrijpt wat er op het spel staat. De klanten vertrouwen op de ongeëvenaarde expertise, de inventieve wijze waarop de medewerkers van het bedrijf uitdagingen aangaat en op de intuïtieve technologie van die medewerkers. Maar bovenal op het grote verantwoordelijkheidsgevoel de klanten van dienst te zijn bij de cruciale beslissingen die ze moeten nemen. Is dit belangrijk voor wie wil beleggen in aandelen Wolters Kluwer? Misschien niet meteen, maar het is toch een boodschap die u in het achterhoofd mag opslaan.

Missie en visie kort samengevat

Het wordt op de website van het bedrijf kort en krachtig uitgedrukt. Beleggen in aandelen Wolters Kluwer is beleggen in een bedrijf met zowel een missie als een visie. Wolters Kluwer biedt professionals de informatie, software en tools die ze nodig hebben, zodat zij efficiënt resultaat kunnen behalen. En de onmisbare kennispartner zijn voor juridische, fiscale & accounting professionals. Dat is waar Wolters Kluwer voor staat. De aandeelhouders mogen zich daar bewust van zijn, want zo onderscheidt het bedrijf zich van de concurrentie.

Wat zijn de waarden van Wolters Kluwer?

Beleggen in aandelen Wolters Kluwer is beleggen in de aandelen van een bedrijf dat een aantal waarden hoog in zijn vaandel draagt. Maar wat houden die waarden precies in? Wij vatten ze kort samen:[3]

*de klanten staan centraal in alles wat het bedrijf doet, succes wordt afgemeten van de mate waarin de klanten vooruitgang kunnen boeken (de medewerkers van het bedrijf leren bovendien van de klanten en leveren oplossingen waar deze effectief mee geholpen zijn).

*de bedrijfscultuur is gericht op voortdurende verbetering en innovatie, waarbij kansen worden gegrepen en uitdagingen niet uit de weg worden gegaan (met een focus op verbeteringen die er werkelijk toe doen, in het besef dat de wereld van vandaag één groot dorp is)

*het bedrijf is verantwoordelijk dat de juiste resultaten op het juiste moment worden bereikt, om die resultaten te bereiken wordt er keihard gewerkt met duidelijke objectieven die zo snel mogelijk op een kwaliteitsvolle manier worden bereikt (waarbij hoge standaarden aan het bedrijf zelf opgelegd worden)

*de nadruk ligt op sterke samenwerking, waarbij een geschikte werkomgeving wordt gekoppeld aan onderlinge samenwerking om zo veel mogelijk successen te bereiken (er wordt binnen het bedrijf als één team gewerkt wat zich vertaald in het delen van kennis)

Een bedrijf in beweging

Beleggen in aandelen Wolters Kluwer is beleggen in een bedrijf dat voortdurend in beweging is. Dochterbedrijven komen bij en vertrekken weer, naargelang ze al dan niet (nog) tot de kernactiviteiten gerekend mogen worden.

Uit het verleden kunnen verschillende voorbeelden gegeven worden van overnames of verkopen. Een voorbeeld daarvan is de overname via dochter Tax & Accounting van het Amerikaanse XCM Solutions. Dat bedrijf is specialist in cloud gebaseerde systemen voor professionele belasting- en accountantskantoren en dat is een specialiteit die goed past in het plaatje van Wolters Kluwer. Met deze overname was een bedrag van iets meer dan 135 miljoen euro gemoeid.

Het boek ‘In 10 Stappen Succesvol Beleggen’ helpt je stap voor stap inkomen opbouwen via aandelen en opties. Gratis (alleen verzendkosten). Bestel hier 

Verkoop van ComplyTrack

Een voorbeeld van een bedrijf dat niet langer tot de kernactiviteiten werd gerekend is dat van Comply Track, dat zodoende van de hand werd gedaan. Deze dochter gespecialiseerd oplossingen en risicobeheer in de gezondheidszorg met een 50-tal medewerkers werd verkocht aan de leverancier van oplossingen voor de cloud Symplr. De hoogte van het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt. Beleggen in aandelen Wolters Kluwer is dus beleggen in een goed gestroomlijnd bedrijf.

Samenwerking met Option Care Health

Beleggen in aandelen Wolters Kluwer is beleggen in een bedrijf dat ook samenwerkingsverbanden niet schuwt. Een voorbeeld daarvan is de samenwerking met Option Care Health op het vlak van managementoplossingen, meer bepaald wat het standaardiseren van trainingen betreft. Dit is een markt met een grote toekomst die Wolters Kluwer dan ook niet links wil laten liggen.

Verkoop belang in Logical Images

Af en toe kan de verkoop van een dochter of een deel van een dochter zeer lucratief zijn. Wolters Kluwer verkocht zijn belang in Logical Images (een bedrijf gespecialiseerd in oplossingen voor de medische wereld) en dat bracht het mooie bedrag van ruim 11,5 miljoen dollar in het laatje. Het is niet meteen duidelijk hoeveel aan deze transactie werd verdiend, maar ze heeft wie wil beleggen in aandelen Wolters Kluwer zeker geen windeieren gelegd.

En nog een samenwerking

Via Wolters Kluwer Legal & Regulatory US werd ook een strategische samenwerking aangegaan met James Publishing met als bedoeling om waardevolle content te leveren op het platform voor juridisch onderzoek van dat James Publishing. Financiële details werden niet bekend gemaakt, maar wie wil beleggen in aandelen Wolters Kluwer mag er zeker van zijn dat het bedrijf een goede zaak heeft gedaan.

Stilaan wordt het hoog tijd om eens naar de geschiedenis van dit bedrijf te kijken, want wie wil beleggen in aandelen Wolters Kluwer zal daar zeker interesse voor hebben.

Ontstaan uit een fusie, maar roots gaan terug tot 1836

Wolters Kluwer is een Nederlandse uitgeverij die ontstond door de fusie in 1987 van uitgeverijen Kluwer en Wolters-Samsom.[4] De voorgeschiedenis van het bedrijf gaat echter terug tot diep in de 19de eeuw. In 1836 begon J.B. Wolters een boekwinkel in Groningen, waaruit uitgeverij J.B. Wolters voortkwam. In 1858 kreeg Wolters naast de deur een concurrent: P. Noordhoff. Beide Groningse uitgevers waren vooral actief in de onderwijsmarkt. Beleggen in aandelen Wolters Kluwer is dus beleggen in een bedrijf met een lange voorgeschiedenis.

Oprichting van Samsom

In 1882, dus nog steeds in de 19de eeuw,  werd drukkerij en uitgeverij Samsom in Alphen aan den Rijn opgericht door gemeentesecretaris en gemeenteontvanger Nicolaas Samsom, die er brood in zag de nieuw opgelegde gemeentelijke administratieve taken te stroomlijnen door het inrichten van administratieve systemen en het ontwerpen van gestandariseerde, gebruikersvriendelijke formulieren. Een nieuwe wetgeving maakte nieuwe formulieren nodig en aan het eind van de 19e eeuw hadden tienduizenden formulieren, registers en modellen hun weg naar gebruikers bij de overheid en het onderwijs gevonden.

Beleggen in aandelen Wolters Kluwer kreeg zo stilaan vorm. Omdat de uitgever vervolgens de behoefte zag aan gedrukte wetteksten en wetscommentaren, ontstond de boekenuitgeverij. Tijdens zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog had het bedrijfsleven meer dan ooit behoefte aan efficiëntie en dus aan formulieren en administratieve systemen. Uitgeverij Samsom voorzag in die behoefte. Daarmee werd een tweede basis gelegd voor het ontstaan van het bedrijf. Er zou echter nog heel wat water naar de zee moeten vloeien alvorens het bedrijf in zijn huidige vorm ontstond. Wat wij moeten nog even stilaan bij het tot stand komen van Kluwer.

Æbele Everts Kluwer

In 1889 werd uitgeverij Kluwer opgericht door Æbele Everts Kluwer, de naam is juist geschreven (zijn vader was Evert Kluwer). In 1909 werd de uitgave Vakstudie (voor de fiscalist) aangekocht. Vanaf toen was Kluwer marktleider in de literatuur over fiscale regelgeving, een positie die steeds verder uitgebreid zou worden. Met de verschijning van het eerste nummer van de Nederlandsche Jurisprudentie in 1913 brak W.E.J. Tjeenk Willink definitief door als juridisch uitgever. Beleggen in aandelen Wolters Kluwer was op dat moment echter nog een stukje verwijderd in de toekomst.

Fusies alom

In 1968 vond een fusie plaats tussen W.E.J. Tjeenk Willink en Kluwer. In hetzelfde jaar fuseerden Wolters en Noordhoff tot Wolters-Noordhoff. In 1970 fuseerden Sijthoff (uitgever van publieksuitgaven) en Samsom onder de naam ICU (Informatie & Communicatie Unie).

Stilaan naderen we de moderne tijd. In de jaren 70 vonden de  eerste experimenten met elektronische databases plaats. Na 1970 begaf Kluwer zich op het overnamepad. Kluwer nam onder andere de volgende uitgeverijen over: Gouda Quint, Noorduijn, Martinus Nijhoff (o.a. uitgever van de Van Dale) waarvan De Erven F. Bohn, Scheltema & Holkema dochterbedrijven waren, Stenfert Kroese, Van Loghum Slaterus, Stam, ten Hagen en Libresso. Maar van beleggen in aandelen Wolters Kluwer was nog altijd geen sprake.

Elsevier greep achter het net

In 1987 probeerde uitgeverij Elsevier Kluwer over te nemen. Een fusie met Elsevier, hoe aantrekkelijk het financiële bod ook was, moest pertinent voorkomen worden, zo luidde de reactie. Kluwer versnelde de reeds gestarte onderhandelingen met Wolters Samsom. Hetzelfde jaar vond de overname door Wolters Samsom plaats en ontstond Wolters Kluwer. Beleggen in aandelen Wolters Kluwer kreeg stilaan vaste vorm. Intern zouden nog wat verschuivingen plaats vinden.

De oprichting van Wolters Kluwer Nederland

Maar die stelden niet zo veel voor. In 1997 werd Wolters Kluwer Nederland opgericht, met het hoofdkantoor in Deventer. Kluwer werd onderdeel van Wolters Kluwer Nederland. Kluwer bleef zelfstandig opereren als uitgever voor de juridische, fiscale en financiële markt en voor het midden- en kleinbedrijf en transport en logistiek.

In 2000 besloot Wolters Kluwer Nederland de werkmaatschappijenstructuur te verlaten. Sindsdien rapporteren de business units en service units direct aan het directieteam van Wolters Kluwer Nederland. Beleggen in aandelen Wolters Kluwer werd vervolgens weer wat complexer.

De evolutie van Wolters Kluwer in Nederland

Moet er nog zand zijn? In 2001 hergroepeerde Wolters Kluwer Nederland zijn uitgeefactiviteiten in drie uitgeverijen: Kluwer, ten Hagen & Stam en Bohn Stafleu Van Loghum. Kluwer en Samsom integreerden tot één bedrijf onder de naam Kluwer. Vanaf 2002 veranderde Wolters Kluwer Nederland opnieuw. Ten Hagen & Stam en Bohn Stafleu Van Loghum werden verkocht.

Wolters Kluwer Nederland richtte zich op activiteiten voor het concern binnen Nederland. Sinds 2003 valt Kluwer onder de divisie Legal, Tax & Regulatory Europe van Wolters Kluwer. Per januari 2015 heet Kluwer ook in Nederland weer Wolters Kluwer en wordt de tagline When You Have To Be Right ook in Nederland gebruikt.

In de afgelopen jaren hebben zowel Kluwer als Wolters Kluwer een transformatie doorgemaakt naar een online informatiedienstverlener. In Nederland is het belangrijkste online product Kluwer Navigator. Oef, we zijn er door. Beleggen in aandelen Wolters Kluwer werd zoals het vandaag de dag is.

Selecteer gratis 30 winstgevende aandelen binnen 5 minuten

Download de gratis handleiding ‘Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten’ en maak winst op de beurs: https://www.10stappen.com

[1] https://www.wolterskluwer.nl/over-ons/wereldwijd

[2] https://www.wolterskluwer.nl/over-ons/over-wolters-kluwer

[3] https://www.wolterskluwer.nl/over-ons/onze-waarden

[4] https://nl.wikipedia.org/wiki/Wolters_Kluwer