De koers van vandaag van het aandeel

De beurskoersen van de andere AEX-aandelen. Klik op aandelenkoersen voor koersen en extra informatie van de onderstaande aandelen

Wat indien u geïnvesteerd zou hebben met behulp van onze Trading Navigator signalen? In het bovenste deel van de grafiek ziet u de koop- en verkoopsignalen. In de onderste helft ziet u het resultaat wanneer u deze signalen zou hebben gevolgd met telkens het investeren met 1000 euro.

Beleggen in aandelen Philips is beleggen in een naam die klinkt als een klok

Beleggen in aandelen Philips, de doorsnee Nederlandse belegger zal het wel ooit gedaan hebben. Het technologiebedrijf uit Eindhoven is één van de boegbeelden van de Nederlandse economie, maar overstijgt die als internationale speler uiteraard ruimschoots.

Philips vroeger en nu

Veel mensen zullen Philips nog associëren met lampen, televisies, consumentenelektronica en ga zo maar door. Hier moeten wij een correctie aanbrengen, want het bedrijf heeft in de loop van de jaren een face lift ondergaan.

Het huidige Philips is een heel ander bedrijf dan het Philips van pakweg 20 jaar geleden. Het verschil met het Philips van 50 jaar geleden is uiteraard nog groter. Maar laten wij even kijken hoe het bedrijf zichzelf omschrijft, want dat is belangrijk voor wie wil beleggen in aandelen Philips.

Download Nu ‘7 geheimen van succesvol beleggen’ omdat u dan winst kunt gaan maken op de beurs.

Beleggen op de beurs is een goed idee, omdat u dan uw vermogen in tact laat en zelfs kunt laten groeien. Maar u moet wel weten wat u moet doen. Download nu de gratis handleiding ‘7 Geheimen van Succesvol Beleggen’  op  https://www.tienstappen.nl/7geheimen/?utm_source=organic&utm_medium=website

Huidig bedrijfsprofiel

Op de website vinden we de nodige informatie. Koninklijke Philips N.V. is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg.[1]

Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeld gestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Beleggen in aandelen Philips is dus beleggen in een hi tech bedrijf uit de medische sector.

Innovaties creëren die belangrijk zijn voor mensen, of wat had u gedacht?

Het huidige Philips heeft toch nog iets gemeen met het vroegere Philips. Wij citeren: “Al sinds de productie van de eerste Philips-gloeilamp meer dan 120 jaar geleden, zijn innovatie en een benadering waarbij de mens centraal staat belangrijke kernwaarden van ons bedrijf. We streven ernaar om nieuwe technologieën te ontwikkelen op het gebied van gezondheidszorg en verlichting, evenals innovatieve en lokaal relevante consumentenproducten die echt een verschil maken voor onze klanten, consumenten en belanghebbenden over de hele wereld. Wij zijn van mening dat we hiervoor heel precies moeten begrijpen wat mensen graag willen en nodig hebben.”

Goed leven, gezond blijven en genieten van het leven

De boodschap klinkt dan ook klaar en duidelijk: “Wanneer we de twee pijlers mensen en innovatie samenbrengen, creëren we geavanceerde technologie die aansluit bij wat mensen echt willen en nodig hebben. Het zijn zinvolle innovaties die mensen helpen goed te leven, gezond te blijven en van het leven te genieten. Dit is wat Philips van de concurrentie onderscheidt en ons als merk en bedrijf definieert.”

3 nieuwigheden op de website

Een bedrijf als Philips is het aan zichzelf verplicht om voortdurend in beweging te blijven. Op de website worden bij wijze van voorbeeld een aantal innovatieve technologieën voorgesteld. Zonder volledigheid na te streven, doen wij een greep uit het aanbod. Alleszins interessant om te weten voor wie wil beleggen in aandelen Philips.

*Intuïtief, geïntegreerd en efficiënt – de wereldwijde introductie van Azurion, het next-generation platform voor minimaal invasieve beeldgestuurde chirurgie van Philips

*Philips lanceert nieuw haarverzorgingsgamma met SenseIQ-technologie voor een gepersonaliseerde ervaring. De nieuwe SenseIQ-technologie zorgt ervoor dat het natuurlijke vochtgehalte van het haar behouden blijft.

Meer informatie

*Philips lanceert nieuwe innovaties om mensen te helpen hun gezondheid op peil te houden: het bedrijf introduceert ‘connected solutions’ die inzicht bieden in je eigen gezondheid en mensen in staat stellen om gepersonaliseerde keuzes te maken voor een gezonde levensstijl.

Megadeal met US of America gaat de mist in

We moeten ook het minder goede nieuws brengen wanneer zich dat aandient. Ook dat nieuws kan belangrijk zijn voor beleggers die willen beleggen in aandelen Philips. In de zomer van 2020 werd een contract voor de levering van beademingsapparatuur van Philips met de US of America stop gezet. Het betrof een gigantisch groot contract want het had betrekking op maar liefst 43.000 beademingsapparaten. Met het stopzetten van het contract staat de teller wat betreft het aantal geleverde contracten op 12.300.

Het bericht over de stopzetting had ook gevolgen voor wie wil beleggen in aandelen Philips, want het bedrijf werd gedwongen om de prognoses voor het volledige boekjaar naar beneden aan te passen. Het Nederlands bedrijf gaat wel met de Amerikaanse regering praten over de redenen waarom het contract wordt stopgezet. Volgens sommige waarnemers moet er niets bijzonders achter de stopzetting worden gezocht. De Amerikanen zouden voorlopig over voldoende voorraden aan beademingsapparaten beschikken, zodat er even geen nieuwe nodig zijn. Tussen haakjes: de Amerikaanse regering heeft het voorrecht om een contract zonder opgave van reden te beëindigen.

Inspanningen in de US of America worden verder gezet

De inspanningen in de US of America worden inmiddels verder gezet, meer bepaald via de overname van Intact Vascular. Het betreft een ontwikkelaar van medische apparaten voor de behandelingen van onder andere bloedvaten. Aan het aanbod wordt het Tack Endovascular System toegevoegd, een implantaat dat de bloedstroom in de vaten van ledematen en in één moeite genezing bevordert terwijl de ledematen worden gespaard. Het betreft een middelgrote deal die betrekking heeft op honderden miljoenen dollars. Maar speciaal voor wie wil beleggen in aandelen Philips werpen we hier kort een blik op de lange geschiedenis van het bedrijf. Omdat die geschiedenis zo lang is, beperken we ons noodgedwongen tot de belangrijkste ijkpunten.

Uitgekiende beleggingsstrategieën

Uitsluitend voor beleggers zich volledig richten op de sterke groei van hun vermogen. Ontdek successtrategieën voor het beleggen met aandelen, opties en turbo’s en speeders. Check hier al je mogelijkheden

Waar staat Philips voor? Niet meer voor voetbal

Zoals gezegd, is het bedrijf van vandaag niet dat van gisteren, laat staan dat van eergisteren. Beleggen in aandelen Philips wil zeggen beleggen in aandelen van een bedrijf dat constant in beweging is. Koninklijke Philips (beter bekend als kortweg Philips) is een Nederlands elektronicaconcern.[2] Het heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, maar de wortels van het bedrijf liggen in het Brabantse Eindhoven.

Het concern produceert een breed gamma aan producten, waaronder andere medische apparatuur zoals MRI-scanners en huishoudelijke apparaten zoals scheerapparaten, elektrische tandenborstels, koffiezetapparaten, stofzuigers, mixers, strijkijzers, broodroosters en was in het verleden producent van consumentenelektronica zoals tv’s (tot 2012) en stereo’s (tot 2014) en lampen (tot 2016).

Philips is de oprichter en tot 2016 hoofdsponsor van voetbalclub PSV. Enkele wapenfeiten uit de rijke geschiedenis willen we u niet onthouaden. Philips vond in 1963 de muziekcassette uit en lanceerde in 1983 de compact disc, gezamenlijk ontwikkeld met Sony. Het bedrijf mag dus terugblikken op een indrukwekkende stamboom, iets waarom beleggen in aandelen Philips des te interessanter wordt.

Terug naar de 19de eeuw

De oorsprong van het bedrijf moet in de 19de eeuw gesitueerd worden. In 1891 richtte Gerard Philips samen met zijn vader Frederik Philips de firma Philips & Co op. Dat gebeurde in Eindhoven omdat in die stad een leegstaand bedrijfspand beschikbaar was.

De eerste producten waren gloeilampen, waarvan het Eerste Gloeilampenfabriekje (nu een museum) nog getuigt. Aanvankelijk was Philips een eenvoudige assemblagefabriek voor kooldraadlampen. Gerard Philips was vooral in onderzoek geïnteresseerd en legde de basis voor het Philips’ Natuurkundig Laboratorium (NatLab) waarvan de opvolger, de High Tech Campus, zich nog steeds in Eindhoven bevindt. Beleggen in aandelen is momenteel

Anton neemt de fakkel over

De grote doorbraak kwam er dankzij een ander familielid. Met de komst van Gerards broer Anton Philips in 1895 werd de leiding van het bedrijf aangevuld met een zakenman die in staat was om groei te realiseren. In 1899 werd Anton medebestuurder (zo zouden we nu noemen) van het bedrijf.

In 1907 werd de NV Philips’ Metaalgloeilampenfabriek te Eindhoven opgericht, een historische datum voor wie wil beleggen in aandelen. Die werd gevolgd in 1912 door de oprichting van de NV Philips’ Gloeilampenfabrieken, waarvan Gerard en Anton Philips de eerste directeuren waren. Toen al speelde technologie een grote rol in de geschiedenis van het bedrijf.

De komst van de wolfraamdraadlamp

Beleggen in aandelen Philips heeft zoals gezegd een lange weg afgelegd. Technologisch is vooral de komst van de wolfraamdraadlamp van belang. Geleidelijk werden de diverse Nederlandse gloeilampenfabrieken opgekocht, terwijl ook toeleveranciers afhankelijk van het bedrijf werden gemaakt en vervolgens eveneens opgekocht werden.

Deze verticale integratie zou kenmerkend worden voor Philips, maar het maakte het bedrijf ook complex. Het leidde tot eigen glasfabrieken, golfkartonfabrieken, machinefabrieken en Philitefabrieken. Philite was de merknaam die Philips gebruikte voor zijn bakeliet. Geleidelijk aan kreeg het bedrijf een ander karakter.

Eigen productiemachines voor gloeilampen

Bij het begin van de 20ste eeuw groeide het bedrijf sterk. In 1908 werd een voormalige weverij van de Gebroeders Schellens opgekocht en tot machinefabriek ingericht. Hier maakte Philips in eigen beheer productiemachines voor gloeilampen.

De keuze voor zelfbouw had onder meer te maken met de noodzaak aan geheimhouding. Omstreeks 1920 ontstond een gereedschapsmakerij, waarvoor echter te weinig vakmensen in Nederland zelf voorhanden waren. Wie wil beleggen in aandelen Philips moet weten dat het bedrijf de zaken op een geavanceerde manier aanpakte.

Eigen scholen

Deze werden aanvankelijk betrokken uit Duitsland en Midden-Europa. De gereedschappen waren nodig omdat de productie van radiotoestellen veel metalen onderdelen eiste. In 1928 werd een eigen vakopleiding gestart, het Jongens Nijverheids Onderwijs (JNO), later Primaire Beroepsopleiding (PBO) of Philips Bedrijfsschool geheten.

In 1948 startte de apparatenbouw, oorspronkelijk ten behoeve van de productie van bioscoopprojectoren voor de HIG (Hoofdindustriegroep) ELA. Later werd een zeer grote verscheidenheid aan apparaten gebouwd, tot cyclotrons aan toe. In 1961 werd een vestiging in Almelo geopend, en in 1970 werd de Machinefabriek te Alkmaar aan de organisatie toegevoegd. Maar laten we niet te ver vooruitlopen op de zaken.

PMF: van radio-onderdelen naar radiotoestellen

De metaalwarenfabriek (PMF) produceerde sedert 1918 radio-onderdelen en sedert 1927 radiotoestellen. Omstreeks 1925 werd de massaproductie van de benodigde metaalwaren een onderdeel van de apparatenfabriek. In 1946 werd het een onderdeel van de HIG Apparaten, in 1957 onderdeel van de HIG RGT.

De eerste eigen Glasfabriek van Philips werd in 1916 in gebruik genomen. Deze werd opgestart omdat het concern van aanvoer van grondstoffen verzekerd wilde zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog. Maar laten wij even kijken naar de huidige toestand van bedrijf, dit via de tussenstop van Gerard Kleisterlee. Diens bewind is belangrijk geweest voor de toekomst van beleggen in aandelen Philips.

Gerard Kleisterlee zet de toon

Beleggen in aandelen Philips kreeg onder topman Gerard Kleisterlee inderdaad zijn huidige vorm, hij verlegde de hoofdaandacht van Philips zich naar een bedrijf waar leefstijl en gezondheid centraal stonden. Dit leidde tot de verkoop van de divisies Halfgeleiders en Componenten. In 2016 is vervolgens eerst Philips Lighting en vervolgens Lumileds verkocht. Tot 2016 was Philips onderverdeeld in de volgende divisies, een indeling die grotendeels nog steeds geldig is:

*Philips Healthcare is gericht op het ontwikkelen van oplossingen op basis van de behoeften van zorgteams en patiënten. Deze divisie is actief in de markt voor diagnostische apparatuur. Het is in deze markt een belangrijke speler, samen met Siemens en General Electric. Er zijn fabrieken in Nederland, Brazilië, China, Duitsland, Finland, India, Israël en de Verenigde Staten.

*Philips Consumer Lifestyle richt zich op wensen van consumenten over de gehele wereld, met als doel om hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Philips was Europa’s grootste producent van consumentenelektronica en behoorde tot de jaren 90 nog tot de grootste drie spelers op wereldniveau na Panasonic en Sony. In 2012 bracht Philips haar televisieafdeling met 3.300 medewerkers onder in de joint venture TP Vision. De laatste aandelen werden verkocht in 2014. In 2014 verkocht Philips ook haar divisie audio en video en 1.900 medewerkers aan Gibson Guitar Corporation.

*Huishoudelijke apparaten (Domestic Appliances and Personal Care (DAP)) produceert producten voor persoonlijke verzorging en huishoudelijke apparaten. Sinds januari 2007 is het hoofdkantoor van Philips DAP gehuisvest in Amsterdam (IJ-Toren). Er zijn fabrieken in Nederland, Oostenrijk, Polen, Engeland, de Verenigde Staten, Brazilië, India, China en Singapore. De divisie heeft verkoop- en service­organisaties in 50 landen en fabrieken in België, Frankrijk, Hongarije, Mexico, Argentinië, Brazilië, India en China.

*Innovation, Group & Services, deze kleinste divisie is de bron van technologische innovatie binnen Philips, met onder andere Philips Research. Hier zijn ook de personeelsleden ondergebracht die niet aan de afzonderlijke divisies zijn toe te rekenen. Er werkten in 2015 ruim 14.000 mensen.

Philips Lighting in Signify

Wat moeten kandidaten die willen beleggen in aandelen Philips nog weten? Philips Lighting is op 27 mei 2016 naar de beurs gegaan. Philips bracht een klein deel van de aandelen naar de beurs met de intentie het resterende belang later van de hand te doen. Philips Lighting is wereldwijd marktleider op het gebied van (led)verlichting, en richt zich op verlichting in de openbare ruimte, voor bedrijven en voor consumenten. Aanvang 2018 is het aandelenbelang van Philips verkleind naar 18% en kreeg het nieuwe bedrijf de naam Signify.

Bijna uitverkocht: Het boek ‘In 10 Stappen Succesvol Beleggen’ helpt je stap voor stap inkomen opbouwen via aandelen en opties.  

Gratis (alleen verzendkosten) en met 30 dagen niet goed geld terug garantie. Bestel nu — laatste exemplaren bijna weg www.10stappen.com/gratis

Bronnen:

[1] https://www.philips.be/a-w/about-philips/bedrijfsprofiel

[2] https://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_Philips