Landbouw groeiproject in Canada II

Landbouw Canada

Landbouw

Landbouw: via onze beleggingsportal heeft u al kennis kunnen maken met een uniek grootschalig Canadees landbouwproject, waarbij zowel de operationele als de weersrisico’s een ondergeschikte rol spelen. Het betreft een unieke propositie in deze sector daar de kapitaal verstrekkende maatschappij in plaats van rente een royalty heeft verworven op de jaarlijkse productie. Zie voor nadere informatie  het eerder geplaatste artikel.

Intussen gaf het Canadese Sprott Resource Corp. dat belegt in natural resources haar jongste visie op de landbouwsector. Sprott gaat eveneens uit van wereldwijd stijgende voedselprijzen als gevolg van de rap groeiende wereldbevolking, waterschaarste en klimaatverandering. De verwachting is dat beleggen op een sterk risico mijdende bedrijfsvoering op dit terrein de belegger geen windeieren zal leggen.

Echter, er doen zich maar schaarse mogelijkheden voor die publiekelijk beschikbaar zijn. Professionele partijen hebben doorgaans een voordeel in dit opzicht. In het onderhavige project waarin intussen ook reeds een aantal in deze opzet participerende landbouwers interesse heeft getoond, wordt ook de privébelegger een kans geboden.

Sprott noemt 3 agro-economische factoren die ten voordele van de landbouwsector uitvallen:

1)      investeren/beleggen in landbouwprojecten beschermt beleggers tegen het valutarisico

2)      inflatie drijft de kosten op van alle basismaterialen waar het gaat om de productie, de procesgang, opslag en transport; bijvoorbeeld voedsel en energie kennen een 80% correlatie

3)      de klimatologische schommelingen die de productiviteit in toenemende mate beïnvloeden met als gevolg hogere prijzen; de droogtes in de V.S., Rusland, Oekraïne en India vorig jaar waren hiervan een voorproefje.

Gezien het primaire voedselbelang voor de eigen bevolking zal het regeringsbeleid van elke producerende staat er op gericht zijn om de eigen productie in de eerste plaats voor de eigen bevolking veilig te stellen om daarmee prijsstijging zoveel mogelijk te ontlopen.

Voorts stelt Sprott dat de voedselvoorziening wordt bedreigd door pollutie, urbanisatie, bodemverval als gevolg van intensieve exploitatie en waterschaarste. Er is nog wel landbouwgrond beschikbaar zoals in Brazilië, Rusland en Kazachstan, maar hier mankeert de nodige infrastructuur of zijn de locaties domweg te geïsoleerd gelegen.

Bovendien duurt het jaren voordat dergelijk maagdelijk natuurland geschikt is voor agrarische doeleinden. Dat vraagt flinke investeringen w.o. toepassing van kunstmest. Het investeren in dergelijke arealen wordt pas interessant wanneer de voedselprijzen fors stijgende zijn.

Canadese landbouw investeringsproject

Intussen is de afname van voor de landbouw gecultiveerd land per hoofd van de bevolking een vaststaand feit. Redenen genoeg om kritisch te kijken naar potentiële mogelijkheden. Het Canadese landbouw investeringsproject is juist bij uitstek geschikt om in te participeren. Bij interesse kunt u zich zonder enige binding nog steeds aanmelden o.v.v. de participatiesom. Storting volgt pas zodra het private placement vehikel wettelijk aan alle voorwaarden heeft voldaan. Dat kan nog even aanlopen.

Fondsprofiel

De details leest u in het complete fondsprofiel dat deel uitmaakt van een serie uitzonderlijk renderende dan wel veelbelovende fondsen van Robert Broncel, te ontvangen na aanmelding en overmaking van €121 op

Bankrekening: SNS Bank 96.25.48.979

IBAN: NL50 SNSB 0962 5489 79

BIC: SNSBNL2A

t.n.v. BeursBulletin.nl te Muiden

o.v.v. uw e-mailadres

Andere fondsen in de pijplijn:

+  een zeer gespecialiseerd 3-D fonds dat als niche speler in de medische sector

een miljardenmarkt heeft aangeboord

+  de nieuwe Walmart in organics met een uitzonderlijk groeimodel resulterend

in periodieke koersverdubbelingen, binnen een periode van elke 2½ jaar

+  een goud/grondstoffenfonds met een ongeëvenaard hoog dividend van 12%

+  een beleggingsfonds met een sterk groeimodel resulterend in een gemiddelde

groei van ruim 13% per jaar, met een dividendrendement van 7,3% oplopend

naar 9%

+  een Canadees edelmetaalfonds (goud en zilver) met een 100% reservedekking

zonder de nadelen van fysieke bezit zoals opslag, veiligheid, verzekering,

100% zekerheid van kwaliteit en dagelijkse verhandelbaarheid.

Zo volgen er meer. Geïnteresseerden kunnen bovendien informatie tegemoet zien betreffende een kleine en uiterst veilige, zeer belastingvriendelijke hide away enclave inEuropa en is bovendien een prima vakantiebestemming.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.