Moderne software inzetten om slimmer te beleggen

Moderne software inzetten om slimmer te beleggen 

In de afgelopen jaren heeft de techniek zich op hoog tempo ontwikkeld. Een domeinnaam aanvragen is al lang niet meer iets voor een nerd, die op de zolderkamer werkt aan een website. Steeds meer particulieren beginnen een eigen blog! Kijk bijvoorbeeld eens naar het aantal websites waarop particulieren hun beeld van de aandelenmarkt delen met anderen. Ook beleggen zelf verandert door de inmenging van technologische oplossingen. Met techniek is het mogelijk om aandelen slimmer en efficiënter te analyseren, kan direct gereageerd worden op bewegingen in de markt, enzovoorts. Steeds meer organisaties die adviseren over beleggingen of bijvoorbeeld zelf een beleggingsfonds onderhouden werken met managed services als basis voor de IT-oplossingen die zij gebruiken. 

Software gebruiken voor het analyseren van aandelen 
Adviesorganisaties maken gebruik van software om binnen een korte tijd een groot aantal aandelen te kunnen analyseren. Op basis van trends, het laatste nieuws en bijvoorbeeld verschillende marktindicatoren probeert deze software vast te stellen of een belegging het overwegen waard is voor klanten van zo’n organisatie. Denk bij deze organisaties aan partijen die de mogelijkheid bieden om vermogen beheerd te laten beleggen. Zo heb je er zelf geen omkijken naar. 

Apps voor het plaatsen van orders 
Niet alleen adviserende partijen maken gebruik van software om slimmer te beleggen. Ook wordt beleggen steeds makkelijker gemaakt door technologische ontwikkelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om orders voor beleggingen in een app te plaatsen. De tijd dat orders telefonisch of zelfs per post werden doorgegeven aan de bank zijn hiermee verleden tijd. Onder meer BUX is een partij die zo’n app aanbiedt. Met name jongeren spreekt dit aan. De verwachting is dat er de komende jaren meer van deze apps beschikbaar komen om beleggen toegankelijker te maken. 

Real-time informatie op een online platform 
Als particulier heb je de beschikking vaak niet over software voor het analyseren van de markt. Of toch wel? Veel beleggingsplatforms, zoals Saxo Bank en DEGIRO bieden mogelijkheden om aandelen met verschillende tools op het platform zelf te analyseren. Afhankelijk van het pakket wat je afneemt of het aantal orders dat je plaatst, krijg je toegang tot real-time informatie over de koersen op verschillende markten wereldwijd. Op basis hiervan is het mogelijk om beslissingen te nemen. Kijk bijvoorbeeld naar de marktindicatoren die je op deze platforms vindt. Zelf hoef je ze niet meer te berekenen of te plotten in een zelf ontwikkelde grafiek.  

Overigens vind je op http://brokeronderzoek.com een overzicht van de beste Nederlandse en Belgische brokers.

Gratis video training

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, ook in het beleggen. Er zijn een paar ingrediënten die nooit mogen ontbreken, zoals een vaste strategie en het mijden van risico’s. Maar er is meer. Kijk op www.tradingnavigator.nl voor de gratis video-training over beleggen.

Harm van Wijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.