MSCI Emerging Markets Index (MSCI Emerging Markets) is een ‘free float’-aangepaste marktkapitalisatie index. De Morgan Stanley Capital International Emerging Markets Index meet de prestatie van aandelenmarkten van de opkomende markten.

MSCI Emerging Markets Index ETF’s en beleggingsfondsen

Er zijn talrijke ETF’s en beleggingsfondsen gelanceerd die gebaseerd zijn op de MSCI Emerging Markets. Deze ETF’s en beleggingsfondsen staan genoteerd op de grote beurzen zoals de NYSE. Daarnaast zijn er futures en opties genoteerd op de MSCI Emerging Markets Index.

Berekening MSCI Emerging Markets Index

De Index MSCI Emerging Markets Index is genoteerd in Amerikaanse dollars op een real-time basis, waarvan de koersen elke 60 seconden tijdens beurstijd worden afgegeven.

MSCI Emerging Markets Index componenten

De MSCI Emerging Markets bestaat uit de volgende 21 opkomende landen-indices: Brazilië, Chili, China, Colombia, Egypte, Hongarije, India, Indonesië, Korea, Maleisië, Marokko, Mexico, Peru, Filippijnen, Polen, Rusland, Tsjechische Republiek, Taiwan, Thailand en Turkije en Zuid-Afrika. Peildatum 30 mei 2011.

Morgan Stanley Capital International

MSCI is een toonaangevende leverancier van investeringsbeslissingsondersteunende tools aan ongeveer 6200 klanten, variërend van grote pensioenfondsen en -regelingen tot boutique hedge funds.

MSCI biedt een scala van producten en diensten aan- met inbegrip van bijvoorbeeld indexen, portefeuille risico en prestatie analyseprogramma’s van een aantal internationaal erkende merken, zoals Barra, RiskMetrics en ISS. MSCI is in 20 landen gevestigd en heeft meer dan 2400 medewerkers.

MSCI Emerging Markets Index (MSCI Emerging Markets) is een ‘free float’-aangepaste marktkapitalisatie index. De Morgan Stanley Capital International Emerging Markets Index meet de prestatie van aandelenmarkten van de opkomende markten.

ProtectiePortefeuille

De afgelopen jaren waren niet het makkelijkste voor beleggers. Sinds 2008 is de AEX ongeveer gehalveerd. Toch hebben wij en onze abonnees van de ProtectiePortefeuille een mooi rendement behaald in deze periode.

Door zowel shortposities als long middels Turbo’s, Speeders en Sprinters, is het resultaat fors gestegen. Een goede strategie is dus van grote waarde. Gelukkig staan de kosten van een abonnement op de ProtectiePortefeuille in geen relatie tot de opbrengsten.

U kunt ook profiteren van de ontwikkelingen van obligaties, edelmetalen en/of uw portefeuille beschermen. Met een abonnement op deze modelportefeuille ontvangt u direct onze informatie.

Kijk op https://beleggen.com/protectieportefeuille voor meer informatie.